Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Midyat Şehitlerine vefa
Midyat Şehitlerine vefa
Erzurum’dan Manas’a kardeşlik köprüsü
Erzurum’dan Manas’a kardeşlik köprüsü
PFDK’dan Erzurumspor ve Iğdır FK’ye ceza
PFDK’dan Erzurumspor ve Iğdır FK’ye ceza
İspir’de yangın
İspir’de yangın
Jandarma define avcılarını suçüstü yakaladı
Jandarma define avcılarını suçüstü yakaladı
HABERLER>GÜNDEM
3 Temmuz 2010 Cumartesi - 06:55

24. Sırada olmamız yanıltmasın!

AB Genel Sekreterliği Merkezi İhale ve Finans Birimi, AB hibe fonlarından faydalanan illerle ilgili istatistikleri açıkladı. AB hibe fonlarından faydalanma bakımından Türkiye sıralamasında 24’üncü olan Erzurum; Van, Bingöl, Muş ve Bitlis gibi illerin bile gerisinde kaldı.

24. Sırada olmamız yanıltmasın!

Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreterliği Merkezi İhale ve Finans Birimi, AB hibe fonlarından faydalanan illerle ilgili istatistikleri açıkladı. AB hibe fonlarından faydalanma bakımından Türkiye sıralamasında 24’üncü olan Erzurum; Van, Bingöl, Muş ve Bitlis gibi illerin bile gerisinde kaldı.

//DEMİR’İN DEĞERLENDİRMESİ

Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Okan Demir, Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreterliği Merkezi İhale ve Finans Birimi’nin açıkladığı istatistiklerin, bir Erzurum gerçeğini daha gün yüzüne çıkardığını söyledi. Erzurum’un, AB tarafından sağlanan hibe fonlardan faydalanan iller sıralamasında 24’üncü durumda oluşunun, Türkiye genelinden bakıldığında sevindirici bir durum olduğunu vurgulayan Okan Demir, “Fakat bu sıralamada potansiyel bakımından Erzurum’un çok gerisinde olan illerin zirvelerde bulunuyor olması, biraz düşündürücüdür.” dedi. Erzurum’un hem beşeri, hem de iktisadi anlamda sermaye olarak nitelendirilebilecek önemli potansiyelleri bünyesinde barındırdığına vurgu yapan Başkan Demir, “AB fonlarından faydalanan iller sıralamasında Konya birinci, bölge illerimizden Van da ikinci olmuştur. Sıralamada üçüncülüğe Kayseri oturmuş; Trabzon, Samsun, Elazığ, Malatya, Bingöl, Muş ve Bitlis gibi iller de, Erzurum’da kullanılan hibe fonlardan çok daha fazlasını kullanmışlardır.” diye konuştu.

//VAN’IN KULLANDIĞI KAYNAK, ERZURUM’UN ÜÇ KATI…

Demir, Erzurum’un AB hibe fonlarından kullandığı mali kaynağın 4.68 milyon Avro olduğuna işaret ederek, “Mesela Bingöl ilimiz AB fonlarından 5,56 milyon Avro, Van ilimiz de, 16,59 milyon Avro tutarında mali yardım almıştır. Bölge illerimizden Van’ın, Erzurum’un kullandığı AB hibe fonlarını neredeyse üçe katlamış olması, bu şehrin dinamiklerini bizce düşündürmesini gerektiren bir durumdur.” ifadelerini kullandı.

//ERZURUM ÖZELLİKLİ İL AMA..

Erzurum’un, hem tarihi boyunca, hem de günümüzde bir eğitim, kültür, sanat ve sağlık merkezi olarak bilindiğini, şehrin bu özeliklere gerçekten de haiz olduğunu vurgulayan Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Okan Demir, Merkezi İhale Finans Birimi’nin açıkladığı sıralama ve rakamların, bir yerlerde hata yapıldığının açık bir göstergesi olduğunu ifade etti. Demir, “Türkiye sıralamasında 24’üncülüğü elde ederek, 65 ili geride bırakmış olmanın sevincini yaşamak yerine, sahip olduğumuz potansiyel bakımından bile bizim şehrimizin çok gerisinde olan illerin bu fonlardan daha fazla faydalanabilmiş olması üzerinde biraz beyin jimnastiği yapmamız gerekir.” dedi. Bu konuda etkili ya da yetkili her kurum ve kuruluşun sonuçlar üzerinde bir değerlendirme yapması çağrısında bulunan Demir, “Bu hususta hata yaptığımız noktayı bir an önce bulup, bunu telafi edebilmenin yollarını aramalıyız.” dedi.

 
Bakan Akdağ Erzurum'da
 
91’inci gurur yılı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Akdağ Erzurum'da
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum’da Aziziye Belediyesi ile ...
İl Müftülüğü'ne çağrı
Erzurum’da birçok camide görev yapan imam ve müezzinler, Kur-an’ı Kerim’i ...
Erzurumla ilgili iddialar asılsız
Erzurum Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, koyun destek primleri ile ilgili ...
 
Öğretim Görevlisini kazada kaybettik
Erzurum’da meydana gelen trafik kazasında öğretim üyesi hayatını kaybetti. Edinilen ...
2011 Caddeye iniyor
Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (Universiade) Öncesinde Büyükşehir ...
Erzurum yine Birinci
Milli Eğitim Bakanlığı Okul içi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi ...
 
12 Yaşındaki çocuk Adliyeyi kana buladı
Erzurum'un Tekman ilçesinde bir çocuk, babasını öldürdüğü gerekçesiyle ...
Amacımız ezanı ahenkle dinletmek
Türk halkının ezan sesini tartışma konusu yapmayacağını vurgulayan Diyanet ...
Erzurum'da Neler oldu?
Erzurum’un Aşkale ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri