Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
17 Ocak 2012 Salı - 07:27

DABKON'dan sert tepki

Doğu Anadolu Basın Konseyi (DABKON), bir ulusal gazetede yer alan köşe yazısını Erzurum'a dönük yatırımları politik bulmasından dolayı kınadı.

DABKON dan sert tepki

Doğu Anadolu Basın Konseyi (DABKON), bir ulusal  gazetede yer alan köşe yazısını
Erzurum'a dönük yatırımları politik bulmasından dolayı kınadı.
POLİTİK YATIRIMIN SONUCU MU?
Mehmet Tezkan tarafından kaleme alınan "Politik Yatırımın Hazin Sonucu" başlıklı yazıda, Erzurum'a yapılan kış turizmine dönük yatırımlar gereksiz görülerek, "Bunlar politik yatırımlardır" denilmişti. Ayrıca Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun kaza sonucu ölmesinin sorumlusunun da Erzurum'a yatırım yapanlar olduğu yazılmıştı. DABKON Genel Sekreteri Mahmut Akdağ imzasıyla yayınlanan bildiride, Yazarın Erzurum ve Erzurum'a yapılan yatırımları eleştirmesinin 'yanlı' ve 'politik' olduğu vurgulandı.
O TESİSLERİ ORAYA DİKEN İFADESİ YAKIŞIKSIZ
Söz konusu köşe yazısında aleni olarak Erzurum aleyhtarlığı yapıldığını savunan Genel Sekreter Akdağ, köşe yazarının, geçen hafta Konaklı'da bir kaza sonucu hayatını kaybeden Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümünden sorumlu olanın "o tesisleri oraya diken" olarak nitelendirdiğini dile getirerek, bunun haksızlık olduğunu ve kabul edilemeyecek ifadeler içerdiğini belirtti.
ERZURUM’A HAKSIZLIK
‘Üniversite Oyunları Erzurum’da olsun diye politik yatırım yapıldı’ ifadelerinin, köşe yazarının Erzurum’daki kış turizm ve spor imkan ve yeteneklerinin bilmemesinden kaynaklandığını açıklayan Akdağ, yatırımların AK Parti hükümetince en rasyonel biçimde gerçekleştirildiğini, yatırımlarla yalnız Erzurum’un değil Doğu Anadolu Bölgesi illerinin de yeni bir vizyona kavuştuğunu ifade etti.
TALİHSİZ TARİF
Söz konusu yazıda yer alan ‘Erzurum’a Palandökendeki oteller fazlasıyla yetiyor, Konaklı’ya kim gider’ vurgularının, Erzurum ve bölgeyi yakından ilgilendiren kış turizmi master planını da olumsuz bir sürece götürebileceğini belirten Akdağ, ‘Konaklı, kış turizmi noktasında yatırımcıların ilgi alanı iken, bu yatırım yoğunlaşmasına ’Konaklı’ya kim gider sözleriyle sergilenen yaklaşım düşündürücüdür ve aynı zamanda talihsizliktir.” kaydını düştü.
İDDİANIN SAVUNULUR TARAFI VAR MI?
Köşe yazısında yer alan, “ Şimdilik kimsenin yatırım yapmaya, otel açmaya niyeti yok” ifadelerinin kullanıldığını hatırlatan Akdağ açıklamasında şunları belirtti, “ Bu ifadeler hem kış turizm merkezinin hem Erzurum’un ve hem de Doğu Anadolu Bölgesinin geleceğine ipotek koymak demektir. Buna hiç kimsenin hakkı olamaz. Göç olgusunun sona erdirilmesi, bölge turizm kaynaklarının dünyaya açılması noktasında gerçekleştirilen kış turizmi yatırımlarına böylesi haksız eleştirilerin nedeni anlaşılabilir de değildir? “
"İDEOLOJİK YAKLAŞANLARA İNAT, KERVAN YÜRÜYECEK"
Erzurum'da gazetecilik yapan basın mensupları olarak her türlü yapıcı eleştiriye alkış tuttuklarını, ama söz konusu yazının yapıcı değil, hakarete varan ifadelerle dolu olduğunu vurgulayan DABKON bildirisinde: "Yatırımı gerçekleşen tesislerde varsa bir eksik, kusur bunlar açıkça dile getirilmeliydi. Yahut bu tesislerin daha fonksiyonel hale getirilmesi için, Turizm Bakanlığı başta olmak üzere ilgili birimler göreve davet edilseydi Erzurumlu olarak bunlardan memnuniyet duyardık. Ama yazıda Erzurum’un kış turizm bölgelerinden birisi peşin bir hükümle adeta karalanmıştır.” denildi.
TEZKAN’A ÖZÜR ÇAĞRISI
Erzurum’un Kış turizm ve spor yatırımlarıyla Dünya Turizm ve Kış Sporları literatürüne girdiğini, ABD’de turizme yönelik olarak yayımlanan ‘Dünya’da gezilip görülmesi gereken yerler listesi’nde Erzurum’un ilk on şehir arasına girdiğinin hatırlatıldığı DABKON bildirisinde, köşe yazarı Tezkan’a Erzurum’dan özür dilemesi çağrısında bulunuldu.
 

 
Erzurum'da meteoroloji şoku
 
Kar Festivali 1 martta..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'da meteoroloji şoku
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Merkez ve Taşra Teşkilatında Düzenleme ...
Kriz merkezi uyardı
Erzurum Valiliği İl Kriz Merkezi Başkanlığı'nca yapılan açıklama ile vatandaşlar ...
Doğu'da beyaz esaret
Üç gündür devam eden kar yağışıyla yeniden beyaz örtüyle buluşan Doğu ...
 
8 saat mahsur kaldılar
Erzurum-Ağrı karayolunda Pazar günü gece etkili olan tipi nedeniyle yolda ...
Kar durdu, fırtına vurdu
Erzurum'da etkili olan şiddetli tipi adeta hayatı durma noktasına getirirken, ...
Kültür Merkezi hizmete açıldı
Erzurum Büyükşehir Belediyesinin davetlisi olarak kente gelen Dergah İlahi ...
 
Bingöl yolunda ulaşım zorlaştı
Erzurum'da kar ve tipi nedeniyle yollar trafiğe kapandı, araçlar mahsur kaldı.
Erzurum’da 1001, Zile’de 40 Hatim
Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak Türkiye'de böyle geleneklere ender ...
Erzurum birinci kuşakta
Hazırlanan yeni deprem haritasına göre, Amasya'nın Taşova, Tokat'ın Niksar ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri