Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
19 Ocak 2010 Salı - 12:04

BAŞKANLAR UYUYOR, REZALET BÜYÜYOR!

Her açıklamalarında Erzurum'u dünya kenti olmaya aday gösteren belediye başkanları sokaklardan habersiz. Yollarda köstebek yuvası büyüklüğünde oluşan çukurları, harabeye dönmüş yapıları yöneticiler umursamıyor.

BAŞKANLAR UYUYOR, REZALET BÜYÜYOR!

Halk şehrin görünümüne isyan eder duruma gelirken, belediye başkanları ise bu manzaraları izlemekle yetiniyor.2011 ile birlikte gündeme gelen Kentsel Dönüşüm Projesi'nden ümidini kesen halk,  sokakların çöplükten, caddelerinde çukurdan geçilmemesine isyan ediyor. Her ortamda çağdaş belediyecilik hizmetlerinden bahseden ve Erzurum'u dünya kenti olmaya aday gösteren başkanların vurdumduymazlığı da halkı çileden çıkaran bir başka konu. Köstebek çukurlarını andıran yollar, çarpık yapılaşma ve pislikten geçilmeyen sokaklar Erzurum'a savaştan yeni çıkmış bir şehir görünümü veriyor. Vatandaşlar ise belediye başkanlarının artık icraatlerini gerçekleştirmelerini bekliyor.

KÖY YOLLARINDAN DAHA BETER
Yıldızkent Akpet petrol arkasında bulunan cadde yıllardır onarım bekliyor. İnsanların yürümekte zorluk çektiği caddeden arabaların zor bir şekilde geçtiğini belirten cadde esnafı belediye tarafından mağdur edildiklerini belirtti. Belediyeden defalarca yardım istediklerini belirten cadde esnafı, " Böyle bir rezalet hiçbir yerde görülmemiştir. Yetkililerden gelip caddeleri görmelerini istiyoruz. İnsanlar bile yürümekte zorluk çekiyor. Böylemi belediyecilik olur. Verdikleri sözleri, anlattıkları icraatlerini faaliye geçirmiyorlar. Caddeler çukurdan, sokaklar pislikten geçilmiyor " dediler.
DADAŞKENT ÇAMUR DERYASI
Yaptığı her açıklamada Dadaşkent'in çehresini değiştireceklerini ve çağdaş belediyecilik anlayışını benimsediklerini belirten Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ise halkın tepkisini çekiyor. Başkan Cengiz'in sadece Ilıca Termal Tesisleri'nden övündüğünü belirten Dadaşkentliler, Başkan Cengiz göreve başladığı günden itibaren sadece Gez Köy ve Ilıca Kaplıcaları projesinden bahsediyor. Dadaşkent'e hizmeti unuttu. Yolların çukurları kapatılmadığı gibi, yazın bakım yapılmamasından ötürü Dadaşkent çamur deryasına büründü. Kendisinden halka hizmet bekliyoruz"dediler

ÇOCUKLAR ÇAMUR DERYASINDA
OKULA GİDİYOR
Dadaşkent'te bulunan Adnan Menderes Lisesi öğrencileri de okul yollarının yapılmamasından ötürü sıkıntı yaşıyor. Karların erimesiyle birlikte yolun tamamen çamurla kaplandığını belirten öğrenciler. Biz okul başkanımızla birlikte birkaç kez  Belediye Başkanı ile görüşmeye gittik. Bizi görüştürmediler. Eve gittiğimizde her gün ailelerimizden azar işitiyoruz. Yolların bakımı yapılmıyor. Çamurlara bata çıka okula gidip geliyoruz "diye konuştular.
MEGA KÖY
Öte yandan gazeteniz Palandöken'inde sık sık gündeme getirdiği şehrin virane görüntüsünün ortadan kaldırılmasıyla ilgili çalışmaların yapılmaması da dikkatlerden kaçmıyor.
25'incisi düzenlenecek olan 2011 Kış Oyunları'nın ev sahibi Erzurum Avrupa standartlarında tesislere kavuştu ancak 'kent' olma yolunda ilerleyemedi.
Çarpık yapılaşma ve gecekondulaşmanın önüne geçilemediği Erzurum'un özellikle siyasetçiler tarafından her fırsatta 'Olimpiyat şehri' olarak nitelendirilmesi gerçeklerle örtüşmüyor. Yakutiye'de Harput Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarının ne zaman başlayacağı merak konusu olurken vatandaşlar Erzurum'a 'Olimpiyat şehri' yakıştırmasını yapan yöneticilerin bu açıklamalarla günü kurtarmanın peşinde olduklarını belirtiryor.                                          

Levent AKPINAR
Palandöken

 

 
PALANDÖKEN 24 SAAT GÖZETLENİYOR!
 
MEVLÜT NEYİN KURBANI?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PALANDÖKEN 24 SAAT GÖZETLENİYOR!
Palandöken’in 17 ayrı bölgesine yerleştirilen güvenlik kameraları ile ...
DOĞU ANADOLU'NUN İLK KAPALI REFLÜ AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Doğu Anadolu'nun İlk ...
DOĞU ANADOLU SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEKLERİ FEDERASYONU VAN'DA TOPLANDI
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (Dasidef) 9. ...
 
BU DA MEZARLIK OPERASYONU...
Emniyet Müdürlüğü asri mezarlıkta mezarların üzerindeki karları küreyerek ...
AKDAĞ'IN GÖZÜ ÖNÜNDE YASAK DELİNDİ....
Dumansız Hava Sahası' sloganıyla başlatılan kapalı mekanlarda sigara içme ...
PALANDÖKENDE ÜZÜCÜ KAZA...
Erzurum'da düzenlenen kayak yarışmalarında hızını alamayan bayan sporcu, ...
 
NE MUTLU BİZE CENNET OLUYORMUŞUZ!
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, "Kayak merkezlerimizin ...
ZORU BAŞARMIŞLAR!
Aziziye Belediye Başkanı Cengiz, Gezköy’de mutlu sona ulaşıldığını ve ...
KOMİK DURUMDAYIZ VESSELAM
Maliye Bakanlığı 2009 yılı il gelirlerinin giderleri karşılama oranı verileri, ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri