Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
28 Nisan 2010 Çarşamba - 07:49

ÇİFTELER OLDU TARİHİ ERZURUM ÇARŞISI

“En zor zamanlar en büyük zaferlerin başladığı noktadır” sloganıyla izleyiciye sunulacak olan “Aziziye” filminin çekimleri Erzurum’da son sürat devam ediyor. Çifte Minareli Medrese’yi, tarihi Erzurum çarşısına dönüştüren film ekibi, buradaki çekimleri hava muhalefetine rağmen devam ettiriyor. Filimde 400 kişi görev alıyor.

ÇİFTELER OLDU TARİHİ ERZURUM ÇARŞISI

“En zor zamanlar en büyük zaferlerin başladığı noktadır” sloganıyla görücüye çıkacak olan “Aziziye” filminin çekimleri Erzurum’da son sürat devam ediyor. Çifte Minareli Medrese’yi, tarihi Erzurum çarşısına dönüştüren film ekibi, buradaki çekimleri hava muhalefetine rağmen devam ettiriyor.

//ÇİFTEMİNARELİ MEDRESEDE ÇEKİM

Erzurum’un en önemli anıtsal yapılarından birisi olan Çifte Minareli Medrese’de film çekimlerine başlandı. Tarihte "93 Harbi" olarak bilinen 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında yaşanan olayların anlatılacağı ve başrollerini Açelya Elmas, Zeki Alasya, Levent Ülgen, Turgay Tanülkü, Betül Şahin ile Yılmaz Köksal gibi ünlü oyuncuların paylaştığı “Aziziye” adlı filmin çekimlerine, Çifte Minareli Medrese’de devam ediliyor. “Aziziye” adlı filmin Genel Koordinatörlüğü’nü yürüten Salih Karaman, Çifte Minareli Medrese’de başlayan çekimler hakkında bilgiler verdi. Toplam 400 kişinin görev aldığı çekimlerde, Çifteler’in iç kısmının tarihi Erzurum çarşısına dönüştürüldüğünü kaydeden Karaman, Çarşamba günü de devam edecek olan çekimlerin ardından yeni sahne ve diyalogların çekimi için Erzurum Kalesi’ne geçeceklerini bildirdi. Esnaf tezgahları, hasırlar, ot yastıklar ve eski Erzurum kahvehanelerinin bile düşünüldüğü Çifte Minareli Medrese’nin, 100 yıl önceki bir çarşıya dönüştürüldüğünü anlatan Karaman, 2 gün sürecek olan çekimlerin ardından Çifte Minareli Medrese’nin yeniden ziyaretçilere açılacağını dile getirdi.

//KALE VE TABYALAR

Çifte Minareli Medrese’deki çekimlerin ardından çekim ekibinin istikametinin bu kez Erzurum Kalesi’ne geçeceklerini söyleyen Genel Koordinatör Salih Karaman, “Medresedeki çekimler sona erdikten sonra Erzurum Kalesi’nde çekimlere başlayacağız. Daha sonra Erzurum Kongre binasının bulunduğu alanda çekimlere başlayacak ve filmin en son çekimlerini tabyalarda gerçekleştireceğiz. Zaten bu bölüm de, savaşın yaşandığı ve anlatıldığı kısım olacak.” diye konuştu.

//ERZURUMLUDAN ÇEKİME İLGİ

Öte yandan çekim sürecinde Erzurum halkından gördükleri ilginin kendilerini çok memnun ettiğini söyleyen Karaman, filmin sahneleri için kullanılan mekanların insanların akınına uğradığını dile getirerek, “Çekimlerde hiçbir sorunla karşılaşmadık, çalışmalarımız hızlı bir biçimde devam ediyor. Film çok başarılı bir çalışma olacak ve beğeni toplayacak, bundan eminiz.” şeklinde konuştu.

 
UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK
 
SP SEÇİM ÇALIŞMALARINA START VERDİ
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
maalesef 29 Nisan 2010 Perşembe 14:30

tarihe tanıklık eden bir şehirde çekilen bir filmde ne yazık ki 100 yıl öncesini yansıtacak bir mekan bulunamıyor. erzurum'un tarihi dokusunu koruyamayan bizler utanalım. erzurum ayarında ne kadar şehir varsa türkiye'de hepsinde en az tarihi bir mahalle vardır. Bizse sanki bu koca şehirden Türk izlerini silmek onları yok etmek için el birliğiyle çalışıyormuş gibi tarihi mirasımızı talan ettik, ettirdik. gelecek nesiller 150-200 metrekarelik kaloriferli evlerimizle gurur duyacaklar!!!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASİMED'DEN TEPKİ
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ...
İLK TİFÜS AŞISI ERZURUM'DA YAPILDI
Ege Üniversitesi Kültür ve Sanat Evi’nde 2001 yılında kurulan Ege Üniversitesi ...
KAMU-SEN'DEN 'HAKSIZ ATAMA' İDDİASI
Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, Milli Eğitim Bakanlığı ...
 
52 BİN ÖĞRENCİ KANATLARININ ALTINDA
Atatürk Üniversitesi’nin sembolü çift başlı kartal, 40 bini örgün 12 bini ...
13 YAŞINDA AYDINLIĞA HASRET
Horasan’daki İnkılap İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki ...
ENGEL TANIMIYORLAR
Paylaşım Özel Eğitim Okulu tarafından hazırlanan 23 nisan programı renkli görüntülere sahne oldu.
 
KÖYDES ÖDENEĞİ 17 MİLYON
Kırsal kalkınmayı sağlamaya yönelik olarak uygulanan KÖYDES programı çerçevesinde ...
2011 SIRALAMADA İLK SIRADA
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürlüğü’nü ...
EBK HAYVAN ALIMLARINI DURDURDU
EBK Erzurum Et Kombinası canlı hayvan alımını durdurdu. Et kombinası Müdürü ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri