Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
28 Ekim 2021 Perşembe - 16:28

Demirdöğen: ‘Tarımsal mekanizasyona önem veriyoruz’

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, İdare olarak, “Köylü milletin efendisidir” sözünü slogan olmaktan çıkarmak için çalıştıklarını söyledi.

Demirdöğen: ‘Tarımsal mekanizasyona önem veriyoruz’

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, İdare olarak, “Köylü milletin efendisidir” sözünü slogan olmaktan çıkarmak için çalıştıklarını söyledi.

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde, DAP Bölge Kalkınma İdaresinin desteğiyle hayvancılık yapan çiftçilere süt sağım makinası, süt soğutma tankı ve yemlik ile yün kırkma makinası dağıtımı yapıldı.

Karakoçan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün, DAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin “Hayvancılık ve Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Projeleri" kapsamında desteklenen, ‘Karakoçan Tarım Makineleri Parkı Projesi’, ‘Karakoçan Süt Soğuk Zincir Projesi’, ‘Koyun ve Keçiler için Otomatik Yemlik ve Kırkma Makinesi Projesi’ için ilçe müdürlüğü yerleşkesinde dağıtım töreni düzenlendi.

Üretimde verimlilik, hayvancılığın geliştirilmesi ve üreticilerin refah düzeyinin geliştirilmesi amacıyla desteklenen projelerin toplam maliyeti 1,1 milyon lira oldu. Proje kapsamında, 214 kadın çiftçiye süt sağım makinası, 20 kadın üreticiye ise süt soğutma tankı dağıtıldı. Ayrıca, ilçede hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticilere 190 adet otomatik yemlik ile 18 adet kırkım makinası dağıtıldı.

Projeler için düzenlenen dağıtım töreninde konuşan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Sanayi ve teknoloji Bakanlığına bağlı bir kuruluş olarak, bölge illerinde tarım ve hayvancılığın gelişmesi için yaptıkları çalışmaları anlattı. Demirdöğen, “Köylü milletin efendisidir” sözünü slogan olmaktan çıkarmak için çalıştıklarını söyledi.

Üreticilerin üretim kapasitesini artırması, daha kaliteli üretim yapmasının teknolojik aletleri kullanmayla mümkün olacağını vurgulayan Demirdöğen, dağıtımı yapılan süt sağım makinelerinin Karakoçan’ın üretim kapasitesini artırması temennisinde bulundu.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin, devletin sahip olduğu imkanları, çalışan, üreten insanların kullanımına sunduğunu ifade eden Başkan Demirdöğen, şöyle devam etti: “Bölgede hayvancılığın gelişmesi yönünde kendimize hedef koyduk. Örneğin, ‘Köylü milletin efendisidir’ sözünü slogan olmaktan çıkarmak istiyoruz. Üreticilerin işini kolaylaştırmak ve iş yükünü azaltmak istiyoruz. Özellikle tarımsal mekanizasyona çok önem veriyoruz. Son teknolojik gelişmeleri sizlerin hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar bin 500’ün üzerinde süt sağım makinasını Bölgede dağıtmış durumdayız. Ve bu devam edecek. Eğer bir üretim yapılıyor ise bunun kaliteli, temiz olması gerekiyor. Bunu da ancak makinalaşmayla sağlayabiliriz. Süt sağım makinalarıyla sağılan sütün muhafazasını eğer soğuk tanklarla sağlanmaz ise süt sağımın da bir değeri olmuyor. Sürdürülebilirlik anlamında Bölgede illerinde bunu sağlamaya çalışıyoruz.”

Başkan Demirdöğen, Karakoçan’a DAP İdaresi tarafından şimdiye kadar 38 projeye 8,5 milyon lira ödenek tahsis edildiğini belirterek, 2022 yılında desteklenecek projeler için Karakoçan’daki uygulayıcı kuruluşlardan öncelikleri iyi belirlenmiş projeleri yapmak için gayret göstermelerini istedi

 
38 göçmen yakalandı
 
Erzurumspor Balıkesir maçını Birincioğlu yönetecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şenkaya Belediyesinde girişimcilik istişaresi
Erzurum’un Şenkaya ilçesine bağlı Ormanlı köyündeki on iki kadın girişimci ...
Cumhuriyet’in 98’inci yılında 98 fidan toprakla buluştu
Aziziyeli çocuklar, Cumhuriyet’in kuruluşunun 98’inci yılında tam 98 fidanı toprakla buluşturdu.
Çat Müftülüğünden "Peygamberimiz ve Vefa" etkinliği
Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" ...
 
Pasinler’de patates üreticileri yarıştı
Pasinler ilçesinde Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından çiftçiler ...
OMYO öğrencilerinden kan bağışı etkinliği
“Kan Verin Hayat Kurtarın" adlı toplumsal duyarlılık projesi Atatürk Üniversitesi ...
Minikler 'Bilim Erzurum' ile geleceğe hazırlanıyor
Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen ...
 
11 ilaç daha geri ödeme listesinde
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1’i kanser, 1’i prematüre ...
Ailelerin direnişi 785’inci gününde
Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak dağa götürülen ailelerin ...
Erzurum’da gıda denetimi seferberliği
Erzurum’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri gıda üretimi yapan işletmeler ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri