Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
18 Şubat 2011 Cuma - 07:42

Aycı özür diledi..

TCDD'nin Aylık Yolcu Dergisi Rail Life Yazarı Mehmet Aycı, "Yazıdaki trenden kaçma vurgusu Erzurum'a mahsus değildir. Yanlışın da yanlış anlamanın da sorumlusu benim" dedi.

Aycı özür diledi..

TCDD'nin Aylık Yolcu Dergisi Rail Life Yazarı Mehmet Aycı, "Yazıdaki trenden kaçma vurgusu Erzurum'a mahsus değildir. Yanlışın da yanlış anlamanın da sorumlusu benim" dedi.
ERZURUM’DAN ÖZÜR DİLEDİ
Konuyla ilgili basında yer alan haberler üzerine bir açıklama yapan Aycı, öncelikle kesinlikle üzgün olduğunu belirterek, "Kendini Erzurum'a ait hisseden, Erzurumlu kimliği taşıyan herkesten özür diliyorum. Erzurumlu kızlardan kadınlardan ayrıca özür dilerim. Göç, evden kaçmalar Türkiye'nin bir sosyolojik olgusu. Tek ulaşım vasıtasının tren olduğu zamanlarda kadın olsun erkek olsun evden başka şehirlere özellikle İstanbul'a kaçmanın trenle olduğunu biliyoruz. Yol kültürü, özellikle kurumlar yoluyla modernleşmede demiryolları örneği üzerine uzun zamandır çalışıyorum. Sözlü kültürün her verisini de değerlendiriyorum" dedi.
YANLIŞIN SORUMLUSU BENİM
Erzurum kent kimliği ve göç olgusu üzerine çalışan Mustafa Çetin Beyin anlattıklarının da bu bağlamda değerlendirildiğini belirten Aycı, "Yazı ne Erzurum'a, ne de Erzurum'dan evden kaçanlara hasredilmiş bir yazı değildir. Oradaki 'memleket' vurgusu bütün Türkiye'nin hikayesidir. Erzurum ülkemizin ne kadar önemli bir kentiyse, Yeşilçam da bu ülkenin sosyal dönüşümünde etkin olan merkez olmuştur. Bu bağlamda yazıdaki trenden kaçma vurgusu Erzurum'a mahsus değildir. Yanlışın da yanlış anlamanın da sorumlusu
benim. Kaldı ki Rail Life Dergisinin bu sayısı Erzurum'un güzelliklerine, tarihine, doğal zenginliklerine ayrıldı. Bir dünya şehrinin fotoğrafı verildi" şeklinde konuştu.

 
Bulutlar'dan dadaşça tepki
 
Bulutlar başarıyı ödüllendirdi
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
melek 20 Şubat 2011 Pazar 17:53

diğer yorumları okudum. yanlış anlaşılma vb ,özür dilendi diyenler var. teessüf ediyorum bu özür görevden alma ile geçiştirilemez. yenilir yutulur gibi değil.resmen aşagılama hakaret iftira karalama namus a söz söyleme dedikodu. çok ama çok kötü bir ifad. tekrar kınıyorum. ve dava açılmasını istiyorum. erzurum insanı onuru ve namusu için yaşar. tepkiler kınama ve özürle kalamazzz. memleketime salamlar.

Yorumu oyla      0      0  
ahmet uzundere 19 Şubat 2011 Cumartesi 19:38

üzücü haberler bunlar erzurum olarak hep beraber olup bir hareket etmeliyiz bırakın lütfen kısır tartışmaları.saygılar.

Yorumu oyla      0      0  
necip usta 19 Şubat 2011 Cumartesi 19:14

sen ancak bana tepki gösterirsin işte bu kafayla. benim neye tepki gösterdiğimi anlamadan çek git dersin öylesine konuşursun kendince.

Yorumu oyla      0      0  
Necip Usta 19 Şubat 2011 Cumartesi 19:10

senemi soracam ben ne diyeceğimi erzurumdan memnunum erzurum aşığıyım sen benim ne dediğimi anlayamamışsan zaten anlaman da mümkün değil tepkisizlik birbirini tutamamak çekememezlik gibi konular bizi bitiriyor işte, erzurumdan memnunum fazlasıyla sen çek git aslanım.

Yorumu oyla      0      0  
Necip Usta'ya 19 Şubat 2011 Cumartesi 18:02

Necip usta Erzurumlu olmaktan utanıyorsan çek git, kimse seni zorla tutmuyor bu memlekette. Ortada bir ayıp varsa o da yazıyı yazanın ve dergiden sorumlu olanlarındır. Ben Erzurum'lu yum ve başım dik. Erzurumlu olmak herkesin harcı değildir bunla gurur duyanlarındır...

Yorumu oyla      0      0  
TURAN 19 Şubat 2011 Cumartesi 09:23

BUNUN CEVABINI SANDIKTA VERMELİYİZ. ERZURUMLU LARI YEMEK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ SARF EDEN VE İNSANLAR İŞTE ESERİNİZ , ÖVÜNÜN ARTIK. KİMSE UNUTMASIN, ERZURUM KADINI, HER ZAMAN ŞEREFİYLE MÜCADELE ETMİŞTİR.VE ŞEREFİYLE ANILMIŞTIR. ONURU VE NAMUSU İÇİN GÜNLERCE AÇ SUSUZ YAŞAMAYI GÖZE ALIR. BİZİM İNSANIMIZ VATANI, NAMUSU, BAYRAĞI VE ŞEREFİ İÇİN YAŞAR. YAZIKLAR OLSUN BÖYLE BİR DÜŞÜNCEYİ DİLE GETİREN ZİHNİYETE.

Yorumu oyla      0      0  
Necip Usta 18 Şubat 2011 Cuma 21:08

Ne özrü Gardaşım Dadaşlarla dalga mı geçiliyor özür ne demek erzurumluları ne sanıyor bu herifler ??? söz ağızdan çıkmıştır bir kere bir kurşun gibi...Yazıklar olsun size be utanıyorum şu muhabbetlere bakın hele Türkiyeye rezil olduk zaten adımız iyi değil, zaten erzurumu sevmiyorlar doğuyu sevmiyorlar şu berbat haberlere bakar mısınız rezil olduk rezil iyice geri gidiyoruz yazıklar olsun Erzurumluluğumdan utanır hale geldim tembellikten boş muhabbetlerden ve aydın geçinen Boşboğazlarımızdan da herkesden de bıktım artık...

Yorumu oyla      0      0  
dadaş 18 Şubat 2011 Cuma 16:41

ulaştırma bakanı devlet hava meydanları müdürü ve devlet demir yolları müdürü hepside erzincanlı bu yazının sorumlusu bunlar amaç bir ay boyunca erzurum gündemini karalayarak yok etmek siz içerde birbirinizi yiyin dışardaki erzurum düşmanları cirit atsın tamamiyle alçakça bir erzurum düşmanlıgı hemde kasıtlı bu ülkenin en muhafazakar kenti kasıtlı seçilmiştir suçlular bellidir sizde ona göre davranın

Yorumu oyla      0      0  
gerçek erzurumlu 18 Şubat 2011 Cuma 11:49

bu dergi yayınlanmadan tedbir alınmalıydı.şimdi bu dergiyi okuyan onbinlerce insana bunun yanlış olduğunu nasıl duyuracaksınız....erzurumlulardan hava yollarında çalışan hiçmi yetkili yoktu.neden engel olmadılar.benim bildiğim kadarıyla hava yollarında daire başkanı seviyesinde ve birçok müdürlük seviyesinde görevli erzurumlular var.neden bunlar önceden uyarmadı ve tedbir almadılar.birşeylerden korktularmı acaba....çok üzücü bir durum...yazık.yazık......

Yorumu oyla      0      0  
Ali 18 Şubat 2011 Cuma 09:02

Ortada bir yanlış anlaşılma yok kardeşim. Ortada alenen hakaret var. Alenen aşağılama var. Alenen hezeyan var.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bulutlar'dan dadaşça tepki
Devlet Demiryolları Vakfına ait Raillife isimli Seyahat ve Aktüalite Dergisi’nde ...
'Erzurum'dan iffetsiz kadın çıkmaz'
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Kadın Kolları Başkanı Gülşah ...
Korkut'tan suç duyurusu
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) aylık seyahat ve aktüalite ...
 
2011 Koordinatörlüğü Bakanlığı zora soktu...
Bekir korkmaz'ın beceriksizliği yüzünden yaşanan skandallara bir yenisi ...
DADAŞTV, gündem belirlemeye devam ediyor!
Erzurum kadınlarını aşağılayan TCDD dergisini konu alan yazımız Türkiye'nin ...
Kadınlardan TCDD dergisine öfke!
DEVLET Demiryolları’nın aylık seyahat ve aktüalite dergisi ’Raillife’nin ...
 
1 yılda 6 bin nikah
Yakutiye Belediyesi Evlendirme Müdürü Mensur Akdemir, Erzurum’da 2010 ...
PTT Kültür atılımları sürecek
değerlendirmesini yaptı. Erzurum’da oyunlar öncesinde yoğun bir hazırlık ...
Dadaşlığın kitabı çıktı
İstanbul’da Türkçe öğretmenliği yapan Fatih Kaya’nın hazırladığı, Erzurumlular’ın ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri