Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Aydemir: 'Türk dili, milletimizin kimliği'
Aydemir: 'Türk dili, milletimizin kimliği'
Erzurumspor Iğdır maçını Kol yönetecek
Erzurumspor Iğdır maçını Kol yönetecek
TÜİK ihracat girişim verilerini paylaştı
TÜİK ihracat girişim verilerini paylaştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyada gündem oluşturdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyada gündem oluşturdu
Gazze'de can kaybı 41 bin 495'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 41 bin 495'e yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
11 Haziran 2009 Perşembe - 04:27

2050 yılının Türkiye haritası

21. yüzyılın yeni büyükleri...

2050 yılının Türkiye haritası

George Friedman, bütün dünyanın gündemine bomba gibi düşen Gelecek 100 Yıl "21. Yüzyıl İçin Öngörüler" kitabında "21. yüzyılda ihtiyarlayan Avrupa, bugün elinin tersiyle ittiği Türkiye'nin genç nüfusunu çekmek için “promosyon” yapar hale gelecek. AB -hâlâ var olacaksa- tam üyeliği Türkiye'ye altın tepside sunacak. Aynı şey ABD için de geçerli olacak. Meksika'nın genç nüfusuna “bonus” dağıtacak." diyor. Ve 2040'lı yıllardaki Türkiye'nin dünyadaki yerini anlatmak için Türkiye'nin haritasını sunuyor.

21. yüzyılın yeni büyükleri
Friedman "21. yüzyılın “süper devleti” gene ABD olacak. Avrupa çağı kapanıyor. Amerika çağı daha yeni başladı. Diğer büyük güç Japonya olacak.Rusya bir kez daha dağılacak. Hindistan da umut vermiyor.
Çin'in dünyaya açılışında bu bir “ilk” değil. Daha önceleri olduğu gibi gene çökecek. Ya 21. yüzyılın yeni büyükleri?.. Bunlar Türkiye, Polonya ve Meksika olacak." diyor.

 
Çaktırmadan 1000 TL'lik kıyak!
 
Meclis fena karıştı, seviye yerlere indi
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
atilla akay 29 Ekim 2018 Pazartesi 15:46

allahlm o günleri göster yara bin buharita yi çizenden atillanln gönlünde klzll elma ruhunu canlandlrandan allah bin kerre raul olsun

Yorumu oyla      0      0  
Taner 9 Mayıs 2010 Pazar 01:00

Sizin gibi aydınlar vasıtasıyla bu şehir, bu ülke aydınlanacak. Allah bizlere de bir gün güzellikler, hayırlı siyasiler ve yöneticiler nasip eder elbet. Hocam sen yazmaya ve bizlerin sesi olmaya devam et. Sayın Berhan Hocam sağolasın.

Yorumu oyla      0      0  
Songül Çakmakçı 6 Mayıs 2010 Perşembe 11:11

Berhan Hocam; elinize, yüreğinize sağlık. Tarafsız ve özgürce yazılan, çok doğru tespitle ele alınan bir konu. 2-3 yıldır büyük bir sıkıntı ve üzüntü içinde, güzelim ülkemizin en güzel köşelerinden olan İspir ve çevresine halka ve duyarlı insanlara meydan okurcasına yapılamakta olan HES'lerin yapımının durdurulması ve doğanın orijinal hale getirilebilmesi ümidiyle yetkililerin uyanmasını bekiyorurduk ki güzel yazınızın buna vesile olacağını umuyor teşekkür ediyorum.

Yorumu oyla      0      0  
SELVİYE 4 Mayıs 2010 Salı 23:57

Teslimiyet ALLAH'a olmalıdır. Kimsenin günahını almak istemem ama teslimiyet ve bağlılık partiye olunca insanın gözü ne memleket görür, ne tabiatı görür ne de zulmedilen insanları. Berhan bey elinize sağlık. hem size hem de memeleket için duyarlılık gösteren bütün gönüllere ALLAH Rahmet nazarıyla baksın. Siyasetçilere ve yöneticilere de akıl, izan ve feraset versin.

Yorumu oyla      0      0  
mevlüt er 4 Mayıs 2010 Salı 22:30

ispir de yapılan barajların aslan payını osman çakırın şirketi çakıroğlu şirketi aldı, barajlar sayasinde hazır betonu kurdu,taş kırma ve kum ocağı tesisini kurdu,iş makineleri kış boyu barajlarda çalıştı, ispirli havasını aldı ve almayada devam edccek, ah benim ispirlim. haketmeyen idareci olursa sonuçlarına katlanırsın. yapacak tek çare HUKUK mücadelesi, hem ispir kurtulur, İSPİR BELEDİYESİ özgürlüğüne kavuşur. barajlar dan ispirli hakkını almadıkça. ispirlinin hakları haram olsun

Yorumu oyla      0      0  
orhan çakır 4 Mayıs 2010 Salı 12:07

Berhan bey kalemine sğlık. o kadar avazımız çıkana kadar bağırdık ki ne sesimizi duyan oldu nede sahip çıkan. Devlet özel şirketle köylüleri karşı karşıya getirmekten zevk alıyor adeta.Köyülüyü mahkemelerde süründürmeye bayılıyor.yazık günah değilmi bu insanlara bu güne kadar devlete hiç yük olmamaış bugün ise devlet hes canavarları uğruna köylüye sırtını dönmüş zengin doğa katillerine sahip çıkmaktadır. içler acısı bir durum. ispirde dere kalmadı santral yaptılar.ispir mahvoldu imdat diyor.

Yorumu oyla      0      0  
Op.Dr.Zakir ARAZ 4 Mayıs 2010 Salı 10:21

Değerli hemşehrim Berhan Bey,izah edilebilecek ve tutulacak tarafı kalmayan birçok konudan biri olan HES konusunu çok güzel anlatmışsın.Diğer yazılarında olduğu gibi bu yazınızda çok güzel.Umarım görmeyen gözler görür,duymayan kulaklar duyar ve İnsan hakkının ne demek olduğunu anlarlar.Sevgiler

Yorumu oyla      0      0  
Erzurum Sevdalısı 3 Mayıs 2010 Pazartesi 21:43

Berhan kardeş yazın için teşekkür ediyorum çok güzel olmuş. Bu hükümet tutturmuş bir Hidroelektrik santraller dir gidiyor. Hiç Erzurum da rüzgar enerjisiyle ilgili projeler geliştirdiler mi Tortum'a giderken hepimizin bildiği Çipağ köyünden Havaalanı istikametinde yılın 365 günü rüzgar olduğunu ve bu güzergahın rüzgar enerji üretimi için elverişli bir alan olduğunu hiç araştırdılar mı. Bunlar hem vatandaşı öldürdüler, hemde doğayı haberiniz ola. Kalın sağlıcakla

Yorumu oyla      0      0  
Kemal T. 3 Mayıs 2010 Pazartesi 20:01

Sayın Berhan hocam; Bu HES konusuna nihayet sizin de el atmanız ve bu konudaki duyarlılığınız bizleri çok çok memnun etti. Siyasilerin ve yöneticilerin bu duyarsızlığı hepimizi çileden çıkarmaktadır. Topraklarımızı bizden izinsiz satılığa çıkarmaları, sularımızı elimizden almaları ve doğla güzelliğimizi mahvetmeleri anlaşılır bir durum değildir. Size ve bu konuda duyarlı olan bütün herkese minnettarız. Sağolun varolun

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çaktırmadan 1000 TL'lik kıyak!
Gelir Meclis Genel Kurulunda görüşülen kanun tasarısı, tasarıyı kaleme ...
Cadde ortasında 5 idam
İran'da 5 kişi cadde ortasında idam edildi. Çevredekiler korkunç olayı ...
Birleşmeye yeni formül
Anavatan Partisi Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, ...
 
Behiç Kılıç Yazdı...
Kurtuluş Savaşında da haindiler!..
Şok! Hac iptal olabilir
Domuz gribi bu kez hacı adaylarını tehdit ediyor. Bu yılki haccın iptali ...
Zorunlu eğitim 32 ilde 9 yıl oldu
Nimet Çubukçu MEB bakanı olur olmaz projelerini hayata geçirdi. 32 ilde ...
 
Benzin fiyatı aslında ne olmalı?
Dünyanın en pahalı benzini bizde. Artık vatandaş korkar oldu. Peki gerçekte ...
Terörist talebine teslimiyet süreci
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında Köşk’e ve AKP’ye ...
Gel de istifa et
Zahid Akman'ın istifası bekleniyor ama o Audi marka makam aracını, 4 katlı ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri