Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>SİYASET
27 Mayıs 2011 Cuma - 08:45

Akdağ 2023 Erzurum Vizyonunu açıkladı

Başbakan Erdoğan’ın önderlinde Türkiye ve Erzurum’da 8.5 yıl bunun peşinden koştuklarını belirten Sağlık Bakanı Akdağ, Erzurum halkının neye ihtiyacı var, neyi istiyorsa onu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Akdağ 2023 Erzurum Vizyonunu açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hakkari mitingi sırasında her türlü zorbalığın yapılarak zorla kepenk kapattırıldığını belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Vatandaş korkuyor ama bu korkuyu vatandaşın üzerinden kaldıracağız” dedi. Bakan Akdağ, sağlıktaki randevu sistemi olan 182 MHRS’yi bir vatandaşa uygulamalı olarak göstererek, sistem hakkında bilgi verdi.
Seçim çalışmaları için memleketi Erzurum’da bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Polat Renaıssanca Otel’de Ak Parti İl Başkanlığı’nca düzenlenen ‘Erzurum hazır Hedef 2023’ toplantısına katıldı. Ak Parti’nin Erzurum için planladığı 2023 vizyonunu açıklayan Sağlık Bakan Akdağ, kentin kış turizmi, çağrı merkezi, eğitim ve sağlıktaki yatırımlarla 2023’e hazırlanacağını belirtti.
Başbakan Erdoğan’ın önderlinde Türkiye ve Erzurum’da 8.5 yıl bunun peşinden koştuklarını belirten Sağlık Bakanı Akdağ, Erzurum halkının neye ihtiyacı var, neyi istiyorsa onu gerçekleştirdiklerini söyledi. Erzurum’da 10 yıllarca hayali kurulan projelerin yavaş yavaş inşa edilmeye başlandığını kaydeden Bakan Akdağ, “Erzurum’da Doğu Anadolu Projesi adı, altında üniversite bir çalışma yaptı. Başta Erzurum Kalkınma Vakıfı olmak birçok vakıf, projeler geliştirdi, dosyalar hazırladı. Sultan Sekisi toplantısı yapıldı. Yıllarca bu şehirde yatırımların hayalini kurduk. Yıllarca havaalanı istedik. Havalimanı demeye hayalimiz bile yetmiyordu. Kış sporları için tesis, yollar üzerinden gidilir olsun istedik. Sağlık merkezi, ikinci üniversite, köylerine yol, su istedik. Ak Parti iktidarıyla bunları başardık. 8.5 yıllık süreçte büyük mesafeler aldık. Erzurum’u artık bir sağlık şehri yapıyoruz. Aslında 2023’e doğru giderken hedeflerin önemli bir kısmını gerçekleştirdiğimiz için işimiz çok zor değil. Erzurumlular olarak bir araya gelmek, gücümüzü bir araya toplamak, Hükümet’in getirdiklerinin ve getireceklerinin üzerine Erzurumluluk ruhunu koyarak ortaklık oluşturmamız gerekiyor. Marka ürünler oluşturmalı ve bunları kent dışına pazarlamak zorundayız. Birilerinin arzu ettiği gibi kör dövüşü içine girmeyeceğiz. Ak Partililer olarak buna kararlıyız. Hala bu kör dövüşünü canlandırmaya çalışanlar var. Erzurum’da geçmişte siyaset yapmış bir hemşehrimiz Numune Hastanesi’ne yazık edildiğini, o hastanede verilen hizmetlerden bahsediyor. Hayretler içerisinde kaldım. Bir buradaki vizyona, bir de Numune Hastanesi’ni niye değiştirdik? Buna bakın. Kıyas bile kabul etmez. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, tüm bölgeye hizmet veriyor. Yeni yapılacak komlekslerle Orta Doğu’ya Asya’ya belki Avrupa’ya hitap edecek” diye konuştu.
182 MHRS’Yİ UYGULAMALI OLARAK GÖSTERDİ
Erzurum’un geleceğinde iki konuda hizmeti genişleteceklerini dile getiren Bakan Akdağ, bunlardan birincisisinin 182 MHRS randevu alma sistemi olduğunu kaydetti. Vatandaşların istedikleri hastaneye, istedikleri doktora 182 MHRS’den alacakları randevuyla kolayca ulaşabileceklerini anımsatan Bakan Akdağ, bu sistemin SSK’nın sıra alma sistemi olan randevu sistemiyle karıştırılmamasını istedi.
Konuşmasının bu bölümünde randevu almak isteyen bir kişiyi yanına çağıran Bakan Akdağ, 182 MHRS randevu merkezini uygulamalı olarak anlattı. Bakan Akdağ, İl Genel Meclis Üyesi Aras Altınışık’a merkezi aratarak randevulu sistemi salondakilere dinletti. Aras’ın yaklaşık 3 dakika süren görüşmesinden sonra konuşmasını sürdüren Bakan Akdağ, TC Numarası’nı verememesine karşın Aras’ın randevusunu aldığını söyledi.
Hizmet alanını genişletecekleri ikinci konunun evde bakım hizmeti olduğunu vurgulayan Bakan Akdağ, Erzurum’da 800 kişiye ulaşan, evde sağlık hizmetininülke genelinde 40 bin kişiye ulaştığını belirtti. Hastaneye gitmesi gereken vatandaşı evinden alıp tedavi sonrası yeniden evine bıraktıklarına işaret eden Bakan Akdağ, ”Raporu, ilacı, malzemesi, oksijen ihtiyacı gibi neye ihtiyaç duyuyorsa hastaya o hizmeti veriyoruz. Erzurumlu hemşehriler, kendilerinin yada komşuların hastası varsa 444 33 33 nolu telefonu arayarak bunu bildirsin. Yeni dönemin atılımlarında biri de bu olacak” dedi.
VATANDAŞIN KORKUSU ORTADAN KALDIRILACAK
Siyasette kör dövüşü istemediklerinin altını çizen Bakan Akdağ, “Bu şehirde hala, kavmiyete, etnik kökene dayalı siyaset yapmak isteyenler var. Bunlar bizi çok geri bıraktı. Biliyoruz ki bu kentin her ilçesi ve semti birbiriyle kardeş ve komşu olan insanlarla dolu. Bunu kimse değiştiremeyecek. Geçmişteki suni, bizi birbirimizden ayrı düşürmeye çalışan olayları yaşamacağız. Bunu Türkiye’de de yaşamak istemiyoruz. Bu saçma tartışma içinde şehri geliştiremeyiz. Bu şehri herkes seviyor. Buradakilerin hepsi Ak Partili değil ama inanıyorum ki bu şehirdeki herkesin vatan, millet, bayrak, devlet İstiklal Marşı dediğimiz zaman göğsü kabarıyor, gözleri yaşarıyor. İçimizde bunun dışında düşünen var mı? Bunun dışında siyaset yapmak ucuz siyasettir. Bunları yapanlara müsamaha etmemeliyiz. Siyasetçiler hizmet için yarışmalıdır. Bu ülkede PKK terör örgütü ile BDP kol kola girmiş şekilde, yanlış işler yapıyor. Ülkenin Başbakan’ı Hakkari’de miting yapacağı zaman her türlü zorbalığı uygulayarak kepenk kapattırıyor. Vatandaş da korkuyor. Ama bu korkuyu vatandaşın üzerinden kaldıracağız. Başka bir lider gittiğinde BDP, o lider için miting yapıyor. Yapılan mitingde bir tek Türk Bayrağı yok. Neden sahip çıkıyorlar. BDP ve PKK neden kol kola girerek Ak Parti’ye saldırıyor. Bu ülkede kardeşliği sağlayacak bir lider gördüler de ondan. Ayrımcılık batağının kuruduğunu, rantın ortadan kalktığını gördüler de onun için. Terör örgütünün rantlarla iç içe olduğunu biliyoruz. Eskiden ‘Devlet size okul, yol, su yapmıyor’ diyorlardı. Şimdi devlet bunların hepsini ayrım yapmadan köye kente ulaştırıyor. Neyin istismarını yapacaklar. Hepsi topu tüfeği bir araya getirmiş, Ak Parti’yle uğraşıyor. Seçimlere sayılı günler kaldı. Onları sizin ortak aklınıza havale ediyorum. Hangi parti Ak Parti dışında Erzurum’a ve ülkeye bir vizyon getirdi? Olamaz. Çünkü bu inanmayı ve gerçekleştirebilecek ekiplerin olmasını gerektiriyor. Kolay değil. Hadi yazalım bir kitap götürelim Erzurumlular verelim demekle olmaz. Biz hayal taciri değiliz, hayal satmıyoruz. Önüne gelene sakız, gazoz dağıtan bir iktidar olmadık, olmayacağız” diye konuştu.
2023 VİZYONU HİZMETLER SEKTÖRÜNDE LİDER ŞEHİR ERZURUM
Erzurum’un Kış Oyunları için yapılan 650 milyon liralık yatırımla artık kış turizminden konuşur hale geldiğini anlatan Bakan Akdağ, “Şimdi yatırımcılar Erzurum’da otel yapacak. Böylece yatak kapasitesi, 10 bine ulaşacak. Bunlar binlerce gence iş kapısı olacak. Çağrı merkezlerine birkaç yıl önce 5 bin hedefi koymuştuk. Şu an bu hedefin 2 bin 500’üne ulaştık. Yıl sonunda 3 bin 300 genç, bu merkezlerde çalışıyor olacak. Bizim 2023 vizyonumuzda hizmetler sektörünün lider şehri Erzurum var. Üniversitede 100 bin öğrenci, kış turizmi ve çağrı merkezlerinde 10’ar bin istihdam. Sağlık merkezi olarak Orta Doğu’dan, Asya’dan belki Avrupa’dan hastaların geldiği bir kent. Bunlar Erzurum’un vazgeçilmezleri. Ayrıca hayvancılık kentin ikinci önemli sektörü olarak daha da güçlenecek. Entegre et sektörü, yeni kombinası, tren yolu taşımacılığı ile Ezurum yeniden hayvancılığın merkezi haline gelecek. Yol işi çok önemli. 2023’e giderken Rize’den Ovit üzerinden 14 bin kilometreye yakın bir tünel açacağız. Projeleri tamamlandı, 2012’de ihalesi yapılacak. O tüneden İspir üzerinden Erzurum’a gelinecek. Böylece Rize, önemli bir liman olarak güneye, Erzurum üzerindan bağlanacak. Kop Tüneli’nin inşasına 2012’de başlıyoruz, 2015’te bitecek. Böylece iki kanaldan Rize ve Trabzon üzerinden güneye açılacak yolun kavşağında Erzurum olacak. Böylece hayvancılık ürünlerini kolayca limana ulaştırmış olacağız.
Kış turizminde de Maden Teknik Araştırma’ya bir çalışma yaptırdık. Nene Hatun’da 41 derece sıcaklığı olan bir kaynak bulduk. 5 bin yatağı besleyecek bu kaynak, İl Özel İdaresi bu kaynağı Konaklı’ya taşıyacak. Orada termal ve kış turizmi bir arada sunulacak. Lojistik merkezin ihalesinin yapıldı ve işe başlandı. Hızlı tren projesi de yakın zamanda hayata geçecek. Erzurum’u marka şehir haline getiriyoruz. Kentsel dönüşüm konusunda istediğimiz kadar hızlı hareket edemedik. TOKİ ile yaptığımız işler var ama bunu yeterli bulmuyoruz. Hükümet tarafından cazibe merkezi ilan edildikten sonra 60 milyon lira kaynak kente geldi. Bunu Yakutiye Aziziye ve Büyükşehir Belediyeleri kullanıyor. Yakutiye Belediyesi, tarihi güzelliklerin etrafını açıyor. Kente tam bir marka şehir olma vasfını, şehircilik açısından kazandırıyor.
2023’e kadar Erzurum’da gecekondu yada içinde oturulamayacak durumdaki bina bırakmayacağız” diye konuştu.
SOSYAL DESTEK UZMANLIĞI GELİYOR
Dargelirliler için 3 bin konut planladıklarını kaydeden Bakan Akdağ, “Sosyal refahın geliştirilmesi belki de 2023 vizyonun en önemli tarafı. Önümüzdeki dönemin yeni bir projesi olan, ihtiyacı olan riskli aileler için sosyal destek uzmanlığı sistemini hayata geçireceğiz. Bunu Aile hekimliği sistemine benzetebilirsiniz. Aynen buna benzer biçimde sosyal desteğe ihtiyaç duyan ailleri bir dosya içinde takip etmeye başlayacağız. Farklı kurumların verdiği desteği koordine edeceğiz. Hükümetimiz, hayal ticareti yapmıyor, halkının sorunlarını çözmeye çalışıyor. Bunun yanı sıra Erzurum’un, geçmişine, manevi köklerine bağlı bir şehir olmasını da hedefliyoruz. Köyde veya kentte olsun, küçüğün büyüyüğüne saygı gösterdiği, komşuluk ve insanca ilişkilerin yok olmadığı, Türk örf ve adetlerinin, İslam’a ait değerlerin ayakta durduğu bir şehir. 2023’te zengin bir ülke olacağız ve Erzurum’da burada yerini alacak. Ama 2023’te bazı batılı ülkelerde olduğu gibi Türkiye’yi yaşlıların huzurevlerine konulacağı bir Erzurum ve Türkiye, olacaksa bunu istemeyiz. Açıkça söyleyelim. Bu sadece hükümetin değil herkesin işidir. Herkes bu meseleyi dert edinirse, bunu gerçekleştiririz” diye konuştu.
Erzurum’un 2002’deki seçimde yüzde 54, 2007’de yüzde 68, Referandumda yüzde 87 oranında destek verdiğini hatırlatan Bakan Akdağ, “Meclisteki partilerin üçü de, adında olduğu için söylüyorum ama Barış ve Demokrasi Partisi derken rahatsız oluyorum. Bu üçü referandum sandığının önünüze gelmemesi için çalıştılar. Ama onların direnmesine karşın sandık sizin önünüze geldi. Şimdi 12 Haziran seçimlerine gidiyoruz ve bunlar yine Ak Parti’ye karşı birleştiler. Ak Parti’nin bir sistemi var. Üç kez üst üste vekil olan bir dönem ara vermek zorunda. Bu güzel bir şey. Koltuğa yapışanlara ithaf olunur. Bizde usül böyle. Benim de hemşehrilerimden bir talebim var. Erzurum’u 12 Haziran’daki seçimde oylarınızla Ak Parti’ye en fazla oyun çıktığı il haline getirin. İki seçimdir ikinci sıradayız bu seçimde ilk sıraya yerleşelim” diye konuştu.
Konuşma sonrası Bakan Akdağ ve milletvekili adayları Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni de kapsayacak şekilde yapılan sağlık kompleksinin maketinin açılışını yaptı.

 
Firara yeltendi, ayağını kırdı
 
ASİMED'den korkunç iddia
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aksak'tan Oltu çıkarması
Oltu ilçesinde 12 Haziran Milletvekilliği Genel Seçim çalışmalarını sürdüren ...
Aydemir'den Horasan ziyareti
Ak Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir seçim çalışmalarına Horasan’da ...
Yavilioğlu ETB'yi ziyaret etti
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum Milletvekili Adayı Cengiz ...
 
MHP'den Aile Kurumu yaklaşımı
Erzurum Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili adayı Prof. Dr. ...
Palandöken ekonomik hedeflerini açıkladı
CHP Milletvekili adayı Ahmet Palandöken, vatandaşların yıllardır hasretle ...
Yılmaz seçim turunda
Erzurum Ak Parti Milletvekili adayı Adnan Yılmaz, Ak Parti’nin halka tepeden ...
 
Aksak gündemi değerlendirdi
Erzurum Şenkaya’da seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Milletvekili ...
Aydemir Karayazı'yı ziyaret etti
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, AK Parti iktidarının sosyal ...
Öztürk tarım politikalarını paylaştı
Erzurum Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili adayı Oktay Öztürk, ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri