Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>SİYASET
16 Mayıs 2011 Pazartesi - 05:08

Aydemir'den 'İstikrar' vurgusu

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Karayazı ilçesinde seçim ziyaretlerinde bulundu. Belediye Başkanlığı ve AK Parti ilçe Başkanlıklarını ziyaret eden Aydemir, ilçe esnafı ve partililerle bir araya geldi. Aydemir görüşmelerinde AK Parti’nin ülkede oluşturduğu ekonomik ve sosyal istikrara dikkat çekti.

Aydemir den  İstikrar  vurgusu

HİZMET VE YATIRIM SÜRECİ
AK Parti’nin Türkiye’de başlattığı hizmet ve yatırımlar sürecini değerlendiren Aydemir, AK Partinin geçmiş iktidarlarca yokluklar üzerine kurgulanan istismar politikalarını tarihe gömdüğünü belirterek, “Ak iktidar bir zihniyet reformu gerçekleştirerek, halkı yokluklarla istismar edenlerin ezberini bozdu. “dedi.
İNSAN ODAKLI HİZMET ANLAYIŞI
AK Parti’nin insan odaklı ve toplumsal kucaklaşmayı öngören hizmet felsefesiyle ülkede pozitif bir sinerji ürettiğine işaret eden Aydemir, “Bu ülkede yıllarca insanlar ve toplumsal değerler sefalet edebiyatlarıyla dejenere edildi. Sosyal ve ekonomik kaynaklar kullanılmadı, insan kaynaklarımız değerlendirilmedi. A K Parti iktidarı dönemiyle birlikte yeni bir anlayış hakim oldu. Biz bunun adına farkındalık diyoruz. Yani insanımız kendi değeriyle, iller, ilçelerimiz kendi potansiyeliyle buluştu. İnsan haysiyet ve onuruna yakışır hizmetler hayata geçirildi. Bugün bakın, sağlık hizmetlerini AB düzeyinde alıyoruz artık. En ücra mezralara kadar ambulans helikopterlerimiz hizmet ulaştırıyor. Nerede bir insanımız varsa orada hizmet var. İnsana saygımızın, insana sevgimizin gereği ve yansıması budur “ diye konuştu.
HALKA HİZMETTE YENİ ÇIĞIR
AK Parti döneminde başlatılan hizmetlerle, sağlık başta olmak üzere hemen tüm alanlarda bir çığır açıldığını ifade eden Aydemir şunları söyledi, “ SODES ve KÖYDES gibi çağdaş uygulamalarla ilçelerimizin köylerimizin çehresi değişti. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma zirve noktasına taşınarak, yoksul, kimsesiz ve dar gelirli kesim devlet tarafından sahiplenildi. Eğitimde bir ilk başlatılarak okul gereçleri devlet tarafından karşılandı. İlçelerimizin ekonomik ve beşeri değerleri ön plana çıkarılarak marka ilçeler süreci başlatıldı. Artık yolsuz, susuz, elektriksiz köyleri değil, ilçelerimizin AB standartlarında yaşanabilir olması ve kendilerini marka olarak ifade etmelerini konuşuyoruz. Bu çok ciddi bir aşamadır.”
SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM
8.5 yıllık süreçte sağlık alanında bir dönüşüm yaşandığını anlatan Aydemir, “ Geçmiş dönemlerde Hastane kapılarında sefil duruma düşürülen, sahipsiz bırakılan insanlarımız, bugün AK icraatlerle sağlık güvencesi altında. Yeşil kart uygulamalarıyla yoksullarımız en mükemmel sağlık hizmetini alabiliyor.  Hava ambulansı sistemiyle en ücra köşelerde bile darda kalan vatandaşımızın imdadına yetişiyor devlet. Hastanelerde saygı görüyor, hizmet görüyor. Bu hizmette bir devrim, bu hizmette bir reformdur.” dedi.
KARAYAZI DEĞERLENDİRMESİ
Karayazı’nın bölge ekonomisindeki önemine değinen Aydemir, Ak iktidarın hayata geçirdiği tarımsal desteklerin tarımda bir diriliş ve sinerji oluşturduğunu söyledi. Erzurum’un DAP kapsamında tarım destekleri alan iller içerisinde yer aldığını kaydeden Aydemir şöyle dedi, “ Biz bu ilçemizi yüreği ak, dimağı ak, niyetleri ak insanların beldesi olarak biliriz. İnşallah ekonomide yaşadığımız bu gelişmeler, tarımdaki çağdaş atılımlarla Karayazı ilçemiz sosyal ve ekonomik performansını daha da artırarak, özellikle tarım ve hizmetler sektöründe marka ilçeler arasında yer alacaktır. Hükümetimizin başlattığı sulama projeleri tarımsal dinamizmi artırarak, Karayazı başta olmak üzere bölgedeki tarım ve hayvancılığı katma değer üretir boyuta taşıyor. Yetiştirdiği insanlarla beşeri sermayemize güç katan Karayazı, artık tarım ve hizmetler sektörüne dayalı ekonomisiyle, il ve bölge ekonomisine de daha fazla güç kazandırmayı sürdürecektir.”
İSTİKRAR VURGUSU
Konuşmasında Erzurum odaklı hizmetlere de değinen Aydemir, 8.5 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Erzurum’un sağlık, eğitim ve turizmde marka il haline geldiğini söyledi. Aydemir, “AK Parti erzurum’da yeni bir sağlık projesi olan Sağlık Kampüsü yatırımını gerçekleştiriyor. Erzurum bu yatırımla 6 yeni hastaneye daha kavuşuyor. Sağlıkta bölgenin cazibe merkezi haline gelen Erzurum, İkinci üniversitesi olan Erzurum Teknik üniversitesiyle eğitimde bölgesel bir marka. Kış Turizminde ve sporlarında artık dünya bizi konuşuyor. Sulama ve enerji barajları yatırımlarıyla bölge tarımı yeniden güç kazanıyor. Erzurum AK Parti iktidarının açtığı ekonomik ve sosyal istikrar dönemi içinde daha da büyüyor, daha da gelişiyor. İnanıyoruz ki, sizlerin destekleri ve teveccühleriyle Türkiye’de, Erzurum’da, Karayazı’da istikrar sürecek ve ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz büyüyecektir.” dedi.
 

 
Yakutiye parkı haziranda açılıyor
 
Palandöken'de yeşil çevre seferberliği
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ispir 16 Mayıs 2011 Pazartesi 19:46

ispirliler olarak sayın ibrahim beyden erzurum ispir yolunun çile yolu değil huzur yolu olmasını bekliyoruz inşallah hortik tuneli gerçekleşirse yöremizin çilesi biter ayrıca yerel yönetimdende halk olarak hizmet alamıyoruz tozlarla boğuşuyoruz kirlilik hat safhada yani sizi seviyoruz fakat sıkıntılarımızı biliyorsunuz fransız kalmayın bizlerde sizlere fransız kalmayalım, cesaretinizi biliyoruz ispirliler olarak yanınızdayız,destekliyoruz sizleri bölgemizin cesur siyastçisi ve güçlü kalemi gö

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yavilioğlu Horasan'da seçmenlere seslendi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum milletvekili adayı Dr. Cengiz ...
MHP adayları ilçe turunda
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Milletvekili adayları Oktay Öztürk, ...
Akdağ'dan milli mesaj
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Biz bu memleketi böldürmeyiz, bu al bayrağın ...
 
Yavilioğlu işadamlarıyla görüştü
Ak Parti Milletvekili Adayı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Aziziye İlçesinde 1.Organize ...
Aydemir ekonomik gündemi ele aldı
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, 8 buçuk yıllık Yıllık Ak ...
Has Partililer seçmenle buluştu
Halkın Sesi Partisi (HAS PARTİ) Erzurum Milletvekili adayları da, sahaya ...
 
Palandöken Hınıs'taydı
CHP Erzurum Milletvekili adayı Ahmet Palandöken, ilçe gezilerini sürdürüyor. ...
Çığlık'tan Tortum ziyareti
Ak Parti Erzurum Milletvekili ve 3. sıra adayı Fazilet Dağcı Çığlık, seçim ...
Palandöken seçim turunda
Erzurum Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili adayı Ahmet Palandöken, ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri