Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EKONOMİ
26 Ocak 2012 Perşembe - 04:07

'Akibetleri fabrikalar gibi olmasın!..'

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, 2011 kış oyunlarının ardından tesislerin yeterince değerlendirilmediğini söyleyerek “Kulelerin akıbeti iplik fabrikası gibi olmamalı” dedi.

 Akibetleri fabrikalar gibi olmasın!..

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, 2011 kış oyunlarının ardından tesislerin yeterince değerlendirilmediğini söyleyerek “Kulelerin akıbeti iplik fabrikası gibi olmamalı” dedi.
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanlığı binasında sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Mustafa Güvenli, gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu.
Güvenli özellikle kış sporları için gerçekleştirilen yatırımları işaret ederek “Ankara kış oyunlarının Erzurum’da yapılması için Erzurum’a sınırsız kredi sunarak kalıcı birçok tesisin yapılmasını sağlamıştır. Fakat bu tesisler 2011 kış oyunları sonrasında yeterince aktif olarak kullanılamıyor bu tesislerin özelleştirilmesi halinde bizce Erzurum ekonomisine Turizmine ve ticaretine olumlu yönde etkiler gösterecektir” diye konuştu.
2011 TESİSLERİATIL KALMAMALI
2011 kış oyunları organizasyonu sonrasında tesislerin boş kaldığını söyleyen Güvenli tesislerin kullanılması için tesislerin halkında istifade edebileceği şekilde profesyonel şirketlere verilmesi gerektiğini ifade etti. Güvenli, “Şirketlerin Türkiye’de yapılmayan uluslar arası kış sporlarının Erzurum’da yapılması için çeşitli girişimlerde bulunması gerekiyor artık tesislerde üretim durmuş bir vaziyette. Etkinliklerin spor organizasyonlarını yapabilecek profesyonel birkaç şirkete verilmesi gerekiyor. Rusya’dan ve birkaç ülkeden talepler var kampa girmek isteyen Ülkelerin talepleri karşılanması gerekir” diye konuştu.
Güvenli Erzurum’da çok güçlü bir alt yapının olduğunu ifade ederek “Eğer bu bahsettiğimiz noktada profesyonel şirketlere verilmesi halinde tesislere yeni tesisler eklenecek fakat aksinin olması halinde, atlama kulelerinin de iplik fabrikası gibi olduğunu görmek istemiyoruz” diye konuştu.
LOJİSTİK MERKEZ’İN ŞİMDİYE KADAR TAMAMLAMASI GEREKİYORDU
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli Erzurum’a kurulması Planlanan ve ticarette bölgenin kalbi haline gelecek lojistik merkezin tamamlanmasında sıkıntılar yaşandığını ifade ederek “Şimdiye kadar tamamlanması gerekiyordu fakat ikinci yılına rağmen henüz daha ilk aşamada” diye konuştu. Artık lojistik merkez için gereğinin yapılması gerektiğini söyleyen Güvenli “6 yıl önceden konuşulan bir konunun şimdiye keder tamamlanması gerekiyordu 3, 4 aşamada tamamlanması gereken projenin uzun uğraşlarımız sonrası henüz daha ilk aşamasının yeni tamamlandı bu işin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz siyasi iradenin ve bürokrasinin bu işin üzerine düşmesi gerekiyor” diye konuştu
AKTAŞ SINIR KAPISI AÇILMALI
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, ayrıca Aktaş sınır kapısının açılmasını ve doğu ile ticaretin daha rahat bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğini ifade ederek, Türkiye’nin doğuya İran’ın ise batıya açılan tek kapısının Aktaş sınır kapısı olduğunu kaydetti. Güvenli, “İran kapıların açılmasını bizden daha çok istiyor, yapılması gerekenin sınır kapılarından daha hızlı geçişlerin sağlanarak ticaretin canlandırılması sağlanmalıdır” dedi.

 
Minikler nineleri için ağladı
 
Emek Hocaefendi'ye vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA sefere çıktı
KUDAKA İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde ...
Kamu harcamalarında 3’üncü olduk
2011'de "net" bazda en fazla bütçe harcaması 2 milyar 355.4 milyon lirayla ...
Doğu Besiciliğinde markalaşma adımı
Elazığ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Şavak koyununun ...
 
Narman'dan örnek besici
Narman ilçesine bağlı Kırkevler Mahallesi’nde hayvancılık yapan Mustafa ...
Erzurumlu besiciler zorda
Narman’da kurulan hayvan pazarı bu günlerde besiciler açısından oldukça ...
Erzurum ekonomisine ÇABA vizyonu
Efes Türkiye’nin perakende sektöründe artan rekabet sonucunda bakkalların ...
 
2011'de 290 proje tamamlandı
Erzurum il Koordinasyon Kurulu 2011 yatırım sürecini değerlendirdi, 2012 ...
Açlık sınırı tavan yaptı
Aralık ayında açlık sınırı 94 lira, yoksulluk sınırı 297 lira artış gösterdi. ...
Kamu Sen'den Çarşamba eylemi
Erzurum'da Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği üyeleri, eşit işe eşit ücret ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri