Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
HABERLER>GÜNDEM
13 Ekim 2010 Çarşamba - 05:09

Babıali Erzurum'a geldi..

Basın İlan Kurumu'nun 13. Şubesi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin'in katılımıyla Erzurum'da açıldı. Şahin, "Basın ne kadar gelişirse bir ülkenin demokrasisi de o kadar gelişir" dedi.

Babıali Erzurum a geldi..

Basın İlan Kurumu'nun 13. Şubesi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin'in katılımıyla Erzurum'da açıldı. Şahin, "Basın ne kadar gelişirse bir ülkenin demokrasisi de o kadar gelişir" dedi.
 Yarım asırdan bu yana Türkiye'de basın özgürlüğünün tesisinde önemli katılar sağlayan Basın İlan Kurumu'nun 13. Şubesi Erzurum'da Gürcü Kapı semtinde açıldı. Açılış törenine TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Milletvekilleri Muzaffer Gülyurt, Muhyettin Aksak, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Serter ve çok sayıda davetli katıldı.
Ünlü spor spikeri Orhan Ayhan'ın sunuculuğunu yaptığı açılış töreninde Basın İlan Kurumu'nun İstanbul, Ankara, İzmir. Adana, Bursa, Konya, Gaziantep, Kayseri, Antalya, Trabzon, Eskişehir ve Kocaeli'nden sonra Erzurum'da 13. şubesinin açıldığı belirtildi.
"Bab-ı Ali Erzurum'da" sloganıyla İstanbul'dan yola çıktıklarını belirten Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Köklü bir tarihe sahip Erzurum medyasının bundan sonraki serüvenine eşlik edeceğiz. Kamunun 1 milyar doları bulan resmi ilan pastasından yerel demokrasinin teminatı yerel basınımızın daha fazla pay alabilmesi, basın emekçilerinin yaşam ve mesleki standartlarının daha da iyileştirilmesi için Erzurum'dayız" dedi.
 Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin'de yaptığı konuşmada 2011 Üniversiteler arası Kış Oyunlarının (UNİVERSİADE) yapılacağı bir kentte Basın İlan Kurumu Şubesinin isabetli bir karar olduğunu söyledi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Serter'de, Doğu'da yerel basının güçlü olduğunu, Erzurum'un da bu anlamda basının merkezi halinde olduğunu ifade ederek, "Yerel basının güçlendiği noktada ülkenin demokrasisinin güçlendiğini görürüz" diye konuştu.
 Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'te, Erzurum'un Anadolu'nun bu coğrafyasında 150 seneden beri basınla ilgili bir tarihe imza attığını belirterek, " İlimizde 16 gazete ve televizyonlarımız var. Erzurum ulusal ve yerel basın anlamında bir merkez halinde. Basın İlan Kurumu'nun ilimizde açılmasından mutluyuz" dedi.
 AK Parti Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt da, Basın İlan Kurumu'nun 13. Şubesinin Erzurum'da açılmasından duydukları memnuniyetleri dile getirerek, " 2011 Olimpiyatlarının yapılacağı bir ilde böyle bir kurumun açılması bizleri bir hayli memnun etti" dedi.
Konuşmasına Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ten dinlediği fıkrayı anlatarak başlayan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'de, "2011 Olimpiyatları Erzurum'da yapılacak. Bu anlamda burada görev yapan gazeteci arkadaşlarımıza büyük iş düşüyor. Olimpiyatlar kapsamında çok büyük yatırım yapıldı bu ile. Basın olmasa organizasyon duyurulmasa yapılanlar ne işe yarar. Erzurum'u özellikle kış sporlarında artık dünya konuşacak, bilecek. Kış sporlarında akla gelecek ilk yerleşim yeri olacak. Dünya'ya bunları duyuramasak elimizde kalır. Basın, medya olmasa. Basın ne kadar gelişirse bir ülkenin demokrasisi de o kadar gelişir. Yerel basın resmi ilanlarla ayakta durur. Basın İlan Kurumunun üstlendiği misyon çok önemli. Hükümet olarak basına daha fazla destek vermekten yanayım. Düşünce, ifade özgürlüğünde basına kısıtlama gelmemeli. 301 madde dönemimde değiştirdik. Gazeteciler 301 maddeden yargılanmıyor." diye konuştu.
 Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek davetliler tarafından gezildi.
 

 
2011 Erzurum için nimet..
 
Doğalgazda indirim Erzurum'un hakkı..
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gerçekci Dadaş 13 Ekim 2010 Çarşamba 15:49

Gelin bakalım gelin seçimler yaklaşıyor nasıl olsa, artık Erzuruma ziyaretler sıklaşmaya başlar, Fabrika açmak yerine oy zamanlarında gelip göz boyamak daha kolay.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İyi içeriz...
Türkiye İstatistik Kurumu hangi ilde ne kadar alkol tüketildiğini araştırıdı.. ...
Nene Hatun Filmi Facebook'ta tanıtıldı
Erzurumlu tarihi kahraman Nenehatun’un hayatının anlatıldığı filmin fragmanı ...
A.Ü.'de klasik müzik rüzgarı esecek
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO)’nın “Kampüste Senfonik Akşamlar” ...
 
Esnaf, ahiliğe özlem duyuyor
Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında dün Erzurum'da kortej yürüyüşü düzenlendi.
Yedi yıllık asfalt hasreti bitti
Yakutiye Belediyesi Kırmacı mahallesinde asfalt dökme çalışmalarını başlattı. ...
Tetik’ten bedelli tepkisi
Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, “Askerliğin bedeli ...
 
Palandöken'de 2011 atılımı
Palandöken Belediyesi, çevre ve ulaşım çalışmalarının kış sezonuna girilmeden ...
Evlilikte batıl eğilim
Her bin yılda bir yaşanabilen anlamlı tarihlere ilişkin çılgınlık, bu ...
Erzurum Başkan Şahin’i ağırlayacak
Basın İlan Kurumu 13’üncü şubesini Erzurum’da açıyor. Şubenin açılışını ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri