Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
21 Şubat 2012 Salı - 04:32

20 yıldır dinmeyen acı..

"Hocalı Katliamının" 20. yıldönümü dolayısıyla Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen programda konuşan Azerbaycan Milletvekili Elman Memmedov, "Ermeni ordusu, sivil Hocalıları öldürdü" dedi.

20 yıldır dinmeyen acı..

Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say Salonu'nda, "Karabağ Toprağın Üşüyor mu" adlı resim sergisinin açılışı dolayısıyla bir program düzenlendi. Programa Azerbaycan Milletvekilleri Elman Memmedov, Melahat İbrahimli ve Azay Kulıyevin, Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güngör ve Prof. Dr. Hasan Şimşek, Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Zeynelov, Marmara Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şamil Ayrım ve davetliler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Güngör, "Bugün Azerbaycan'da hemen hemen nüfusun yüzde 10'u, 1 milyondan fazla Azeri, Karabağ bölgesinden buralara göç ettirilerek çok kötü şartlar altında yaşamaktadır. Karabağ bölgesine bakacak olursak, oldukça zengin madenleri olan ve iklim bakımından birçok sebze meyve gibi tarımsal ürünleri yetiştirmeye elverişli olan bir bölgedir. Uzun süre çevre ülkeler bu bölgeyi kendi topraklarına katmak için ciddi çalışmalar yapmışlardır. Bunedenle bu katliamın temel sebeplerinden biri, bir askeri operasyon yapmak için en güzel yer olmasından ve ülkenin tek havaalanının Karabağ bölgesinde olmasından kaynaklanmaktadır" ifadelerini kullandı.
FRANSA’YA TEPKİ
Fransa'nın sözde Ermeni soykırımını inkar edenlerin cezalandırılmasını öngören yasa tasarısının kabul edilmesi nedeniyle Azerbaycan'da da büyük tepki topladığını belirten Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Zeynelov ise, "Bütün insan haklarına, özgürlüğe aykırı bir karar. Fransa'yı ilgilendirmeyen bir karar. İlk olarak Azerbaycan Parlamentosu resmi olarak Fransa Parlamentosu'na itiraz müracaatını gönderdi. Türkiye'de bazı yazarlarımız, Ermenileri bir kenara bıraktılar. Öyle görünüyor ki bu kararı Azerbaycankabul ettirmiş. Azerbaycan'ı kınadılar. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisinden sonra bunu durdurdular. Biz düşmanlarımıza karşı bir olursak, onlara galip geleceğiz" diye konuştu.
ÇOK BÜYÜK BİR DEHŞET
Azerbaycan Milletvekili Elman Memmedov da, "Çok büyük bir dehşet. Bunlar hep biz yaşayanların gözü karşısında yaşandı. Bunlar sivil insanlardı. Savaşın da kanunları var. Subaylar, ordular yüz yüze gelir, birbiriyle dövüşür. Ancak Ermeni ordusu sivil Hocalıları öldürdüler" dedi.
Azerbaycan Milletvekili Melahat İbrahimli, "Sovyetlerin dağılma arifesinde Ermeniler Garbaçov'un desteğiyle, Rusların elinde olan Sovyet ordusunun desteğiyle Karabağ toprağı işgal oldu. Hocalı katliamı baş gösterdi" dedi.
HOCALI BELGESELİ
Konuşmaların ardından 'Hocalı Katliamı'nı anlatan bir belgesel gösterildi. Belgesel gösteriminin ardından katliamda yakınlarını kaybeden Azeri vatandaşların yakınları, gözyaşları içinde korkunç olayı anlattı. Henüz anne karnındayken korkunç katliamı yaşayan Quliyuva Zureifa Taleh, "Hadiseden 6 ay sonra doğdum. Babam, kardeşim, dedem, ninem, amcam, amcamın kızı öldü. Onların sadece şekillerini hayal ediyorum. O şekillerle konuşuyorum. İstediğim tek şey soykırım tanınsın" dedi.
Tarih öğretmeni Bilalova Tamilla ise, "Dehşetli soykırımın canlı şahitlerindenim. Eşim ve kardeşim şehit oldu. Amcamın kızı üç çocuğuyla birlikte esir düştü. Emeniler onları vermediler, hala da vermiyorlar. Önceden haber alırdık, şimdi yok" diye konuştu.
Korkunç katliamı yaşayan Gülyeva Rahile Binnetkızı, "Kocamı, oğlumu, kayınpederimi, kaynanamı, baldızımı kaybettim. Çok yakınlarım şehit oldu. Olay sırasında dört gülle yarası aldım. Türkiye ile Azerbaycan birleşse dünyaya çok şey deriz" ifadelerini kullandı.
Daha sonra sahneye çıkan Handan Kayakökü, "Karabağ Toprağın Üşüyor mu" adlı şiiri okudu. Şiir, salondakilerin büyük beğenisini topladı. Anma törenin ardından konuklar Funda İyce Tuncel'in "Karabağ Toprağın Üşüyor mu" adlı resim sergisini gezdi.

 
Harcamada rekor kırdık
 
İşsizlik temel sorun
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da 700 köy yolu kapalı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle 892 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.
Ankara'da Erzurum nostaljisi
Erzurum Dernekleri Federasyonu tarafından Ankara’da düzenlenen “1. Erzurum ...
Karayazı Lale'si koruma altında
Hollanda'ya kaçırılmak istenirken son anda ele geçirilen ve dünyada sadece ...
 
Hayır yaptı, dua aldılar
Saadet Partisi Yakutiye İlçe teşkilatı ve Anadolu Gençlik Vakfınca ihtiyaç ...
Tipi yolları kapattı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 342 köy yolu ulaşıma kapandı.
Kop geçit vermiyor
Akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, Bayburt'ta hayatı adeta felç ...
 
Tipi ulaşımı vurdu
Erzurum – Pasinler yolunda tipi ve buzlanma nedeniyle 60’a yakın araç yoldan çıkarak kazaya karıştı.
Projede A.Ü başarısı
Atatürk Üniversitesi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi`nin hazırlık ...
KUDAKA'dan tanıtım atağı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Ankara Erzurum Dernekleri Federasyonu ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri