Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EĞİTİM
14 Mayıs 2011 Cumartesi - 15:29

Ayakta alkışlandılar

Palandöken Dedekorkut İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’nun hazırlamış olduğu ‘Engelliler Haftası Kutlama Programı’na birbirinden özel konuklar katıldı. Vali Sebahattin Öztürk’ün eşi Nihan Öztürk, Emniyet Müdürü H. Turgut Yıldız’ın eşi Sevilay Yıldız ve Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer’in eşi Nilgün Esmer’in de katıldığı kutlama programında, işaret diliyle okunan İstiklal Marşı ayakta alkışlandı.

Ayakta alkışlandılar

Türkiye genelinde kutlanan Engelliler Haftası, Palandöken Dedekorkut İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’nda da unutulmadı. İşitme engelli öğrencilerin hazırlayıp sunduğu gösteriler, programa katılan konuklar tarafından alkış yağmuruna tutulurken, işaret diliyle okunan İstiklal Marşı ise, duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Göğüs Hastanesi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen kutlama programı, İstiklal Marşı’nın işaret diliyle okunmasının ardından başladı. Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer’in de katıldığı programda, üzerlerindeki Türk bayraklı tişörtlerle sahneye çıkan işitme engelli öğrenciler, parmak, el ve kollarını kullanarak okudukları İstiklal Marşı ile herkesi duygulandırdılar. Ayakta alkışlanan öğrencilerin ardından açılış konuşmasını yapan Palandöken Dedekorkut İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Müdürü Vedat Karslı, engelliliğin hiç kimsenin tercihi olmadığına dikkati çekerek, “Bugün çok sağlıklı görünen biri, beklenmedik bir kaza, zamanında tedavi edilmeyen bir hastalık, gebelik dönemindeki bir ihmal sonucu engelli bir birey olabilir.” diye konuştu.
ERZURUM’A BİRİNCİLİK
Okul Müdürü Karslı, konuşmasında Dedekorkut İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’nun başarılarından da söz etti. Karslı, “Bu yıl Adana’da yapılan işitme engelli öğrenciler spor oyunları Türkiye finaline Erzurum’dan katılan okulumuz, yarışmaya katılan 16 okul içinden masa tenisi branşında bu yıla kadar Ankara ve İstanbul dışında alınamayan bir ödülü Erzurum’a getirmiştir. Öğrencilerimiz ayrıca çeşitli branşlarda yapılan ve 49 okulun katıldığı yarışmalarda çeşitli dereceler alarak üstün başarı göstermişlerdir.” ifadelerini kullandı.
Programda daha sonra yine işitme engelli öğrenciler tarafından hazırlanan ve sunulan çeşitli gösteriler izlendi. Oyunculuklarıyla profesyonellere adeta taş çıkartan öğrenciler, kutlamalara katılan konuklar tarafından büyük beğeni toplarken, minik semazenlerin gösterisi ise, nefesleri kesti. İşitme engelli öğrencilere çeşitli hediyelerin verildiği programda, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer ise, engelliler ve eğitim konusuna vurgu yaptı. Kaymakam Esmer, toplumun bir parçası olan engellilerin, kendilerine imkan ve fırsat sunulması halinde neleri başarabileceklerini herkese kanıtladıklarını dile getirerek, “Onların eğitimi çok daha önemli, çünkü şartlar bunu gerektiriyor. Biz de bu bağlamda onlar için gerekli eğitim ve öğretim ortamını oluşturabilmek için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.
 

 
Has Partililer seçmenle buluştu
 
Aydemir ekonomik gündemi ele aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkçeyi severek öğrendiler
Atatürk Üniversitesi’nde lisans ve lisansüstü eğitim gören yabancı uyruklu ...
A.Ü.'de Türk Dili Zirvesi
Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürlüğü tarafından ...
Erzurum'un gururu oldu
Erzurum Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, Aziziye Eğitim Kurumları öğrencisinin ...
 
Karayazı'dan Erzurum'a gönül köprüsü
Karayazı ilçesine bağlı köylerde öğrenim gören ilköğretim okulu öğrencileri, ...
Koçak'tan öğrencilere sanat desteği
Atatürk Üniversitesi’nde dün başlayan ve hafta sonuna kadar devam edecek ...
Ülkemize hayırlı olsun
Türkiye'nin kış sporlarındaki ilk uluslararası organizasyonu olan 25'ini ...
 
A.Ü’de Kariyer atılımı
Akademisyen Eğitim ve Danışmanlık Merkezi ile Kariyer.Net işbirliği ile ...
Türkiye ortalamasını geçtiler
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF), eğitim kalitesiyle ...
Narman MYO'dan tarımsal atılım
Sığır yetiştiriciliğinin durumu ve geleceği, Erzurum’un Narman ilçesinde ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri