Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
13 Mayıs 2011 Cuma - 08:59

Bulutlar'ın yüzü güldü

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Erzurum da yayın yapan yazılı ve görsel basınla kahvaltıda bir araya gelerek yaptığı çalışmaları anlattı. Başkan Bulutlar,”Belediyemiz artık İtibarlı ve borçsuz bir belediye olarak hemşerilerimize hizmet sunuyoruz" dedi.

Bulutlar ın yüzü güldü

ERZURUM gazetesi
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Erzurum da yayın yapan yazılı ve görsel basınla kahvaltıda bir araya gelerek yaptığı çalışmaları anlattı. Başkan Bulutlar,”Belediyemiz artık İtibarlı ve borçsuz bir belediye olarak hemşerilerimize hizmet sunuyoruz" dedi.
2 yıllık dönemde belediye hizmetlerini anlatan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,"Biz üreticiyiz. Biz belediye başkanıyız. Bahaneler değil hizmet üretmekle mükellefiz. Halkımızla birlikte hazırladığımız, seçim beyannamesinde dile getirdiğimiz taahhütleri, yerine getirmek boynumuzun borcu. İlçemiz de bulunan 39 mahallemize hizmet götürmenin gayreti içerisin de olduk. 5 yıllık dönemde yapacağımız hizmetlere seçim beyannamemizde yer vermiştik. 5 yılda 15 yıllık hizmet yapmaya geldik. İnsan odaklı hizmet üretiyoruz. En büyük projemiz Palandöken halkına hizmet etmektir. Onu mutlu etmektir. Onu mutlu edebiliyorsak gerçek anlamda hizmet etmiş oluruz" şeklinde konuştu.
ALINTERİNE SAYGI
Palandöken Belediyesinde adeta bayram havası yaşadığını söyleyen Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,”Belediyenin 10 yıl geriye dönük tüm personelin maaş, ikramiye, sosyal alacak gibi tüm alacaklarının tamamı ödendi. Ayrıca belediyemizin esnafa olan tüm borçları da ödendi. Bugün itibariyle belediyemizin 1 tek kuruş borcu yoktur. Belediyemiz de adeta bir bayram havası yaşanıyor. İşçimizin, memurumuzun ve esnafımızın alın terini ödemenin mutluluğu ve huzuru içerisindeyim” dedi.
HER YATIRIMIN KARŞILIĞI VAR
Borçsuz bir belediyenin hizmet üretmediği şeklindeki yanlış algının zamanla kırıldığına dikkat çeken Başkan Bulutlar, "Gelirlerin giderleri karşılama oranını yüzde 70'lerden yüzde 92’lere daha sonra yüzde 95 çıkardık. Bütçenin gerçekleşme oranı yüzde 40’iken bugün bütçenin gerçekleşme oranı yüzde 70’lere çıktı. Belediyemizin gelirini yüzde 76’sı personel gederi iken bugün personel giderimiz yüzde 33 ‘lere kadar düşmüştür. Belediyemiz artık hizmet satın alır olmuş. Bu hizmet satın alımında ilk kez temizlik işlerini hizmet alımıyla yaparak 80 kişiye istidam oluşturmuştur. Yine bir ilki yaparak 2010 yılı için 35 bin ton standartlara uygun asfalt ihalesi yapmış belediyenin asfalt birimiyle birlikte ilçeye 52 bin ton asfalt dökümü gerçekleştirmiştir. Belediyemiz 2011 yılı için de yine birçok alanda hizmet satın alarak daha etkin ve kaliteli hizmet sunacaktır. 2011 Kış Oyunları süreci içerisin de 6 trilyon lira harcayarak en büyük kamulaştırmayı yaparak Kayakla Atlama Kulelerin çevresi olan Harput Mahallesin de kentsel dönüşüm projesini tamamlamıştır. Kayakyolun da üç etaptan oluşan 35 bin metrekare alanda yeşil alan çalışması başlatarak ilk etabını yaz dönemin içerisin de tamamlayarak halkın hizmetine sunmak için gün saymaktadır. Palandöken Aile Çay Bahçesini yeni den modernize ediyoruz. Yıldızkent ve farklı semtlerimiz de site ve apartman boşlukların da 25 bin metrekare alan tespit ettik ve bu alanlara yeni parklar, otoparklar ve çocuk alanları oluşturuyoruz. Belediyemiz 37 bin metrekare karo, 29 bin metre bordür, 6 bin 500 metre mozaik ve 20 bin metrekare granit taş çalışması yapmıştır. Memurlarımızla denge sözleşmesi imzaladık. İşçilerimizi mutlu ettik. İki yılda 8,5 trilyon borç öderken 11 trilyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Sosyal, sportif, kültürel, sanat alanın da hep var olduk. Yani yapılan her yatırımın karşılığı var artık. Yapılanlar elbette yeterli değil daha iyisi ve daha fazlası yapılacaktır. Birinci marketler için projemiz hazır bu projenin hayata geçmesi mülkiyet sahiplerinin elinde. Rus pazarı olarak bilinen alan temizlendi. Mahalle rahat bir nefes aldı. Borçlarını hızla ödediğimiz belediyemiz piyasada hak ettiği ticari itibara kavuştu. İtibarlı ve borçsuz bir belediye olarak hemşerilerimize hizmet sunuyoruz artık. Açtığımız ihalelere eskiden 1 şirket katılırken şimdilerde bu sayı kazanılan itibar sayesinde kat be kat arttı. En son açtığımız ihaleyle birçok firma katıldı. Şükürler olsun. Biz iş de yaparız borç da öderiz." şeklinde konuştu.
HİZMET-İŞ SENDİKASI, BAŞKAN BULUTLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Basın toplantısın da hazır bulunan Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Cevdet Tamgaç, ise Belediye Başkanı Orhan Bulutların, emeğe ve alın terine gösterdiği saygıdan dolayı teşekkür etti.
Toplantı da işçiler adına bir açıklama yapan Hizmet İş Şube Başkanı Tamgaç,”Emeğe ve alın terine saygısı olan bir belediye başkanıyla çalışmak bizleri son derece mutlu etmiştir. Yıllar sonra sendika olarak huzurlu bir dönem geçiriyoruz. Bu mutlu ve huzurumuzun mimarı sayın başkanımıza bir kere daha basının huzurun da sendikam, işçim ve emekçim adına teşekkür ediyorum. Gerçekten Palandöken Belediyemiz de bir bayram var” dedi.
Öte yandan Belediye personeli Başkan Bulutlar’a makamında çiçek vererek mutluluklarını dile getirdiler.

 
Erzurum için hayırlı olsun
 
Sağlıkçılara bakan teminatı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum için hayırlı olsun
Erzurum'da Sakalıkesik Ovası Sulaması Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ...
Bir ilke imza attılar
Atatürk Üniversitesi İspir Hamza Polat Meslek Yüksek Okulu Bahçe Tarımı ...
Kafkasyalı, İran Türkleri’ni anlattı
- Doç. Dr. Ali Kafkasyalı, “İran Türkleri” adlı kitabının ardından şimdi ...
 
Engelliler gondollift'le tanıştı
Erzurum'da Sakatlar Haftası dolayısıyla fiziksel engelliler için gondollift ...
Bayburt yolu ağaçlandırılıyor
Bayburt Belediyesinin ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları 2011 yılı ...
Erzurum'un siyaset serüveni
Erzurum’un siyasi temsil kabiliyeti, 54 yıl içerisinde adeta ters-yüz ...
 
Vakıf aşına yoğun ilgi
Vakıflar Haftası nedeniyle Erzurum Ebu İshak Kültür ve Hizmet Vakfı, Lala ...
Altınok'tan tarih hassasiyeti
Geçmişte düşmana karşı büyük mücadelelerin sergilendiği ve kahramanlık ...
Yurttaş Vakıf Kültürünü anlattı
Prof. Dr. Hüseyin Yurttaş, “Vakıf eserlerine saygısızlık etmenin bir diğer ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri