Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EĞİTİM
25 Kasım 2010 Perşembe - 03:28

'Narman Türkan Hoca'ya minnettar'

“Bu kutsal topraklarda görev yapmak bir şereftir” diyen Kaymakam Atasoy,“Erzurum ve ilçelerinde şehit kanı akmamış bir karış yeri bile yok şehit kanıyla sulanan bu topraklar da görev yapmak bizler içinde sizler içinde şereftir. Benim annem de 32 yıl önce bu ilçede öğretmen olarak görev yapmış."dedi.

 Narman Türkan Hoca ya minnettar

Narman ilçesinde Şehit Astsubay Çavuş Soner Özübek Yatılı İlköğretim Bölge okulunca 24 Kasım öğretmenler günü programı düzenlendi.
24 kasım öğretmenler günü nedeniyle hazırlanan tören sabah Atatürk anıtına ilçe milli eğitim müdürlüğü çelenginin konulmasının ardından Ticaret meslek lisesi konferans salonunda devam edildi.
Törenlere İlçe kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Nedim Karakuş, Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mevlüt Yıldız, diğer daire amirleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şehit Astsubay Çavuş Soner Özübek Yatılı İlköğretim Bölge okulu müdürü Ali Rıza Yücel yaptı. Yücel konuşmasında, “Değerli meslektaşlarım, bu görevi yerine getirirken şevkimizi kıracak, hızımızı kesecek her türlü olumsuz düşünceyi bir kenara iterek, mesleğimizin kaçıncı yılında olursak olalım ilk günkü heyecanımızı kaybetmeyelim göğüslemek zorunda kaldığımız ekonomik ve sosyal koşullar altında bile çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlama gayretinde olalım” dedi.
İlçe Kaymakamı Atasoy ise konuşmasında, “Ben de bir öğretmen çocuğuyum, mesleğinizin ne kadar önemli ve şerefli bir meslek olduğunu en iyi bilenler den biriyim” dedi daha sonra öğretmenlere bir müjde vererek şunları söyledi;
“İnşallah ticaretin salonunda yaptığımız son kutlama olur çünkü Milli Eğitim bakanlığınca ilçemizde bir konferans salonu yapılması için ödenek ayrıldı inşallah seneye o konferans salonunda kutlamaları yaparız” dedi.
 “Bu kutsal topraklarda görev yapmak bir şereftir” diyen Kaymakam Atasoy,“Erzurum ve ilçelerinde şehit kanı akmamış bir karış yeri bile yok şehit kanıyla sulanan bu topraklar da görev yapmak bizler içinde sizler içinde şereftir. Benim annem de 32 yıl önce bu ilçede öğretmen olarak görev yapmış. Annem benim de öğretmenimdi. Okula gidince öğretmenim eve gelince annemdi. Annem 32 yıl sonra görev yaptığı okulda yine öğretmenler günü için hazırlanan törenlerde bizlerle birlikte.” Atasoy, daha sonra annesinin ellini öperek öğretmenler gününü kutladı.
Törende ayrıca bu yıl göreve başlayan aday öğretmenler içinde yemin töreni düzenlendi .
Ticaret meslek Lisesi konferans salondaki programda Şehit Astsubay Çavuş Soner Özübek Yatılı İlköğretim Bölge okulu Türkçe öğretmeni Zeynep Birinci tarafından hazırlanan Meçhul öğretmen adlı tiyatro sunuldu.
Daha sonra öğrenciler tarafından çeşitli şiir ve müzik programının ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ilçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Nedim Karakuş, Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen hediyeler verdiler.
İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ise başarılı çalışmalarından dolayı Milli Eğitim şube müdürlerine takdir belgesi verdi.ve çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür etti.
Törenlerin en duygusal anı ise İlçe kaymakamı Atasoy’un annesi Türkan Atasoy’a 32 yıl önce görev yaptığı okulda ilçe milli eğitim müdürlüğü adına Milli Eğitim Şube Müdürü Mevlüt Yıldız tarafından günün hatırası olarak bir plaket verildi.
Türkan Atasoy çok duygulandığını belirterek “Benim görev yaptığım yıllarda okullarda sobalar vardı. Her çocuk sabah okula gelirken eline odun, tezek gibi yakacak alarak gelirdi. Biz öğretmenlerde öğrencilerimiz gibi sabah okula gelirken odun alarak geldiğimiz olurdu. Sizler bizlerden daha şanslısınız çünkü görev yaptığınız dönem bilgi ve teknoloji çağı onun için çocuklarımızı yaşadığınız çağa yakışır şekilde yetiştirin” dedi.
Tören sonrası Kaymakam Atasoy’un annesi Türkan Atasoy okuldan çıkarken 32 yıl önceki öğrencisiyle karşılaştı. Türkan Atasoy’un öğrencisi olan Bahattin Ünlü öğretmeninin elini öperek öğretmenler gününü kutladı. Türkan Atasoy ise “Bu benim için çok büyük bir sürpriz oldu çok duygulandım” diye konuştu.
Narman Şehit Astsubay Çavuş Soner Özübek Yatılı İlköğretim Bölge okulunca hazırlanan 24 kasım öğretmenler günü programında son olarak YİBO’da verilen öğlen yemeğinin ardından orkestra eşliğinde düzenlenen eğlence programı ile sona erdi.

 
Koçak öğretmenlerin coşkusunu paylaştı
 
Hava ulaşımına Borajet damgası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koçak öğretmenlerin coşkusunu paylaştı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak öğretmenliğin kutsal ...
Öğretmenin halinden Öğretmen Vali anlar
Vali Öztürk Murgul'da Kaymakamlık yaptığı dönemde aynı zamanda öğretmenlikte yaptığını söyledi.
DOSİAD öğretmenlerin sesi oldu
Öğretmenlere toplumsal konum ve ekonomik açıdan pozitif ayırımcılık yapılması ...
 
Pasinler Türk Kültürü merkezi olacak
İbrahim Hakkı Hazretleri’nden Alvarlı Efe’ye, Ömer Nasuhi Bilmen’den Babadereli ...
Fedakar öğretmene övgü yağıyor
Erzurum'da fedakar öğretmen görme bozukluğu olan öğrencisi ve ablasına ...
Üniversiteler öğrencisiz kalacak..!
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, ...
 
Öğretmenleri lafla hatırlamak olmaz..
Erzurum Gazetecileri Cemiyeti (EGC) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sabuncuoğlu, ...
Hedef, eğitimde ilk on'a girmek
Okuma imkânı olmayan çocukları eğitime kazandırmalarını kumsaldaki deniz ...
TDP'den eğitim fedakarlığı
Erzurum Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli Polis memuru ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri