Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
10 Şubat 2012 Cuma - 21:23

'Başbakan'dan izin alınması gerekir'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasına ilişkin, "Soruşturma yapılacaksa mutlaka Başbakan'dan izin alınması gerekir" diyerek, MİT'in yıpratılmaması gerektiğini söyledi.

 Başbakan dan izin alınması gerekir

Bakan Akdağ, gündemdeki konuları TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'a değerlendirdi. MİT Müsteşarı'nın ifadeye çağrılmasını eleştiren Bakan Akdağ, MİT'in görevini yaptığını dile getirerek, "Soruşturma yapılacaksa mutlaka Başbakan'dan izin alınması gerekir" dedi.
MİT Müsteşarlığı'nın özel yetkili savcılığa gönderdiği 'bizi ifadeye çağırmak sizin görev ve yetkinizde değil' cevabını destekleyen Bakan Akdağ, MİT'in yıpratılmaması gerektiğini söyledi. Akdağ, MİT Müsteşarı konusunda ise, "Örgütlere Kendi elemanlarını sokması kadar doğal bir şey olamaz" diye konuştu.
"CHP, MİLLETİN HASTANELERDEN YARARLANMASINA DA KARŞI"
Sağlık Bakanı Akdağ, içtüzük değişikliği tasarısında yaşanan gerilimden ise CHP'yi sorumlu tutarak, "Yıllardır sadece muhalefette olmak CHP'yi hırçınlaştırıyor. Meclis kürsüsünü işgal etmeleri yanlış. Kürsü işgal etmek kaba kuvvet davranışıdır CHP için. Milletin tüm hastanelerden yararlanmasına da karşı CHP" dedi. CHP'nin geriye dönüp kendisini tartması gerektiğine dikkat çeken Akdağ, "Halk neden memnun bir baksınlar. CHP kendini Ankara'ya hapsetmiş görülüyor. CHP her geçen gün halktan uzaklaşıyor" şeklinde konuştu. "Adınız Cumhuriyet Halk Partisi olacak ancak halkın karşısında olacaksınız. Bu yanlıştır" diyen Akdağ, CHP'nin halka daha yakın olması gerektiğini kaydetti.
"DİNDARLIK CHP'NİN NAZARINDA BİR SUÇ"
Dindar nesil tartışmalarına ilişkin olarak da Akdağ, "Onların nazarında dindarlık bir suç, bir yanlış. Muhafazakar bir parti olarak bunu istememiz normal" diye konuştu.
"Cumhuriyet hangi duygularla kuruldu, Meclis hangi duygularla kuruldu" diyen Akdağ, "Kılıçdaroğlu partisine aldığı kişileri bir açıklasın. Bu vatanı buralara getiren dindarlıktır. Sayın Kılıçdaroğlu laf ebeliği yapıyor. Biz muhafazakarlığı kendi kültürümüze göre alıyoruz" ifadelerini kullandı.
"SURİYE'DEN GELEN KARDEŞLERİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAYACAĞIZ"
Suriye'deki olaylardan kaçarak Türkiye'ye gelenler için de Bakan Akdağ, "Biz Suriye'deki kardeşlerimizin yanında olmak için bir tavır almak zorundayız. Suriye'den gelen kardeşlerimiz için en iyi şekilde burada sağlık hizmetlerini veriyoruz" dedi.
"Suriye'deki kişiler bizim kardeşlerimiz ve oradaki kişiler birer insan" diyen Bakan Akdağ, Suriye'de bir insanlık dramının yaşandığına dikkat çekerek, CHP'nin tutumunun kendisini çok üzdüğünü dile getirdi.
"TAM GÜNDE SÖZLEŞME MODELİ GETİRECEĞİZ"
Bakan Akdağ, tam gün yasasına ilişkin olarak da, "90 bin doktordan 33 bin uzman doktorun dışarıyla hiçbir işi yok, 90 bine yakın doktor içerisinde bu işi tartışan bin kişi var, CHP'de onların yanında" dedi.
Tam gün yasası konusunda bazı doktorların vitrin yapma amacı taşıdığını anlatan Akdağ, bazı doktorların ise 'harıl harıl' çalıştığını ifade etti. Bakan Akdağ, tam gün yasası konusunda sözleşmeli model üzerinde düşündüklerini söyleyerek, "Tam gün yasası hastaların en iyi şekilde sağlık hizmeti görmesidir. Bizim karşı olduğumuz husus muayenelerin üniversiteleri ticarethaneye dönüştürmemesi" diye konuştu.
"ACİL SERVİSLERDE BEYAZ KOD UYGULAMASIYLA HASTAYA ACİL İLGİ GÖSTERİLİYOR"
Bakan Akdağ, acil servislerde yaşanan sıkıntılarla ilgili alınan önlemleri de anlattı. Sağlık personeline karşı şiddeti önlemek için doktorların önlüklerinden esinlenerek başlatılan beyaz kod sistemi konusunda Akdağ, "Sağlık görevlisine bir saldırı olduğundan güvenlik çalışanları hemen gelsin diye, acil servislerde beyaz kod uygulamasıyla hastaya acil ilgi gösteriliyor" dedi.

 
Şehit Çetin tekbirlerle uğurlandı
 
'Üzerlerinden 60 bin TL çıktı'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit Çetin tekbirlerle uğurlandı
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör saldırısı sonucu şehit olan Jandarma ...
A.Ü. unuttu, KAÜ hatırladı..
Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Atatürk Üniversitesi ...
'Her kafadan bir ses çıktı'
Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Nuri Tüzemen, Erzurum'da antrenman sırasında ...
 
Türkiye şehidimize ağlıyor
Hakkari'de terör örgütü PKK mensuplarıyla girilen çatışmada şehit olan ...
12 Mart kutlamalarında bir ilk
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza atıyor. 93 yıldan bu ...
TDT'den Gece O Kadar Kirliydi ki..
TDT, Erzurum Devlet Tiyatrosu sahnesinde Bugün ve yarın ‘Gece O Kadar ...
 
Şenkaya'da beyazla buluşma
Şenkaya İlçesi’nde iki gündür devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.
Doğu tek renk
Doğu Anadolu Bölgesinde kar ve soğuk yaşamı olumsuz etkiliyor. Bölgenin ...
Doğu’da yaşamanın maliyeti ağır
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde su şebekesinin donması üzerine köylüler, ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri