Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
6 Mart 2010 Cumartesi - 07:42

BU İMANSIZLARDAN HER YERDE VAR

Komite'nin tek Müslüman üyesi Minnesota Milletvekili Keith Ellison'nun "Hayır Oyu Vereceğim" deyip, "Evet" demesine Erzurum'dan da büyük tepki var. "Bunların adı müslüman ama özünde imansızdırlar. İşleri güçleri yalan ve aldatma olandan Mümin olmaz" diyen Dadaşlar, "insanların kullandıkları etiketleri bırakın, önemli olan kalplardeki" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

BU İMANSIZLARDAN HER YERDE VAR

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'ndeki kritik oylamada, Ermeni tasarısı için kulislerde "Hayır" oyu kullanacağını ifade eden Müslüman Kongre üyesi, son anda karar değiştirince tasarı bir oy farkla kabul edildi.

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nda Ermeni "soykırım" iddialarına ilişkin tasarının kabul edildiği oylamada Türkiye'yi ve ABD'de yaşayan Türkleri en büyük hayal kırıklığına uğratan kişi Komite'nin tek Müslüman üyesi Minnesota Milletvekili Keith Ellison oldu.

 

Tasarının oylanmasından önce Washington'daki Türk heyetine "Hayır" oyu kullanacağı yönünde söz verdiği bildirilen Ellison son anda karar değiştirdi.    

 

Aynı zamanda Kongre'nin de tek Türk Müslüman üyesi olan Ellison Türkiye lehine oy verseydi, hatta oylamaya girmeseydi, tasarı gündemden düşmüş olacaktı.  

 

"KARARSIZIM" DEMİŞTİ

Ellison geçtiğimiz hafta Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada ise tasarı konusunda henüz kararını vermediğini söylemişti.

 

ABD'li vekil, "Bunun Türkiye ve Ermenistan ilişkilerine nasıl etkisi olacağını bilmek isterim. İlişkilere yardım mı edecek yoksa zarar mı verecek. Ayrıca bu tasarıdan kim yara alacak kim yararlanacak? Bu yasa Ermenistan, Türkiye ya da başka yerlerdeki insanların iyi olmasına yardım edecek mi? Karar vermeden önce bütün bunları bilmek isterim. Bu konu hakkında okumak da isterim. Ancak şu da önemli ki, dünya adaletten yanadır. Eğer bir adaletsizlik ya da bir soykırım varsa, dünya bunu söylemelidir. Ve biliyorsunuz, biz Amerikan yerlilerine karşı uygulanan soykırımı da henüz kabul etmedik" diye konuşmuştu.

 
İddianameye muhalefet şerhi
 
AYIP YA BARİ BUNU YAPMA...
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Danışıklı Dövüş 6 Mart 2010 Cumartesi 13:19

Bunların hepsi danışıklı dövüş İsrail de işin içinde !!

Yorumu oyla      0      0  
ODA TV 6 Mart 2010 Cumartesi 11:24

SOYKIRIM ŞİKESİNDE SON DAKİKA
Bu olay da Davos gibi baştan sona danışıklı dövüş kokuyor: Dışişleri Komisyonu bu kararı zaten her sene alıyordu. Şimdi yine her yıl olduğu gibi ABD yönetimi devreye girip işi soğutacak. AKP iktidarı da “Obama’ya bir van minits fırçası çektik geri bastı” diye kahramanlık taslayacak. Sonuç olarak kapatma davası-referandum sarmalında bunalan AKP’ye yeni bir can simidi daha atılmıştır.
ONLAR ORTAK BİZ MODEL
İki dudak arasından çıkan sesle parti kapanmaz dediler. Tek bir Amerikalının iki dudağının arasından çıkan sesle Kasımpaşa diplomasisi iflas etti, “komşularla sıfır sorun” palavrası çöküverdi. Eskiden Ortak Pazar’a “onlar ortak biz pazar” denirdi. Model ortaklık da ona benziyor; Obama ortak, Erdoğan konu mankeni!
KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK
Sizi artık paranoyaya bağladılar; her sene Mart’ta ölümü gösterip Nisan’da sıtmaya razı ediyorlar. Son dakikada “Vallaha billaha Kıbrıs’tan asker çekeceğim” demeniz bile yetmedi. Adam TBMM konuşmasında koşullarını saymıştı: Ermeni açılımı, Kürt açılımı, Kıbrıs açılımı, Ruhban Okulu açılımı. Bakalım şimdi bunlara hangi gecikme faizleri binecek?
ÇANTADA KEKLİK KALMADI
Partileri Meclis kapatsın. Başka? Meclisteki naylon faturacılar savcı olsun. Başka? İhaleye fesat karıştıranlar da hakim olsun… Bu hezeyanlar yüce divan korkusunun belirtileridir. Olası bir kapatma davasında hukukçu olmayan başkanın oyu bile artık garanti değil. Yüksek yargıyı öylesine canından bezdirdiler ki, sonunda Haşim Kılıç da “Sizi ben bile kurtaramam” sinyalini verdi.
BU KEZ GERÇEKTEN HAYIR DA HAYIR VAR!
Ufukta kapatma davası görününce referandum ipine sarıldılar. İlk işleri de süreyi dört aydan iki aya indirmek oldu. Yani bunun Anayasa referandumu değil, AKP’ye evet-hayır yoklaması olacağını kendileri de biliyorlar. Evet diyeceklere kömür, bulgur, nohut dağıtmak için iki ay bize yeter de artar bile demek istiyorlar.
EN DEMOKRATİK DİKTATÖRLÜK
Sivil vesayet suçlamaları üzerine Erdoğan “Ben diktatörsem bana nasıl soru soruyorsunuz?” demişti. Nasıl sorsunlar ki? Deniz Feneri sorana maliye müfettişi yolluyorsunuz. İşsizlik, enflasyon diyenin patronuna “parasını sen veriyorsun, kov şunları ” diyorsunuz. Şok kelimesini medyaya yasakladınız. Geriye bir tek eline soru verilen yandaş muhabirler kaldı, onlar da korkudan soruyu size soracaklarına Bulgar Başbakanına soruyorlar!
DEJA VU!
İtalyan Başbakanı Berlusconi, hakkındaki yolsuzluk davaları sürerken yargıç ve savcıları “Bunlar cübbeli Taliban çetesi, beni düşürmek istiyorlar” diye suçladı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Napolitano devreye girerek Başbakan’a “Ülkenin tansiyona değil, huzura ihtiyacı var” dedi. Size de bu oyun bir yerlerden tanıdık gelmiyor mu?
ÖRTÜLÜ İÇ SAVAŞTA MANZARAYI UMUMİYE
ABD destekli son saldırılarda ağır hasar gören TSK, geçen Pazar günkü ”olağanüstü olağan” görüşmede ateşkese razı oldu. Savaş yeniden başladığında çarpışmalar Milli Güvenlik belgesindeki irtica ve bölücülük tehditleri, İç Hizmet Kanununun 35. Maddesi, YAŞ kararlarına yargı yolu, askere sivil yargı ve polordu cephelerinde sürecek. Bakalım bu komuta kademesi 30 Ağustos meydan muharebesine kadar kayıpsız, tasfiyesiz varabilecek mi?
Çelebi Efendi
Odatv.com

Yorumu oyla      0      0  
Urfalı DADAŞ 6 Mart 2010 Cumartesi 11:10

Urfalıyım ama kendimi dadaş görüyorum Eşim Dadaş, ve bu görüşe katılıyorum. Bunların adı müsman olmuş ama özlerinin değişmesi mümkün değil. bir de her nasılsa bunların genetik şifrelerinin bir yerlerine TÜRK DÜŞMANLIĞI işlemiş. çıkmaz da bir türlü. Kınıyorum, lanetliyorum. Ve diyorum ki, YAŞASIN DÜNYA TÜRK BİRLİĞİ.

Yorumu oyla      0      0  
REİZ 6 Mart 2010 Cumartesi 11:08

Biz TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOK derken bazı devşirmeler kıçlarını yırtıyorlardı böyle söz olurmu diye. İşte görün. Gerçi onlar da Türk olmadıklarından normal ya

Yorumu oyla      0      0  
Doğan Karacan 6 Mart 2010 Cumartesi 11:07

Suratına baksanıza Muhammed nuru yok:))))

Yorumu oyla      0      0  
Dikkat 6 Mart 2010 Cumartesi 11:07

Kardeş bizdekiler 70 milyonu her gün kandırıyor da, bi defa da ABD'nin ki aldatsın.

Yorumu oyla      0      0  
nadir Macit 6 Mart 2010 Cumartesi 11:06

Evet malesef böyle. ve işte bu yüzdende müslümanım dedinmi kimse güvenmiyor. Siz güzel yakalamışsınız Aslında bu ayrıma dikkat çekilmeli.

Yorumu oyla      0      0  
recepistan 6 Mart 2010 Cumartesi 11:06

Ya birde hayır çıkaydı siz göreydiniz. Tayipi dünya kabul ediyor naralarının bini bir paraydı şimdi.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İddianameye muhalefet şerhi
Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasıyla ilgili olarak hazırlanan iddianameyi ...
BERK PAŞA'NIN İLK DURUŞMASI MAYISTA
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklu, 3'üncü Ordu Komutanı ...
Yetkileri Alınan Savcılardan HSYK’ya İtiraz
Erzurum’da Ergenekon soruşturmasını sürdürürken Hakimler ve Savcılar Yüksek ...
 
BEDER 8 MART'TA ERZURUM'DA
8 Mart Kadınlar Günü’nde lezzet ustası Emine Beder, bir birinden özel ...
PMYO'YA NUMAN YILDIRIM GELDİ...
Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu’nda (PMYO) görev değişimi yapılırken, ...
GEDİKOĞLU'NDAN KONUT TESBİTİ
İş adamı Zeki Gedikoğlu, uzun yıllar gurbette yaşayan Erzurumlu ve İstanbul’da ...
 
MART KAPIDAN BAKTIRIYOR MU?
Erzurum’da sabah saatlerinde başlayan yağmur yağışı öğle saatlerinde yerini ...
AŞKALE KURTULUŞU KUTLADI...
Erzurum’un Aşkale ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü ...
KORKMAZ ŞİMDİ TANITIMA ÇIKIYORUZ
2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri