Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>SPOR
3 Aralık 2010 Cuma - 02:18

Boks Federasyonunda neler oluyor?

Erzurumlu Eyüp Gözgeç'in başkanlığını yürüttüğü Boks Federasyonunda istifaların ardı arkası kesilmiyor. İstifa edenler Gözgeç'ten şikayetçi. Gözgeç ise konuya açıklık getirecek açıklamayı bir türlü yapmıyor..

Boks Federasyonunda neler oluyor?

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'in göreve gelmesinin ardından başlayan istifalara bir yenisi daha eklendi ve Boks Federasyonu Merkez Hakem Komitesi (MHK) Genel Sekreteri Vahap Beşer ile MHK üyeleri Şahin Sarımuratoğlu ve Şakir Urvasızoğlu da görevlerinden istifa etti. TSYD Ankara Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında resmen görevlerinden istifa ettiklerini açıklayan Beşer ile Sarımuratoğlu, bu konuda gazetecilerin sorularını yanıtladılar. Şakir Urvasızoğlu ise Erzurum'dan federasyon başkanlığına gönderdiği bir dilekçeyle görevi bıraktığını bildirdi.
//İSTİFACI BEŞER’İN AÇIKLAMASI
Yaptığı hizmetlerle Türk boksunun gelişmesine katkı sağlamaya çalıştığını dile getiren MHK Genel Sekreteri Beşer, 'Türk boksuna 37 yıldır hizmet ettim. Bu süre zarfında yaptığım hizmetler Türk boksunun gelişmesine katkı sağlamak, daha ileriye götürmek adına yapılan özverilerdi. Hakemlikte ise ülkemi birçok kez Avrupa, dünya ve Akdeniz Oyunları'nda başarıyla temsil ederek, final yöneten boksun ender neferlerinden birisiyim. Türk boksunun benim ve benim gibi kişilere gerçekten ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Göreve geldiğimizden bu yana 2 uluslarararası turnuva ve 3 şampiyonayı ilklere imza atarak başarıyla gerçekleştirdik. Bu durum herkesin memnuniyetinin bir kanıtıdır. Böylesine başarılı bir ekip, mevcut başkanının yanlı tutumları nedeniyle hak etmediği muameleyle karşı karşıya kalmıştır. Gelin görün ki mevcut başkanın yanlı tutumları ve basiretsiz davranışları, federasyon camiasından tepki görmeye başlamıştır. Disiplin kurulundan başlayan istifalar, yönetim kurulu ve antrenörlerle devam etmiştir' ifadelerini kullandı. Boks camiasının bir aile ve bir bütün olduğunu belirten Beşer konuşmasına şöyle devam etti: 'Bunu kimse inkar edemez. Hele hele başarısı Türkiye sınırlarını aşmış antrenörlere 'başarısızdılar zaten ben onları görevden alacaktım' şeklinde sarf edilen sözler gerçekleri yansıtmadığı gibi bir federasyon başkanına yakışmamaktadır. Herkese mavi boncuk dağıtarak yalan yanlış işlerle bir yere gelinemeyeceği gerçeği yakında ortaya çıkacaktır. Bizler yıllarca birbiriyle dost, kardeş olarak bütünleşmiş aile bireyleri gibiyken, şu anda ikilem yaşamaktayız. Federasyon başkanının yanlış tutumlarından dolayı sevdiğim ve gurur duyduğum MHK Genel Sekreterliği görevimden istifa ediyorum. Bu konuda ilgililere sesimizi duyurmak istiyoruz. Bu çöküntü nereye kadar devam edecek. Lütfen sesimizi duyun. Sayın Bakan, Sayın Genel Müdür duyun da gerekli önlemleri alın. Türk boksu ileriye gitmiyor, devamlı batıyoruz. Müdahale zamanı gelmedi mi.'
//GÖZGEÇ’E SİTEM
15 senedir boks federasyonu yönetiminde görev yapan Eyüp Gözgeç'in hala Türk boksuna kimin hizmet ettiğini anlayamamış olmasının kendisini endişelendirdiğini ifade eden MHK Üyesi Şahin Sarımuratoğlu ise, 'Ben boks federasyonunda 1983 yılından beri uluslararası hakem olarak görev yaptım. 2 gün önce MHK toplantısı yapılıyor ve bu toplantıya MHK üyesi ben ve 2 arkadaşım çağrılmıyoruz. Başkana neden çağrılmadığımızı sorduğumuzda ise 'önemli bir toplantı değildi' cevabını alıyoruz. Biz de bunun üzerine başkanın bizimle çalışmak istemediğini anlıyor ve görevimizden istifa ediyoruz. Dünyanın takdir ettiği bir hakemi Eyüp Gözgeç, ne oldu da toplantılara çağırmıyor. Bunu anlamış değilim' şeklinde konuştu. 

 
Güneş'ten çözüm ortaklığı yaklaşımı
 
Yürüyüşe protesto mu vardı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken Curlingcileri ağırlıyor
Curling Bayan Milli takımı, Erzurum’da karargah kurdu. Türkiye’nin ilk ...
Tanıtım işi AK Parti'ye kaldı
AK Parti İl Başkanlığı Erzurum halkını 2011 kapsamında yapılan tesislerle buluşturacak.
Kuleler Erzurum'un simgesi oldu
Erzurum’un adeta simgesi haline gelen atlama kuleleri, muhteşem ihtişamıyla ...
 
Akdağ curling’i sevdi
Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 61 gün kalan ...
Hız yarışmasında 'paten topladık'
Erzurum'da, düzenlenen Hız Pateni Anadolu Kupası Test Yarışları sona erdi.Türkiye ...
Rüya, kabus olmasın..!
2011 Kış Oyunlarıyla ilgili yatırımlar son kez Erzurum'da gözden geçirildi. ...
 
Yeni mi anladın Korkmaz..!
2011 Kış Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz, organizasyonun tanıtımında geç kalındığını söyledi.
Büyükşehir Belediyespor destek bekliyor
Erzurum Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mehmet Aydın, tüm Erzurumlulardan ...
Hele bizim halimize...
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, 27 Ocak -6 Şubat 2011 tarihleri ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri