Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
HABERLER>EKONOMİ
18 Ekim 2010 Pazartesi - 04:50

Bu günleride mi görecektik?...

Erzurum Et Kombinası’nca geçtiğimiz hafta ithal edilen çeşitli cinslerdeki bin 16 adet büyükbaş hayvanın 471’i kesildi. Hereford, şevrole ve angus cinsi büyükbaş hayvanlardan 245’ini de, bu hafta içerisinde kesime alacak olan Erzurum Et Kombinası, geri kalan 300 büyükbaş hayvanı ise, Kurban Bayramı için saklayacak.

Bu günleride mi görecektik?...

Erzurum Et Kombinası’nca geçtiğimiz hafta ithal edilen çeşitli cinslerdeki bin 16 adet büyükbaş hayvanın 471’i kesildi. Hereford, şevrole ve angus cinsi büyükbaş hayvanlardan 245’ini de, bu hafta içerisinde kesime alacak olan Erzurum Et Kombinası, geri kalan 300 büyükbaş hayvanı ise, Kurban Bayramı için saklayacak. Halk arasında ‘kapak açma’ olarak tabir edilen özelliğe sahip olan kurbanlık hayvanlar, vakıf, dernek ve vekaletle kurban kestiren kuruluşlar için kullanılacak.
Erzurum Et Kombinası Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre, Uruguay ve Brezilya’dan önce Trabzon’a, ardından Erzurum’a ulaşan bin 16 adet hereford, şevrole ve angus cinsi büyükbaş hayvandan 471’i kesilerek, hem Erzurum’daki kasaplara, hem de perakende usulüyle vatandaşlara yönelik et satışı yapıldı. Geriye kalan 545 büyükbaş hayvandan 245’inin de, bu hafta içerisinde kesime alınacağını söyleyen EBK yetkilileri, “Hayvanlar arasında kurbanlık olarak değerlendirilmeye uygun olanlardan 300’ünü ayırdık. Bunlar, hak arasında ‘kapak açmış’ şeklinde nitelendirilen hayvanlardan oluşuyor. Kurban Bayramı için bekletilecek olan bu hayvanlar, vekalet yoluyla kurban kesimi yapan vakıf, dernek, kurum ve kuruluşlara yönelik olarak değerlendirilecek.” diye konuştular.
Öte yandan Kurban Bayramı’na kadar Erzurum’a yeni bir sevkiyat yapılıp yapılmayacağı sorusuna ise yetkililer, önümüzdeki günlerde yine teslimat yapılacağını bildirdiler. Kasaplık canlı hayvan ithalatı konusunda gerçekleştirilen ihaleyi hatırlatan konu ile ilgililer, “İhale kapsamında Erzurum’a yine sevkiyat yapılacak. Kurban Bayramı dolayısıyla piyasaya sunulmak üzere hayvan ithalatı yapılır mı, yapılmaz mı, orasını bilemiyoruz. Ama şu ana kadar kesim yaparak piyasaya sunduğumuz etler sayesinde fiyatlarda düşüş başladı. İthalattan önce kıyma fiyatları 23 TL iken, bugün kıymanın kilosu 18 TL’ye kadar düştü.” ifadelerini kullandılar.
Bu arada Kurban Bayramı’na bir aydan daha az bir zaman kaldığını hatırlatan besiciler ise, ellerinde piyasaya sürecek hayvan kalmadığını vurgulayarak, Et ve Balık Kurumu’nun, bu anlamda da harekete geçmesi çağrısında bulundular. Piyasaya canlı hayvan arzına ilişkin olarak acilen çalışmalara başlanmasını isteyen vatandaşlar da, “Eğer bu yönde bir adım atılmazsa, Kurban Bayramı’nda büyük bir çoğunluk kurbanlık ayıp kesemeyecek.” diye konuştular.
 

 
Facebook sululuğu
 
5 Erzurumlu SP GİK’e girdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köylü borç çıkmazında..
Ekmeklik ununu bile veresiye satın alan köylü, tüm ödemelerini hasat zamanına ...
Pirimde kredi kartı dönemi başladı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, prim borcu bulunan mükelleflere ...
Yoksul "hamsi"yi gözlüyor..
El yakan kırmızı et fiyatları, vatandaşı beyaz ete yönlendirdi. Bu yıl ...
 
Kırmızısı yoksa beyazı var..
Erzurum’da havalar soğudu, yağışlar başladı derken, eve kapanan piknikçiler ...
HSCB müşterilerini buluşturdu
HSCB Erzurum Şubesince müşterilerine yönelik premier kokteyl düzenlendi.
İhracaatçılar Nahcivan yolunda..
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB), Dış Ticaret Müsteşarlığı ve ...
 
Ağzına sağlık Kocabıyık
Erzurum Atatürk Üniversitesi tarafından 'fahri doktor' unvanıyla ödüllendirilen ...
Tarım Kredi'den doğru karar
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürlüğü, damızlık özelliği ...
Ye ye bitmez...
Türkiye Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Hikmet Ateş, hükümetin ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri