Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EKONOMİ
8 Haziran 2011 Çarşamba - 10:20

Besiciye EBK'dan yeni destek

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile Et ve Balık Kurumu Erzurum Et Kombinası ile protokol imzalandı. Varılan mutabakat sonucunda, MSB’ye bağlı Erzurum’daki kurum ve kuruluşların et ihtiyacını yine Erzurum Et Kombinası karşılayacak.

Besiciye EBK dan yeni destek

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile Et ve Balık Kurumu Erzurum Et Kombinası ile protokol imzalandı. Varılan mutabakat sonucunda, MSB’ye bağlı Erzurum’daki kurum ve kuruluşların et ihtiyacını yine Erzurum Et Kombinası karşılayacak.
Erzurum Et Kombinası, Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Erzurum’daki kurum ve kuruluşların et ihtiyacını karşılamak amacıyla harekete geçti. İmzalanan protokol gereğince, Erzurum Et Kombinası, yılsonuna kadar MSB’ye bin ton et satışı gerçekleştirecek.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Et ve Balık Kurumu Erzurum Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, Milli Savunma Bakanlığı’nın Erzurum’daki birimlerinin et ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla protokol imzaladıklarını bildirdi. Yılsonuna kadar bin tonluk et sevkiyatı yapmak için protokol imzaladıkları MSB ile daha önceki yıllarda da benzer bir çalışmayı yürüttüklerini hatırlatan Atasever, “Böylece canlı hayvanlarını kesim için bize getiren yetiştiricilerimiz, geri çevrilmeyecek ve sahip oldukları hayvanlar hemen kesime alınacak. Çünkü protokol gereğince Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Erzurum’daki kışla ve kurumlara taahhüt ettiğimiz bir sevkiyat var. Yılsonuna kadar da bu taahhüdümüzü yerine getirmemiz gerekiyor.” diye konuştu.
Bu uygulama sayesinde Erzurum’daki besicilerin rahat bir nefes aldıklarını kaydeden Erzurum Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, “Bu yöntemle Erzurum’un parası yine Erzurum’da kalmış olacak. Bu da doğrudan kent ekonomisine yansıyacak.” şeklinde konuştu.
ET KOMBİNASI’NDA MAYIS SONU İTİBARİYLE 681 YERLİ KESİM YAPILDI
Öte yandan Erzurum Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, 2011 yılının Ocak ayından itibaren başladıkları yerli kesimlerin aralıksız sürdürüldüğünü de söyledi. Mayıs ayı sonu itibariyle toplam 681 yerli hayvan kesimi yaptıklarını kaydeden Atasever, kesim işlemlerinin devam edeceğini dile getirdi.
İsmail Atasever, “Yetiştiricilerimizin taleplerine göre yaptığımız planlama çerçevesinde önce üreticilerimize gün veriyoruz, ardından verilen günde hayvanları teslim alıp kesimlerini yapıyoruz. Şu ana kadar tek bir yetiştiricimiz dahi kapımızdan geri çevrilmedi.” diye konuştu. Erzurum’da gerek yerli, gerekse yurt dışından ithal edilen kasaplık canlı hayvanlar sayesinde piyasaya rahat bir nefes aldırdıklarını anlatan Atasever, “Canlı hayvanını kesim için bize getiren yetiştirici, herhangi bir mağduriyet yaşamadan kesimini yaptırıyor ve parasını alıyor. Kesimini yaptığımız etler, piyasanın talebine göre değerlendiriliyor ve ihtiyaçlar karşılanıyor. Böylece piyasada et sıkıntısı kalmıyor, haliyle fiyatlar da dengede tutuluyor.” şeklinde konuştu. Atasever, canlı hayvanlarını kestirmek isteyen yetiştiricileri kombinaya beklediklerini sözlerine ekledi.
 

 
Erzurum seçime huzurla gidiyor
 
Seçmenler dikkat..!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan'a Ovit teşekkürü
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize ile Sağlık Bakanı Recep ...
Tarımda yeni alternatif
Erzurum’daki hayvan yetiştiricilerinin ihtiyacı olan kaba yem ihtiyacını ...
Mcdonald’s Erzurum’da şube açtı
McDonald’s, büyüme hedeflerine uygun olarak 2011 yılında yeni restoranlar ...
 
KÖYDES 2011 etabı başladı
Erzurum İl Özel İdaresi, 2011 yılı yatırım programında yer alan işlerle ...
Şimşek'ten duygulandıran veda
Kars Defterdarlığı'na atanan Defterdar Osman Şimşek, düzenlenen yemekle ...
Ekonomist yılın işadamlarını seçti
Vakıfbank ve Ekonomist Dergisi’nin, “Anadolu'nun En Etkili 50 İş İnsanı” ...
 
Bir rüya gerçek oluyor
TCDD Erzurum Gar Müdürü Ahmet Başar da, Lojistik Köy’ün, Erzurum’da uzun ...
Tarım Krediden çiftçiye traktör desteği
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği’ne bağlı 1820 sayılı ...
İran'la ekonomi köprüsü
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri