Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
28 Haziran 2011 Salı - 09:55

DAGC'de istifa fırtınası

Haftasonu gerçekleştirilen Olağanüstü Kongre’nin ardından Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nden 20 üye, yaptıkları açıklamayla istifa etti.

DAGC de istifa fırtınası

    Haftasonu gerçekleştirilen Olağanüstü Kongre’nin ardından Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nden 20 üye, yaptıkları açıklamayla istifa etti.İstifa eden 20 üyenin ‘Kamuoyuna duyuru’ başlığı altında yayınladığı açıklamada, şöyle denildi:
   “Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’ne son 12 yıldır başkanlık eden zihniyetin neden olduğu gruplaşma ve ayrışma, artık önlenemez bir hal almıştır. “Küçük olsun, benim olsun” mantığıyla yürütülen Cemiyet’in, “Gazetecilerin ortak noktası” olmaktan uzaklaşıp, ‘Gazetecilerin azınlık’ haline dönüştürülmesi, yeni bir ayrılığı kaçınılmaz bir hale getirmiştir. Geçtiğimiz yıl yapılan seçimler sonrasında, DAGC’nin kurucularının da yer aldığı 30 kişilik bir grubun istifasının ardından, Cumartesi günü yapılan olağanüstü seçimler öncesi ve sonrasında yaşanan ‘etik dışı davranışlar” ve “Çirkinlikler” Cemiyet’teki son gazeteci grubunu oluşturan bizlerin de istifasını zorunlu kılmıştır.  “Seçimi kazanmak için her yol mübahtır” anlayışıyla hareket eden zihniyetin, seçim sürecinde, iftiralar, karalama kampanyaları, gazetecileri birbirine düşürme çabalarının son derece başarılı olduğunu da kabul etmek gerekiyor. 12 yıllık görev süresi içerisinde koltuğuna daha da sağlam ‘yapışmak’ adına, mensubu bulunduğu TRT’nin bekçisine varıncaya kadar ‘üye’ yapan, Erzurum ve çevre illerle hiçbir bağı kalmamış, kimliliğinde dahi bu illerin adının yazmadığı ‘emir erleri’nin ‘uçarak’ gelip, ‘başkan’ seçtiği şahıs ile DAGC’nin artık bir yerlere varamayacağı tartışılmaz bir gerçektir. 12 yılda itibarsızlaştırılmış, gazetecilerden arındırılmış, borç batağına saplanmış, gazetecilik meslek değerlerini ayaklar altına alarak, kuruluş misyonunu ve vizyonunu kaybetmiş; tamamen 'bir kişisel ikbal ve zırh' olarak kullanılan DAGC ile yollarımızı ayırıyoruz.
   DAGC’DE İSTİFA ZİNCİRİ
   Daha önce DAGC’den istifa eden, Hürriyet, Milliyet, Vatan, CNN Türk, Kanal D, Star, Doğan Haber Ajansı (DHA), Erzurum Gazetesi, Doğu Ekspres, Kurtuluş, Zafer, Güneş, Ritm FM, Dünya Gazetesi, Güneş Haber Ajansı, Fırfırik, Kanal 25, Dadaş TV gibi basın kuruluşlarına, şimdi de Palandöken Gazetesi, Show TV, NTV, Habertürk, Sabah, Mega Ofset, Sonsöz Gazetesi, Güncel FM, Gazete Güncel, ANKA Ajans, Cumhuriyet Gazeteci, Güncel Times, Akşam, Erzurum Ajans, Erzurum Olay’ın temsilcileri ve bazı kuruluşlardaki basın danışmaları olarak bizler de katıldık. Mehmet Şener, Esat Bindesen, Adnan Kontlar, Ahmet Murat Resuloğlu, Sevda Güneş İncesu, Cihat İncesu, Recep Kapucu, İsmail Uslu, Sinan Özçaylak, Orhan Bozkurt, Sinan Aydın, Verda Karatay, Levent Akpınar, Orkun Çizmeli, Nurullah Pala, İbrahim Karslıoğlu, Nihat Kılıçoğulları, İhsan Senir, Abdullah Sönmez, Zafer Kumru.”

 
Akdağ'dan milli birlik mesajı
 
Miracımız mübarek olsun..
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zafer imgeçoğlu 28 Haziran 2011 Salı 11:42

DAGC bu güne kadar ne işe yaramışki bundan sonra ne işe yarasın. Şu erzurumda bu kadar olay olurya bu dernek hangisi için öneri yapar. Ben duymadım da duyan gelsin. Benim bir teklifim var. Dernek mademki gazetecisiz kalmış, o zaman adını değiştirip şöyle yapalım Doğu Anadolunun Gazatecisiz Cemiyeti. Nasıl iyi değil mi?

Yorumu oyla      0      0  
şeyda 28 Haziran 2011 Salı 11:40

Bu kadar fazete ve gazeteci istifa etmişse bu dernek artık ne işe yarayacak merak ediyorum. Hayretlik bir durum.

Yorumu oyla      0      0  
demet 28 Haziran 2011 Salı 10:09

trt çalışanı Feridun beyin başkanlığa öylesine sıkı sarılmasının sebepleri tartışılmaya devam ediliyor. İDDİALARDAN BİRİ DE; oğlunu üniversiteye sokabilmek için hem gazetesiyle, hem de başında bulunduğu cemiyetle üniversite yönetimine yalakalıklar yapmak. DAGC Feridun beyin oğlunu üniversiteye sokabilmek için önemli bir silah. ayrıntıları belki daha sonra açıklarım...

Yorumu oyla      0      0  
mümtaz 28 Haziran 2011 Salı 10:05

aldığım duyumlara göre Feridun bey çıldırmış. oturduğu koltuğu babasının koltuğu sananlar böyle örgütlü hareketlerle yalnızlığa mahkum bırakılırlar. Tek kelimeyle SEFİL.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Erzurum O'na minnettar'
Alvarlı Muhammed Lütfü Hazretleri, 55. Vuslat Günü'nde törenlerle anıldı.
Akdağ, sağlık öngörülerini paylaştı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "benim kanaatime göre Sağlık Bakanlığı, eğitim ...
Altyapıda Özel İdare başarısı
Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, il genelindeki ...
 
Türkçe'nin nabzı Erzurum'da atıyor
9. Türkçe Olimpiyatları’nın Erzurum ayağı, bugün kış oyunlarının açılış-kapanış ...
Kongre Turizmi tek çare
Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, yaz sezonlarına ...
Aziziye'de yol seferberliği
Aziziye Belediyesi yaz dönemi çalışmaları kapsamında mahalle ve sokakları ...
 
Erzurum'a yakışmayan olay
- Erzurum'un Pasinler ilçesinde arazi sulama meselesi yüzünden çıkan taşlı, ...
Küçükler'den su iddiası
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şehrin muhtelif semtlerindeki ...
TMMOB’dan çözüm odaklı yaklaşım
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı (TMMOB) meslek odalarının ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri