Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>GÜNDEM
18 Kasım 2011 Cuma - 08:24

A.Ü’ye Rekor Tazminat

Erzurum'da 6 yıl önce yapılan ameliyatın ardından felç olan 2 çocuk için mahkeme faizleriyle birlikte 3.5 milyon lira tazminata hükmetti.

A.Ü’ye Rekor Tazminat

Erzurum'da 6 yıl önce yapılan ameliyatın ardından felç olan 2 çocuk için mahkeme faizleriyle birlikte 3.5 milyon lira tazminata hükmetti.
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde 6 yıl önce yapılan ameliyatın ardından felç olan 2 çocuk için mahkeme faizleriyle birlikte 3.5 milyon lira tazminata hükmetti. Atatürk Üniversitesi yönetimi, "Bizim yıllık bütçemiz 30 milyon lira. Bu kadar yüklü bir tazminatı ödeyemeyiz" diyerek Maliye Bakanlığı'ndan yardım istedi. Üniversite yönetiminin ameliyatı gerçekleştiren öğretim üyesi hakkında dava açacağı ve tazminat olarak ödenecek parayı kendisinden almaya çalışacağı belirtildi.
Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nden Ramazan Kılıç 12 yaşındayken, kambur olduğu için 16 kasım 2005'te Erzurum'a getirilerek Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Okur'a ameliyat oldu. Ancak ameliyatın ardından Ramazan Kılıç'ın Belden aşağısı felç oldu. Oğlunun yanlış ameliyat sonucu felç olduğunu belirten baba Ahmet Kılıç, doktor hakkında hem bıçak parası aldığı, hem de çocuğunu sakat bıraktığı için dava açtı. Yapılan yargılama sonucu Prof. Dr. Ali Okur 2 yıl hapse mahkum oldu.
BALIKESİRLİ KIZ DA FELÇ OLDU
Balıkesir'in Edremit'te oturan ve kambur olan 11 yaşındaki kız N.F. de ailesi tarafından aynı doktora 9 kasım 2005'te ameliyat ettirildi. Ancak N.F. de ameliyat sonrası yatalak duruma düştü.
Bunun üzerine her iki aile Erzurum 1'inci İdare Mahkemesi'ne başvurarak maddi ve manevi tazminat davası açtı. Mahkeme, Adli Tıp Kurumu'nun raporuna atıfta bulunarak Kılıç ve F'yi ameliyat eden Prof. Dr. Ali Okur'un operasyon sırasında gerekli önleyici tedbirleri almadığı için eyleminin tıp kurallarına uygun olmadığını ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim dalında yapılan tedavide davalı idarenin sorumluluğunun bulunduğuna hükmetti. Başkan Atılgan Mutlu, üyeler Yasin Kadıoğlu, Burak Gençoğlu'nun imzalarını taşıyan karar 30 Eylül 2011'de verildi. Mahkeme, Ramazan Kılıç'a 861 bin 968 lira maddi, kendisiyle birlikte ailesine 310 bin lira manevi, N.F.'ye de 771 bin 138 lira maddi, kendisiyle birlikte ailesine 260 bin lira manevi tazminat ödenmesini kararlaştırdı. Ayrıca, tazminatlar için 28 Eylül 2006 gününden itibaren yasal faiz işletilmesini uygun buldu.
ÖZEL HASTANEDE GÖREV YAPIYOR'
Felçli çocukların Avukatı Mustafa Aladağ,çocukların halk arasında kamburluk olarak bilinen 'silokoz kipoz' hastalığından ameliyat olduklarını belirtti. Çocukların felç kaldıklarından 1 yıl sonra ailelerinin kendisinden hukuki yardım talep ettiklerini kaydeden Avukat Aladağ, Erzurum 1'inci İdare Mahkemesi'ne aynı durumda olan 3 çocuk için dava açtıklarını, ikisinin davasının sonuçlandığını belirtti.
PARANIN ÖDENMESİ İÇİN BAŞVURDU
Yasal faiziyle birlikte tazminat miktarının 3,5 milyon liraya ulaştığını belirten Avukat Aladağ şunları söyledi: "Çocuklar için 150 biner lira, anne ve babaları için ayrı ayrı 50 bin lira ve kardeşleri için de 10'ar bin lira manevi tazminata hükmedildi. Bu manevi tazminatlar, Türkiye koşullarında bu tarz dosyalarda verilen ciddi ve caydırıcı özelliği bulunan miktardır. Müvekkil Ayşegül Aktaş'ın davası devam etmektedir. Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'nün, bir doktorun yanlış eylemi sonucu ödeyeceği tazminat yaklaşık 5 milyon lirayı bulacaktır. Doktor Ali Okur, bıçak parası aldığı için suç duyurusunda bulunmuştuk. Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 ay hapis cezası aldı ve ceza ertelenmedi. Aynı doktor hakkında bıçak parası aldığı için Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7 ayrı dosya var. Ağır tazminat kararı bir ilktir ve caydırıcı özelliği vardır. Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'ne parayı tahsil etmek için bugün başvuruda bulundum."
ÜNİVERSİTE, PARAYI DOKTORDAN İSTEYECEK
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü, 6 yıl önce Prof. Dr. Ali Okur tarafından yapılan ameliyatta felç olan iki çocuk için faizleriyle birlikte 3,5 milyon lira tazminat ödeyecek. Atatürk Üniversitesi yönetimi, "Bizim yıllık bütçemiz 30 milyon lira. Bu kadar yüklü bir tazminatı ödeyecek para yok. Maliye Bakanlığı'na başvurduk. Ayrıca, bizi tazminata mahkum ettiren doktordan parayı almak için de dava açacağız" dedi. DHA
 

 
Karın durmaya niyeti yok
 
Trafik terörü durmuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karın durmaya niyeti yok
Erzurum şehir merkezinde kar yağışı 1 gün aradan sonra gece saatlerinde yeniden yağmaya başladı.
Yok mu bir hayır sahibi?
Herkesin sıcak yuvasında bile zaman zaman üşüdüğü soğuk kış gecelerinde, ...
'Erzurum iz bırakan şehir'
Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Erzurum’daki ilk resmi ziyaretini ...
 
Dadaşlık böyle olur...
Devletimizin, kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhanelerini ve pansiyonlarını ...
Özbek ödülünü aldı
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Özbek, ...
Erzurum AVM’den Van’a yardım
Erzurum Alışveriş Merkezi’ndeki (AVM) işletme sahipleri ve çalışanlar ...
 
'Siz bizim babamızsınız'
Kent Güvenlik Danışma Kurulu'na katılan Gez Mahallesi Muhtarı Tahir Sağsöz, ...
Kop sorunu bitiyor
AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Kop Tünel ihalesinin yapıldığını ...
İ.Hakkı sempozyumu başladı
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nün organize ettiği “Bütün Yönleriyle ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri