Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>SİYASET
2 Mayıs 2011 Pazartesi - 09:35

Aksak'a yoğun ilgi

Ak Parti Erzurum Milletvekili ve adayı Muhyettin Aksak, 12 Haziran seçim çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Aksak, seçim çalışmaları kapsamında Dadaşkent’teki seçmenleriyle buluştu.

Aksak a yoğun ilgi

Ak Parti Erzurum Milletvekili ve adayı Muhyettin Aksak, 12 Haziran seçim çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Aksak, seçim çalışmaları kapsamında Dadaşkent’teki seçmenleriyle buluştu. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Muhyettin Aksak, vatandaşların tek tek isteklerini dinledi. AK Parti İlçe Teşkilat binasını dolduran vatandaşlara konuşan Aksak, 8 yıllık AK Parti Hükümetinin icraatları olan Sağlık, Eğitim, Kış Turizmi alanlarındaki yatırımları anlattı. Muhalefet partileri CHP ve MHP’yi de eleştiren Aksak, “MHP ve CHP Ergenekon örgütünün avukatlığını yaptılar. Yetmedi örgüh üyesi olan ve hala sanık sıfatıyla yargılananları milletvekili yapmaya çalışıyorlar. Ama buna halkımız izin vermeyecektir” dedi. Milletvekili Aksak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Fetullah Gülen Hocaefendi hakkında yaptığı konuşmaya ise, “Bahçeli akıl tutulması yaşıyor.” yorumunda bulundu.
DÖNÜŞÜM RÜZGARI
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, 8 Yıllık AK Parti hükümeti döneminde Türkiye’de bir dönüşüm yaşandığını belirtti. Aksak, konuşmasını Aziziye Belediyesi sınırlarındaki yapılan çalışmalarla Ilıca ve Dadaşkent’in çehresinin değiştiğine dikkat çekerek sürdürdü. Aksak, Ilıca ve Dadaşkent’in Erzurum’un giriş kapısı olduğunu hatırlatarak, dışarıdan gelen yerli ve yabancıların ilk dikkat ettiği halk tarafından Doktor Celal binası olarak bilinen bina ve çevresinin çirkin görüntü oluşturduğunu söyledi. Geçmiş dönemlerde hiçbir yönetimin yıkamadığı bu çirkin görüntünün ortadan kaldırılması için 22 milyon lira harcama yapıldığını hatırlatan Aksak, Aziziye Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerle beldenin çehresinin değiştiğini anlattı. Muhyettin Aksak konuşmasına şöyle devam etti.
ERZURUM KIŞ TURİZMİ MERKEZİ OLDU
“Ilıca ve Dadaşkent’in birleştirilmesi yapılan hizmetlerin kalitesini artırdı. Bu belediyeleri birleştirmedeki amaç, tasarruf sağlamak ve yapılacak hizmetlerin kalitesini yükseltmekti. Bu birleşmeden sonra yapılan hizmetlerdeki kaliteye hepiniz şahit oldunuz. Marka şehir olma yolunda artık çıtayı yükselttik. Bunun ilk adımı olarak ta tüm dünyanın şahit olduğu bir organizasyon olan 2011 Kış Oyunları ile başlattık. Erzurum’un bir dünya kenti olma yolundaki ilk adım olarak gördüğümüz 2011 Kış Oyunları’nın Erzurum’a alınması konusunda Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat ilgi alaka ve talimatlarıyla sağlanmış oldu. Başta Kayseri olmak üzere birçok şehir 2011 Kış Oyunları’na talip olmuştu. Buna rağmen Başbakanımızın talimatlarıyla Kış Oyunlarının Erzurum’a verilmesi sağlanarak oyunlarda yapılacak yatırımlar için 650 Trilyon gibi büyük bir para girdisi sağlanmış oldu. Bu çerçevede yapılan tesislerle ileri tarihlerde yapılacak daha büyük organizasyonlara Erzurum’un ev sahipliği yapması sağlanmış oldu. 2001 yılında Türkiye’de yaşanan ekonomik krizde o dönemin ithal bakanı Kemal Devriş’in ekonomik krizi atlatmak için IMF’den borç aldığı paranın yarısını yani 650 Trilyonu Erzurum’a yatırım olarak gerçekleştiren AK Parti Hükümetinin şehrimizi ne kadar önemsediğinin kanıtıdır ”
ERZURUM DOĞUNUN SAĞLIK MERKEZİ 
Ak Parti’nin görev yaptığı 8 yıllık dönem içinde bir çok alanda yaptığı yatırımları sıralayan Muhyettin Aksak, Erzurumlunun buna duyarsız kalmayacağını söyledi. Eğitim, Sağlık ve Kış Turizmi alanlarında çeşitli yatırımlar yapıldığını belirten Aksak, “Bir önceki seçimlerde söylediklerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz. Erzurum Doğunun sağlık merkezi olacak demiştik, bunu Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’ın sağlık alanındaki yenilik ve yatırımlarıyla gerçekliştirildi. Önceden Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi vardı, bunun yanında Bölge Araştırma Hastanesi eklendi. Yakında ihaleleri yapılan yeni hastaneler yapılacak.112 Acil Ambulans Merkezi kurularak 24 saat halkın hizmetine sunuldu. Ağır kış şartları başta olmak üzere en ücra köylerdeki hastaların imdadına yetişen Hava ambulansı olan Helikopter ambulanslar artık halkımızın hizmetinde. Sağlık alanındaki dönüşüm hızla devam ederken, önceden parasızlık yüzünden hastanelerde rehin kalan hastalar vardı. Oluşturulan sistemle artık hastalarımız tedavisi bittikten sonra evine kadar götürlüyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’ni tek çatı altında toplayarak, milyarlarca liralık ilaç israfı önlenmiş oldu. Önceden SSK Hastanelerinde ilaç kuyrukları yaşanırdı, artık ilaç kuyruğu kalmadı” şeklinde konuştu.
EĞİTİMDE ÇITA YÜKSELİYOR
Türkiye’nin kalkınmasındaki diğer bir unsurunda Eğitim olduğunu vurgulayan Muhyettin Aksak, Erzurum’da Eğitim alanında yapılan yatırımlarla eğitimdeki kaliteyi yükselttiklerini kaydetti. Önceki yıllarda bir sınıfta 40 ile 50 öğrencinin ders yapmak zorunda kaldığını hatırlatarak, yapılan yeni okullarla bu sayının 25 öğrencinin eğitim alacağı bir duruma getirdiklerini ifade etti. Eğitim alanındaki atılımlara yeni iki üniversite kurulmasıyla devam edildiğini hatırlatan Aksak “ Üniversiteler sıralamasında üst sıralarda yer alan Atatürk Üniversitesi’nin yanında iki yeni üniversite ile yüksek öğrenimdeki dönüşüme devam ediyoruz. Yeni kurulan Teknik Üniversite’den ayrı ikinci bir Devlet üniversitesinin kurulma çalışmaları devam ediyor. Bu yeni üniversite için şu anda yer araştırması yapılmaktadır. Yer araştırması için 9 kişilik bir teknik heyet kuruldu. Bu teknik heyette Erzurum Valiliği Üniversite Rektörlüğü ve ilgili bakanlığın müsteşarları yer alacak. Üniversite için söz konusu yer teknik heyetin yapacağı araştırma sonucu belirlenecek. ” diye konuştu
BAHÇELİ AKIL TUTULMASI YAŞIYOR
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Dadaşkent sakinlerine yaptığı konuşmasına CHP ve MHP’nin izlediği politikaları eleştirerek devam etti. Savcılar tarafından başlatılan Ergenekon soruşturmasında sanık olan kişileri MHP ve CHP’nin milletvekili yaparak dokunulmazlık zırhına büründürmek istediğini belirten Aksak, buna 12 Haziran seçimlerinde halkın izin vermeyeceğini söyledi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Erzurumlu Fetullah Gülen hakkında yaptığı “Faaliyetleri durdurulmalı” şeklindeki konuşmasına da değinen Muhyettin Aksak “Milliyetçilik sadece konuşmayla olmaz. İcraatlarla olur. Hemşehrimiz Fetullah Gülen cemaatinin yaptığı hizmetleri görmemezlikten gelmek, inkârcılıktır. Milliyetçilerin hedefi olan Türk Cumhuriyetlerinde Türk Bayrağını dalgalandırmayı, hemşerimiz Fetullah Gülen hareketi gerçekleştirmiştir. Bundan daha iyi milliyetçilik olur mu? Söz konusu cemaatin özellikle eğitim alanında dış ülkelerdeki faaliyetleri bizim göğsümüzü kabartıyor. Dolayısıyla Devlet Bahçeli Fetullah Gülen hareketine yönelik sarf ettiği sözlerini bir akıl tutulması olarak nitelendiriyorum” dedi.
VATANDAŞI DİNLEDİ
AK Parti Milletvekili Muhyettin Aksak yaptığı konuşmanın ardından, büyük sevgi gösterisinde bulunan vatandaşların tek tek sorunlarını dinleyerek not aldı. Yoğun bir kalabalığın sorunlarını dinlemek için AK Parti İlçe Başkanlığı orasına geçen Aksak’ın burada vatandaşların taleplerini dinledi.
 

 
Çiloğlu hedeflerini açıkladı
 
Erzurum Zirve'ye ev sahipliği yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiloğlu hedeflerini açıkladı
CHP Erzurum milletvekili adayları, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıda ...
SP adayları siyaset vitrininde
Saadet Partisi (SP) Erzurum Milletvekili adayları, Tufan Restaurant’ta ...
HAS Partiden tanıtım etkinliği
Halkın Sesi Partisi (HAS) Erzurum Milletvekili adayları partililerle buluştu.
 
Çığlık hastaları ziyaret etti
Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık, Erzurum’da bulunan hastaneleri ziyaret ...
Gönül Dadaşlarla istişare etti
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Antalya'da yaşayan Erzurumlular ile ...
Aydemir'den İspir ziyareti
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, ispir’de partililer ve vatandaşlarla ...
 
Yılmaz seçim turunda
AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Adnan Yılmaz, Erzurum'un Şenkaya ilçesinde ...
Kılıç iktidarın 8.5 yılını değerlendirdi
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, AK Parti iktidarında şehrin önemli ...
Yılmaz'dan belediye ziyareti
Ak Parti Milletvekili adayı Adnan Yılmaz, Yakutiye Belediye Başkanı Ali ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri