Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
HABERLER>GÜNDEM
23 Ekim 2010 Cumartesi - 07:35

Bildiğiniz yere şikayet edin..!

Toplulaştırma faaliyetlerinin, belirlenen ölçü ve esaslar dışında yürütüldüğünü öne süren DATÜBB Başkanı Ilıcalı, işi yüklenen firmanın, proje dışı işlemlere başvurduğunu ifade etti. Ilıcalı, “Bu sıkıntıyı ilgili firma yöneticilerine de anlattık, fakat bize ‘bildiğiniz yere şikayet edin’ şeklinde bir tavır sergilediler.

Bildiğiniz yere şikayet edin..!

Erzurum’daki çiftçiler, arazi toplulaştırma çalışmaları yüzünden mağdur oldukları gerekçesiyle toplu eylem yapacaklar.  Erzurum’daki 12 köyde yürütülen arazi toplulaştırma çalışmaları, tartışmalara neden oldu.
Toprak Reformu Genel Müdürlüğü tarafından özel bir firmaya ihale edilen toplulaştırma işlerinin, yapılışı esnasında Erzurum’daki çiftçileri mağdur ettiğini öne süren Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı, firma yetkilileriyle bu konuda görüşmelerine rağmen bir sonuç elde edemediklerini belirtti. Erzurum’daki toplulaştırma çalışmalarının, kanun ve ihale şartnamesine uygun biçimde yürütülmediği iddiasında bulunan Ilıcalı, bu durum karşısında Erzurum çiftçisinin mağduriyet yaşadığını vurgulayarak, Toprak Reformu Genel Müdürlüğü’nün bu hususta dikkatini çekebilmek için eyleme başvuracaklarını bildirdi. Söz konusu uygulama yüzünden mağduriyet içerisine düşen çiftçi sayısının 5 bin olduğuna dikkati çeken Ilıcalı, “Hiçbir kurum ya da kuruluş, sayıları 5 bini bulan çiftçilerin sesini duymazlıktan gelemez.” diye konuştu.
Çiftçilerin mağduriyetini ortadan kaldırmak amacıyla öncelikle Toprak Reformu Genel Müdürlüğü’nü şikayet dilekçesi yağmuruna tutacaklarını kaydeden Nazmi Ilıcalı, “Şikayet dilekçelerimizden bir sonuç alamaz isek, çiftçilerle birlikte Erzurum’da toplu ve bugüne dek hiç eşi görülmemiş bir eylem yapacağız. Öyle ki, sesimizi değil Toprak Reformu Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı bile duyacak.” şeklinde konuştu.
Toplulaştırma faaliyetlerinin, belirlenen ölçü ve esaslar dışında yürütüldüğünü öne süren DATÜBB Başkanı Ilıcalı, işi yüklenen firmanın, proje dışı işlemlere başvurduğunu ifade etti. Başkan Ilıcalı, “Toplulaştırma faaliyetlerini bir şekli ve yöntemi vardır. Bu yöntemlerde de dünyanın her yerinde aynıdır. Fakat Erzurum’da yürütülen çalışmalar, toplulaştırmadan çok her şeye benziyor. Çünkü topraklar bir daha kullanılamaz ve üretilemez hale getiriliyor. Bu sıkıntıyı ilgili firma yöneticilerine de anlattık, fakat bize ‘bildiğiniz yere şikayet edin’ şeklinde bir tavır sergilediler. Bu durumu kabullenmemiz söz konusu değil. Toprak Reformu Genel Müdürü’ne ulaşmaya çalıştık, olmadı. İşlerin bu noktaya gelmiş olması bizi de üzecek ama, çiftçilerin göz göre mağdur edilmesine rıza göstermemiz mümkün değildir. Pazartesi gününden itibaren şikayet dilekçelerimizi Toprak Reformu Genel Müdürlüğü’ne beşer_onar ulaştırmaya başlayacağız. Kuruma haftanın her günü şikayet dilekçesi ulaştırılacak. Bununla da sonuç alamazsak, gerçekleştireceğimiz eylem belki de Türkiye’de bir örnek teşkil edecek. Ve o zaman Türkiye’de yediden yetmişe herkes, Erzurum’daki toplulaştırma haksızlığını konuşuyor olacak.” dedi.

 
Kurban alırken, kurban olmayın
 
DASİDEF'e göre, ekonomide sorun yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurban alırken, kurban olmayın
Kurban Bayramı’nda dişi hayvanlarının kesilmesine engel olmak için Erzurum ...
Mahallebaşı PTT'ye kavuşuyor
PTT’nin kuruluşunun 170. yıldönümü kutlamaları kapsamında Erzurum PTT ...
Heykel sempozyumu başladı
Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen heykel sempozyumu yapılan bir kokteylle başlangıç aldı.
 
Varolasın Nil Sultan..
5. Uluslararası Dadaş Film Festivali kapsamında düzenlenen yarışmada, ...
Buz zulmü bitiyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kaldırım ısıtma sisteminin ...
Sultan olmak da zor, kalmak da..
Bu yıl 5’si düzenlenen Dadaş Film Festivali kapsamında Erzurum’a gelen ...
 
Kış bu yıl çile olmayacak
İl Özel İdaresi, bu yıl 833 köy ve 577 mezrada karla mücadele çalışması yapacak. Erzurum İl Özel
Engelsizlere örnek oldular..
İşitme Engelliler Spor Federasyonu faaliyet programında yer alan 30.Yıl ...
TCDD 2011'e yoğunlaştı
)- Erzurum Gar Müdürlüğü, yolcu peronlarından, bekleme salonuna varıncaya ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri