Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>SPOR
14 Ocak 2012 Cumartesi - 05:10

ASA’dan bölge çıkarması

Anadolu Spor Akademisi, 22-27 Şubat tarihlerinde İsviçre'nin Aargu şehrinde yapılacak "Swiss-Masters-Aargau U-11" futbol turnuvası için yetenek avına çıkıyor.

ASA’dan bölge çıkarması

Anadolu Spor Akademisi, 22-27 Şubat tarihlerinde İsviçre'nin Aargu şehrinde yapılacak "Swiss-Masters-Aargau U-11" futbol turnuvası için yetenek avına çıkıyor.
22-27 Şubat 2012 tarihlerinde İsviçre'de düzenlenecek "Swiss-Masters-Aargau U-11" futbol turnuvasına davet edilen Anadolu Spor Akademisi, turnuvada ülkemizi temsil edecek U-11 takımı için Van'da seçmeler yapacak. Van Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcı Nurullah Ertaş ve Gençlik Spor İl Müdürü Aslan Sinir'in de destek sözü verdikleri seçmeler için son hazırlıklar yapıldı. ASA Teknik Koordinatörü Özcan Şimşek, Van'da çok iyi bir takım kurmak için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, Van halkı ve medyasının da desteklerini esirgememeleri gerektiğini söyledi. Şimşek, "Doğunun diğer illerinde yaptığımız organizasyonlarda gördük ki, böylesi turnuvalar ancak halkın desteği ile kazanılır. Bu yüzden Van halkı için büyük moral olacak bu projeye her kesimden destek bekliyoruz" dedi.
ŞİMŞEK’İN AÇIKLAMASI
Henüz ilköğretim seviyesinde olan yetenekli depremzede çocuklara bir nebzede olsa moral olabilmesi için takımı Van'dan kurma kararı aldıklarını söyleyen Şimşek, hedeflerinin yine şampiyon ekip kurmak olduğunu kaydetti. Şimşek, "İsviçre'nin Aargau şehrinde düzenlenecek uluslararası Swiss-Masters-Aargau U-11 futbol turnuvasına Van'dan seçilecek çocuklarımızdan oluşan 'Anadolu Spor Akademisi Van Futbol Takımı' olarak ülkemizi, bölgemizi ve Van'ı temsilen Van Valiliği ve Anadolu Spor Akademisi olarak birlikte iştirak edeceğiz. İlk Ağrı ile başladık ve Ağrı'dan seçmiş olduğumuz yetenekli çocuklarımızı 2010 Şubat'ta Ağrı Valiliği ile İsviçre'ye götürdük. Hakkarili çocuklarımızı Mayıs 2010 da Hakkari Valiliği ile Almanya'daki turnuvaya götürdük. Yine Hakkarili çocuklarımızı Ekim 2010'da Hakkari Valiliği ile Hollanda'daki turnuvaya götürdük. Muşlu çocuklarımızı 2011 Şubat'ta İsviçre'ye götürdük. Erzurumlu çocuklarımızı 16-22 Ekim 2011'de Erzurum Valiliği ile İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen Costa Brava Turnuvası'na götürdük" diye konuştu.
GRUPLAR BELLİ OLDU
Anadolu Spor Akademisi Genel Koordinatör Yardımcısı Burhan Topuz ise, Van Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcı Nurullah Ertaş ve Gençlik Spor İl Müdürü Aslan Sinir ile yaptığı görüşmeler sonucu olumlu izlenimler edindiklerini, Van halkının da desteğiyle bölgenin umut projesinin amacına ulaşacağını söyledi. Topuz, "Böylesi projelerle doğuda sporun yaygınlaşması hız kazanabilir. Sayın Valimiz Münir Karaloğlu'nun her türlü destek vereceklerine yönelik sözleri bizi memnun etmiştir. İnanıyorum ki ASA'nın ilk olarak Ağrı'da başlattığı, akabinde Hakkari, Muş ve son olarak Erzurum'da kurduğu takımlarla elde ettiği başarılara Van da eklenecektir. Zorlu bir grupta mücadele edecek olan ASA Van takımının başarılı olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.
ASA’NIN RAKİPLERİ
İsviçre'nin Aargu şehrinde yapılacak olan turnuvada ASA'nın rakipleri de belli oldu. Turnuvada C grubunda mücadele edecek olan ASA Futbol Takımı, Brezilya'nın ünlü kulübü Recife, Litvanya'nın L. Metalurgs, İsviçre'nin Basel ve Hollanda'nın FC Groningen takımları ile eşleşti. Gruptan ilk iki takımın bir üst tura çıkacağı turnuvada, başarılarıyla adından söz ettiren Anadolu Spor Akademisi Futbol Takımı'nın iyi bir derece alacağına futbol otoriteleri kesin gözüyle bakıyor. Turnuvaya gidecek takım için teknik sorumlu Demir Demirörs ve yardımcısı Yeşim Demirörs gözetiminde Van'da 1 ay sürecek seçmelere 2001 ve daha küçük doğumlu minik sporcular katılabilecek.
(

 
Taksicilerden ceza protestosu
 
Erzurum Dünya Şampiyonasına hazır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okullar hentbolde yarışıyor
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü ...
Alp disiplini kayak yarışları iptal edildi
Erzurum'da hafta sonunda yapılması planlanan Alp Disiplini kayak yarışmaları ...
Özel Aziziye finalde
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü ...
 
Protokol tribününe yeni düzenleme
İl Spor Güvenlik Kurulu spor müsabakalarında sıkıntı olmaması için her ...
Erzurum'da dev organizasyon
Erzurum ÜNİVERSİAD 2011 kış oyunları sonrasında 2012 Dünya Zihinsel Engelliler ...
Öztürk başsağlığı mesajı yayınladı
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, antrenmanda düşerek hayatını kaybeden ...
 
Kayak eğitimi yaygınlaştırılıyor
Sömestr tatiline yaklaşık 10 gün kala Erzurum Palandöken'e minikler kayak ...
Palandöken'de kaygaç coşkusu
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ikincisi düzenlenen ...
İlgi var, destek yok..!
Halk arasında vücut geliştirme olarak bilinen Body Building sporunun Oltu’daki ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri