Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
9 Ekim 2010 Cumartesi - 03:38

Borç, AB Fonundan etti

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, geçmiş dönemlere ait birikmiş 13 milyon TL tutarındaki SSK ve vergi borçlarından dolayı, AB hibe fonlarından ve KUDAKA projelerinden yararlanamadıklarını söyledi.

Borç, AB Fonundan etti

Gezköy ve Ilıca'da uygulamaya soktuğu başarılı kentsel dönüşüm projeleriyle dikkatleri üzerine çeken Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, hazırladıkları sosyo-ekonomik ve kültürel amaçlı projelere finansal kredi bulamamaktan şikayetçi oldu. Cihan Haber Ajansı Erzurum Bölge Temsilciliği'ni ziyaret eden Fatih Cengiz, çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Belediyenin geçmiş dönemlere ait olarak SSK'ya 8, Maliye'ye ise 5 milyon TL birikmiş borcu bulunduğunu belirten Cengiz, bu borçlardan dolayı Avrupa Birliği ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)'nın hibe programlarından yararlanamadıklarını kaydetti. Prosedür gereği SSK ve maliyeye borçlu olan kurumların yatırım kredilerinden yararlandırılmadığına dikkat çeken Cengiz, "İlçenin çehresini değiştirecek turizm amaçlı projelerimiz var. Ancak geçmiş yönetimlerden kalan ve ödenmesi mümkün olmayan 13 milyon TL'lik birikmiş borç yüzünden maalesef ne AB, ne de KUDAKA'nın proje kredilerinden yararlanabiliyoruz." dedi.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Gezköy'de başlattıkları kentsel dönüşüm projesinin devam ettiğini anlatan Cengiz, ikinci etap çalışmalarını da başlattıklarını dile getirdi. Gezköy'de vatandaşlardan kamulaştırma suretiyle 160 dönüm yer satın aldıklarına ve bu nedenle hak sahiplerine 7 buçuk milyon TL ödeme yaptıklarına vurgu yapan Cengiz, ikinci etap için ise 4 buçuk milyon TL ödenek aldıklarını ifade etti. Ilıca'nın kentsel dönüşüm projesinin de hazırlandığını değinen Başkan Cengiz, "Kendi yağımızda kavrularak ilçemizin kentsel dönüşümünü gerçekleştiriyoruz. Halkımız bize bu konuda sonuna kadar inanıyor ve destek veriyor. Modern bir Aziziye ilçesi için başlattığımız kentsel dönüşüm meyvelerini vermeye başladı." diye konuştu.
Belediye Başkanı Cengiz, ayrıca zengin termal kaynaklara sahip olmalarının kendileri ve bölge için büyük bir nimet olduğunu söyledi. Cengiz, Devlet Planlama Teşkilatı'nın vereceği krediler ile Ilıca'yı termal turizmde cazibe merkezi yapacaklarını ifade etti.
Ilıca'da 5 yıldızlı termal otel kurmak isteyen özel yatırımcılar bulunduğuna işaret eden Cengiz, "Ilıca'yı bölgenin termal merkezi yapıyoruz. Çeşit ve kaliteyi artırıyoruz. İlçemizde 5 yıldızlı iki otelin kurulması için girişimci işadamlarıyla görüşmekteyiz. Termal köyümüzün temelini gelecek ilkbaharda atacağız." şeklinde konuştu.
Başkan Cengiz, sosyo-kültürel etkinliklere de imza attıklarını, bu amaçla ilçe sınırları içerisindeki yatalak hastaları evlerine ziyaret ettiklerini ve çocuklarla mektuplaştıklarına da sözlerine ekledi.

 
Tarımda ETB Ufku
 
Hizmette kararlılık böyle olur
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Böyle muhtarlık olur mu?
Daha modern imkanlarda yaşam sürdürülmesi amacıyla, başka bir noktaya ...
Erzurum'dan Uzakdoğu çıkarması
Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden 8 öğretim üyesi, Hindistan'da düzenlenen sempozyuma katıldı
Korkut'tan alkışlık icraat
Yakutiye Belediyesince tarihi Erzurum Evlerinin korunması ve restorasyonu ...
 
Aziziye yenileniyor..
Aziziye Belediyesi kış sezonuna araç parkını genişleterek girecek. Aziziye ...
Böyle inşaat olur mu?
Erzurum'da 2011 Kış Oyunları'na sayılı günler kala çalışmalarda son rötuşlar ...
Cumhuriyet değerlerini gezerek tanıdılar
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından ...
 
Cengiz, durmak bilmiyor
Aziziye Belediyesi, hizmet girmemiş mahalle ve sokak bırakmamak için yoğun ...
Başar, sonunda başardı
Erzurum istikametine demiryolu ile seyahati tercih edenler, artık konaklama ...
Talep durdu, kerestecilik tükendi
İnşaat sektöründeki durgunluktan yakınan kerestecilik sektörü, 2010 yılından ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri