Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>2011 UİVERSİADE
24 Aralık 2010 Cuma - 07:04

Atalay 2011 sürecini anlattı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, karı kara dönüştürecek olan 2011 Kış Oyunları’nın Kış Olimpiyatları’na giden yolu açtığını söyledi.

Atalay 2011 sürecini anlattı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, karı kara dönüştürecek olan 2011 Kış Oyunları’nın Kış Olimpiyatları’na giden yolu açtığını söyledi. Atalay, “Herhangi bir organizasyon yapmadan kimse size olimpiyat yada şampiyona vermez. Son yıllarda başarıyla yapılan oyunlarla Türkiye artık büyük organizasyonlara talip olur hale geldi” dedi.
Konferansa Vali Yardımcısı Hakan Şen, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Genel Sekreteri Selami Altınok, Erzurum Ticaret Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Ağrı Üniversitesi Rektöre Prof. Dr. İrfan Aslan, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
 ‘Erzurum büyük Kış Olimpiyatları’na yürüyor’ konulu konferansta konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, 25’inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nı giden süreçte yaşananları anlattı. 2005’te İzmir’de düzenlenen Dünya Üniversitelerarası Yaz Oyunları açılış töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın FISU Başkanı Goerge Killian’a verdiği teminatın ardından Kış Oyunları’nın Erzurum’a verildiğini ifade eden Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay, tesislerin kısa bir zamanda yapılmasının dünyaya Türkiye’nin bu işi hakkıyla yapabileceğini gösterdiğini söyledi.
Dünyada herhangi bir organizasyon yapmayan ülkelere oyun, olimpiyat ya da şampiyona verilmediğini anımsatan Atalay, “2003’ten itibaren ev sahipliği yaptığımız bir çok organizasyondan yüzümüzün akıyla çıktık. Bu bize yaz ve kış oyunlarını getirdi. Bundan sonra hedefimiz, yaz ve kış olimpiyatları, Avrupa ve Dünya Futbol Şampiyonaları’dır. Geçmişte Türkiye’nin bu tür organizasyonları yapamayacağını düşünenler artık bize organizasyon teklif eder hale geldi. Bu da Türkiye’nin bu konudaki yeteneğini gösteriyor” diye konuştu.
Kış oyunları yada olimpiyatlarının yapıldığı kentin ve çevresinin fiziksel dönüşümünü sağlayarak turizm merkezi olmasının yolunu açtığını ifade eden Atalay, “Yaklaşık 600 milyon liralık yatırımla Erzurum, önemli bir kış turizm merkezi oldu. Bundan sonra Erzurum ve çevre iller kış turizmi konusunda iddialı hale gelecek. Artık Erzurumlu da bu konuda gerekeni yapmalı, oyunlarla ilgili biblolar yaparak satmalı. Gelen turistlere ve sporculara kentin tanıtımını en iyi şekilde yapmalı. Eğer Erzurumlu bu ise sahiplenirse, yakın gelecekte Kış Olimpiyatları da burada yapılır” diye konuştu.
Atalay, Erzurum'un kış oyunlarını kazanarak tarihi bir fırsatı yakaladığını anlattı. Bir zamanlar külfet olarak görülen karın, beyaz altın değerine kavuştuğunu dile getiren Atalay, Erzurumluların Üniversite Kış Oyunları'nı ve sonrasını çok iyi değerlendirmesini istedi.
Olimpiyatların ülkelerin ve şehirlerin kaderini büyük ölçüde değiştirdiğini ifade eden Atalay, "600 milyon TL değerindeki yatırımlarımızı boşuna yapmadık. Bir ülkeye olimpiyatların verilmesi o ülkenin, olimpiyatların gerçekleştirileceği şehirlerin kalkındırılması esastır. Olimpiyat ruhu, kardeşlik ve dünyaya açılma noktasında büyük bir fırsat size sunuluyor." diye konuştu.
27 Ocak- 6 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek oyunların Erzurum ve bölgedeki diğer illerin sosyo- ekonomik yapısına olumlu etkiler yapacağını da anlatan Mehmet Atalay, "Kış oyunları Erzurum'a ve çevre illeri çok büyük şeyler kazandıracak, bunun yansıması büyük olacak. Bölgeye kış turizmi için en az 10 milyon insan gelecek. Bu bölgede yerel ürünler dünya pazarına açılacak. Bölge ekonomisi ivme kazanacak." şeklinde konuştu.
Erzurum'a yapılan tesisler kadar, tesislerde yarışacak sporcuların elde edeceği başarıların da büyük önem taşıdığını dile getiren Atalay, "Önceden kayakla atlama, körling buz hokeyi gibi sporları bilmiyorduk. Sporcularımız yok. Şimdi yakın zamanda buralarda yetişen takım ve oyuncularımız dünya çapında başarıla imza atıp, şehrimize madalya ve kupalar kazandıracak." ifadelerini kullandı.

 
AB normunda tanıtım....!
 
Değişim mi, başkalaşım mı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AB normunda tanıtım....!
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na sayılı zaman kala, tanıtım çalışmaları ...
TRT, Erzurum'u dünyaya taşıyor
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın resmi yayıncısı TRT, organizasyon ...
2011, bir telefon kadar yakın..
27 Ocak – 6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek 25. Dünya Üniversiteler ...
 
“Erzurum, tesiste Norveç’i geçti”
Kuzey Kombine Komisyon Üyesi Rolf Anne Odin, "Kış sporları ve özellikle ...
Plansızlığın sonu böyle olur..
Erzurum 2011 Genel Koordinatörlüğü, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ...
İzmir'deki Dadaşlar 2011'le tanıştı
İzmir’de açılan Travel-Turkey İzmir Fuarı’na, 2011 Kış Oyunları damgası ...
 
Buz testini başarıyla geçtik
Erzurum 2011 Universiade kış oyunlarının çok iyi geçeceğini ifade eden ...
İlk atış Öztürk’ten
1. Uluslararası Nene Hatun Curling Kupası Erzurum'da başladı. Altı ülkeden ...
Kimsenin umurunda değil..
Erzurum’da Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin, kentin estetik görüntüsünün ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri