Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
HABERLER>GÜNDEM
17 Kasım 2009 Salı - 01:15

BARO ENDİŞELİ

Baro Başkanı Avukat Turan, son günlerde bazı yargı mensuplarının görüşmelerinin dinlendiği iddiaları üzerine yeniden gündeme gelen ‘dinleme’ tartışmalarını değerlendirdi. Turan, “Toplum, telefon dinlemeleri konusunda artık rahatsız olmuş ve insanlarda bir paranoya hali başlamıştır.” dedi.

BARO ENDİŞELİ

 

Erzurum Baro Başkanı Avukat Naci Turan, “Toplum, telefon dinlemeleri konusunda artık rahatsız olmuş ve insanlarda bir paranoya hali başlamıştır.” dedi.
Erzurum Baro Başkanı Avukat Naci Turan, son günlerde bazı yargı mensuplarının görüşmelerinin dinlendiği iddiaları üzerine yeniden gündeme gelen ‘dinleme’ tartışmalarını değerlendirdi. 
//TELEFON DİNLENMESİ ŞARTA BAĞLIDIR
Mahkemelerin, telefon dinlenmesi hususunda karar verebilmesi için bir takım şartların oluşması gerektiğini vurgulayan Baro Başkanı Turan, “Şart oluşmadan verilen dinleme kararları, bumerang misali döner ve karar verenleri de vurur.” diye konuştu. Telefon dinleme eyleminin, suçu ve suçluyu takip etme amacıyla, ancak mahkeme kararıyla mümkün olacağını vurgulayan Naci Turan, bu yönde bir kararın verilebilmesi için de, dinlenecek olan kişi ya da kişilerle ilgili kuvvetli şüpheler ve delillerin bulunmasının şart olduğunu dile getirdi. Dinlemelerin, ek ya da yan delil niteliği teşkil edecek olması nedeniyle böyle bir yönteme başvurulabileceğini anlatan Turan, özel hayata ilişkin dinlemenin ise, kesinlikle yapılamayacağını ifade etti. Bu tür dinlemelerin zapta geçirilemeyeceğini ve delil olarak kullanılamayacağını dile getiren Turan, dinlemenin hukuki bir sonuç doğurabilmesi için takip konusuyla mutlaka ilgili olması gerektiğini ifade etti.
//DİNLEME EYLEMİ, TAKİP KONUSUYLA İLGİLİ OLMALI
Baro Başkanı Naci Turan, “Diyelim ki, A suçu için dinlenen B kişisiyle, C suçuna dair bilgiler elde ediliyorsa, bu da hukuki bir sonuç doğurmaz, delil olarak kabul edilemez. Telefon dinleme mantığı budur ve olması gerekendir.” diye konuştu. Türkiye’deki mahkemelerin, şartların oluşup oluşmadığına bakmaksızın dinleme kararı verebildiklerini vurgulayan Baro Başkanı Turan, bu kararların ise, bumerang misali, kararı verenleri de vurduğunu dile getirdi. Yine Türkiye’de mahkeme kararı olmaksızın da dinleme yapılabildiğine işaret eden Turan, bu tür dinlemeler sonucunda elde edilen bilgilerin de, hukuken bir yaptırımının olmayacağını anlattı.
//TOPLUM RAHATSIZ OLUYOR
Baro Başkanı Turan, “Bir dinleme sonucunda ya deliller kuvvetlenir ve zanlıya yaklaşılır ya da herhangi bir suç unsuru bulunamaz. Birinci halde zanlı gözaltına alınarak, telefon dinlemesinden haberdar edilir. İkinci halde ise, dinleme kararını veren mahkeme, şahsa dönerek, kendisinin dinlendiğini, ama herhangi bir suç unsuru bulunmadığını bildirir.” dedi.  
Telefon dinleme olaylarının toplumda artık rahatsızlık uyandırmaya başladığını ifade eden Baro Başkanı Naci Turan, artık insanların telefonla bile konuşamaz hale geldiklerini belirtti. Turan, “Halk artık sistemi sorgular hale getirilmiş ve tam bir paranoya durumuna sokulmuştur. Çok hassas olan bu konuda, adımların çok dikkatli atılması ve dinleme eyleminin gerçekleştirilebilmesi için şartlar mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

 
TETİK TEPKİLİ
 
KÜÇÜKOĞLU'NUN AKİBETİ DE BU OLACAKTI.
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TETİK TEPKİLİ
Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, “İster iktidar, ister ...
ÜNİVERSİTE'DEN TÜRKLÜK BİLGİSİ
Erzurum Atatürk Üniversitesi tarafından 25 ile 27 Nisan 2007 tarihleri ...
MEMUR İSYANDA...
Erzurum'da Kamu-Sen üyeleri Valilik binası önünde "Açılımı bırak, memura ...
 
ÖĞRENCİ VELİLERİ TEDİRGİN
İlköğretimde domuz gribi aşılama çalışmaları başlıyor. Öğrenci velilerinin ...
DOĞRUYSA, YANDI GÜLÜM KETEN HELVA
Palandöken Belediyesi bir takım iddialarla çalkalanıyor. Bir süreden beri ...
ŞÜKÜR KAÇAK BULUNDU
Erzurum'un Aziziye ilçesinde eğitim gördüğü Kur'an kursundan ayrılan ve ...
 
ŞİMDİ DE RIDVAN KAYIP!
Erzurum'un Gürcükapı semtinde 14 yaşındaki bir çocuğun kaybolduğu bildirildi.
ADLİ TIP BELİRLEYECEK!
Musa K.'nın öldürülmesi üzerindeki esrar perdesini kaldıracak olan örnekler ...
KÖPRÜ YAPILDI AMA...
Erzurum'un Gez Mahallesi'ndeki Hamidiye Köprülü Kavşağı'nın keskin virajlı ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri