Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
30 Aralık 2011 Cuma - 02:09

ASİMDER’den ses getiren protesto

Fransa Ankara Büyükelçiliği çalışanları, elçilik önünde sergilenen ve Ermenilerin Türklere yaptığı katiamları belgeleyen fotoğraflara tahammül edemedi. Elçilik çalışanları, gazetecilerin görüntü almaması için kendi Cumhurbaşkanları olan Sarkozy'nin fotoğrafını parçaladı.

ASİMDER’den ses getiren protesto

AHMET TOPAL(İHA) - Fransa Ankara Büyükelçiliği çalışanları, elçilik önünde sergilenen ve Ermenilerin Türklere yaptığı katiamları belgeleyen fotoğraflara tahammül edemedi. Elçilik çalışanları, gazetecilerin görüntü almaması için kendi Cumhurbaşkanları olan Sarkozy'nin fotoğrafını parçaladı.
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanlığı, sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere ceza getiren yasayı onaylayan Fransa parlamentosunu protesto etmek amacıyla Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği önünde fotoğraf sergisi açtı. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde 1915 yılında Ermeni çeteleri tarafından katledilen Türklerin fotoğraflarının yer aldığı sergisinde, ayrıca 1992 yılında Azerbaycan'ın Ermeniler tarafından işgal edilen Karabağ bölgesinde yapılan katliamların da fotoğrafları bulunuyor.
FRANSIZLAR SARKOZY'NİN FOTOĞRAFINI YIRTTI
Fransız Büyükelçiliği önünde açılan fotoğraf sergisinin haberini yapmak üzere büyükelçiliğin önüne giden gazetecileri gören elçilik çalışanları, katliam fotoğraflarının arasında bulunan Sarkozy'nin fotoğrafını gazetecilerin görüntülememesi için yırttı. Büyükelçilik çalışanlarının hareketi karşısında fotoğraf sergisini düzenleyen dernek üyeleri büyük şaşkınlık yaşadı.
Gazetecilerin çekim yapmasını istemeyen ve elçilik çalışanı olduğu öğrenilen kişiler, büyükelçiliğin önündeki kaldırımın Fransa elçiliğine ait olduğunu, bu sebepten dolayı çekim yapılamayacağını iddia etti. Dernek üyeleri ise gerekli izni aldıklarını ve fotoğrafların sergilendiği kaldırımın Türkiye Cumhuriyeti'ne ait olduğunu söylemesi üzerine Fransızlarla dernek üyeleri arasında sözlü bir tartışma oldu. Tartışma üzerine olay yerine gelen polisler duruma el koyarken, Fransızlar fotoğraf sergisinin
kaldırılmasını istedi. Sergiye tahammül edemeyen elçilik çalışanları, gerekli izinleri alan dernek üyelerinin saat 15.00'e kadar sürecek olan eylemini engellemeyi başaramadı.
"FRANSIZLAR BUNA DA FRANSIZ KALDI"
Fotoğraf sergisini düzenleyen Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Göksel Gülbey, Fransa Büyükelçiliği çalışanlarının gazetecilerin geldiği esnada kendi cumhurbaşkanları olan Sarkozy'nin fotoğrafını parçaladıklarını belirterek, bu duruma şaşırdıklarını söyledi. Ermenilerin Türklere ve Azerilere yaptığı katliamları ortaya koymak için bu fotoğraf sergisini düzenlediklerini belirten Gülbey, Fransızların ayrıca elçiliğin önündeki kaldırımın da elçiliğe ait olduğunu iddia ettiklerini belirterek, "Fransızlar her zamanki gibi yine bu duruma da Fransız kaldı" diye konuştu.
Daha sonraki süreçlerde de Ankara'nın çeşitli yerlerinde Ermenilerin Türklere, Fransızların ise Cezayirlilere yaptığı katliamları dile getireceklerini belirten Gülbey, ellerinde belge niteliğinde birçok resim olduğunu, Fransa Büyükelçiliğinin önüne ise sadece 18 tanesini getirdiklerini söyledi.
Ermenilerin yaptıkları katliamları belgeleyen fotoğraf sergisinde ise, annesinin karnı yarılarak çıkarılan bir bebeğin resmi ile Türklere ait olan toplu bir mezardan çıkan insan kemikleri dikkat çekiyor.

 
Liselilerden Çin'le rekabet
 
Bu proje alkışlanır..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum donuyor..!
Doğu Anadolu Bölgesi'nde Sibirya soğukları etkisini göstermeye devam ediyor. ...
Sokak hayvanlarına gıda desteği
Erzurum'da ağır kış şartlarında yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak köpekleri, ...
Sigara denetimleri sıklaştırıldı
Erzurum’un Oltu İlçesi’nde bir kahvehanede sigara içildiğine dair ihbar ...
 
Erkal’den Aziziye çıkarması
Erzurumlu ünlü Sanatçı İbrahim Erkal, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i ziyaret etti.
Onların da canı var..
- Erzurum Büyükşehir Belediyesi, başıboş köpeklere sadece hayvan barınağında ...
Bölücülerde Allah korkusu yok..
Bingöl'de canlı bombanın üzerine atlayarak şehit olan Hatice Belgin'in ...
 
Eğitimci Turan’a vefa
Narman ilçesinde, trafik kazasında ölen öğretmenin ismi konferans salonuna verildi.
'Beyaz yalan'a gerçek ceza geliyor
Erzurum'da köy yolunu açtırmak için asılsız hasta ihbarı yaparak kar üstü ...
Akif'e vefada buluştular
Palandöken ve Aziziye Belediyeleri muhteşem bir organizasyonla Erzurumlulara ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri