Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
24 Ocak 2012 Salı - 09:07

26 Ocak dönüm noktası

Erzurum’da 26-28 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kış Sporları Festivali öncesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

26 Ocak dönüm noktası

Erzurum’da 26-28 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kış Sporları Festivali öncesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
VALİ ÖZTÜRK’ÜN AÇIKLAMASI
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, ilki bu yıl düzenlenecek olan Erzurum Kış Sporları Festivali'nin, önümüzdeki yıllarda daha coşkulu bir şekilde icra edilmesini arzuladıklarını söyledi.
Vali Öztürk, daha sonra Kış Sporları Festivali programı hakkında bilgi verdi.
26 OCAK TARİHİ GÜN
26 Ocak tarihinin Erzurum için bir milat niteliğinde olduğunu ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:
“26 Ocak 2011 tarihinde ilimizde 25 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılışı yapıldı. Bu tarih Erzurum için çok önemli. Böyle bir tarihin unutulmamasını istedik. Bu nedenle bir festival düzenlemeye karar verdik. Hazırlıklarımız tamam. Tüm Erzurumluları etkinliklerimize katılmaya davet ediyoruz. Festivalin önümüzdeki yıllarda daha coşkulu bir şekilde icra edilmesini arzuluyoruz. Bu yıl son iki ay kala hazırlık çalışmalarımıza başladık. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı bir etkinlik icra edilir ve 26 Ocak tarihi sürekli hatırlanır."
Vali Öztürk, festivalin düzenlenmesinde birçok kurumun destek olduğunu belirterek, "Ancak özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Bize ciddi anlamda katkı sağladıkları için" diye konuştu.
KIŞ SPORLARINDA MARKA AÇILIM
Erzurum'un kış sporlarında marka şehir olma yolunda önemli adımlar attığını da hatırlatan Vali Sebahattin Öztürk, şehir halkının ve şehirdeki kurum ve kuruluşların düzenlenecek ulusal ve uluslararası etkinlikleri benimsemesi gerektiğini dile getirdi.
ŞEHİR FESTİVALE SAHİP ÇIKMALI
Kurulacak bir dernek veya belediyelerin uhdesinde kar festivali gibi etkinliklerin sürekli olarak düzenlenmesinin şehir ekonomisine ve sosyo- kültürel yaşamına katma değer sağlayacağına işaret eden Vali Öztürk, "Şehir, festivale sahip çıkmalı. Belediye öncülüğünde bir komite bu gibi kültürel etkinlikleri devam ettirmeli." çağrısında bulundu. Vali Öztürk, Dadaş Film Festivali'ne katılan bazı ünlü sanatçıların da Kar Festivali'ne katılacağına işaret etti. Öztürk ayrıca festival süresince buz pateni salonunda şehirdeki imalatçı ve üreticilerin stant açarak ürün ve hizmetlerini de teşhir edebileceğini sözlerine ekledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise, 2011 yılında düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın başarılı bir şekilde tamamlandığını belirterek, "Şimdi de oyunların yıldönümünde bir festival düzenliyoruz. Erzurum, ülkemizde kış sporlarının artık merkezi konumunda. Bundan sonraki yıllarda daha iyi organizasyonlar düzenleyeceğimize inanıyorum" diye konuştu.
Ardından Vali Öztürk, üç gün sürecek olan festivalin programını okudu ve toplantıya katılan basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
BIÇAK TAŞIYANLARA MÜSAMAHA YOK
Bir gazetecinin kentte bıçaklama olaylarının arttığını sorması üzerine Vali Sebahattin Öztürk, Erzurum'da bıçakla yaralama ve bıçak taşıma vakalarının yüksek olmasından şikayetçi oldu. Vali Öztürk, Erzurum'un aynı nüfus potansiyeline sahip olduğu illerden bıçaklama ve bıçak taşıma olayları haricinde yüzde 50'ye yakın daha iyi olduğunu kaydetti. Geçen yıl il genelinde 149 bıçaklama vakasına karşılık bu yılın ilk 25 günün de 16 bıçakla yaralama olayının gerçekleştiğine dikkat çeken Öztürk, "Bıçakla adam yaralama vakalarında maalesef karnemiz hiç iyi değil. Trabzon'da, Sivas'ta araştırma yaptık. Bu illerdeki bıçaklama vakaları bizdekinin yarısı kadar. Artık mülki idare olarak Kabahatler Kanunu'na göre bıçak taşıyanlara müsamaha göstermeyeceğiz. Bıçaklamalara karşı ve bıçak taşıyanlara karşı tahammülümüz kalmadı." diye konuştu.

 
Şenkaya AK Parti Bedir dedi
 
Alkır mevlitle anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Günleri'nde ilk etap
Türkiye’de ki tüm Erzurumlular Ankara’da bir araya gelecek. Ankara Erzurumlular ...
Yürüyerek Ankara'ya gidecekler
Malatya'daki bazı sivil toplum kuruluşları Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi ...
Erzurum’dan Anadolu’ya dua yağdı
Erzurum'da 478 yıldır sürdürülen 'Binbir Hatim' geleneği duasında yoğun ...
 
Akçayır, Palandöken'in Sesi
Erzurumlu ses sanatçısı Nurullah Akçayır yeni albümünün tanıtımı için gazetecilerle bir araya geldi.
Doğu'da titreyerek yaşamak...
Erzurum'da gece saatlerinde eksi 33 derece soğuk havanın yaşanması üzerine ...
Bir musibet, bin nasihatten evla
Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun Erzurum'da antrenman sırasında hayatını ...
 
Öğrenciler velilerini bilgilendirdi
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa ...
Bu da Oltu Taşı rekoru
Erzurum'da Oltu taşı işletmecisi Ertuğrul Erkin Asan, 5 kilogram ağırlığında bir tespih yaptı.
3 gün kayak yapamadılar
Erzurum'da etkili olan kar yağışı ve şiddetli fırtına, kış turizmin gözde ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri