Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
HABERLER>SİYASET
8 Kasım 2010 Pazartesi - 04:52

Destursuz adaylık yok..!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, genel seçimlerde aday adayı olmak isteyen partililere uyarılarda bulundu.

Destursuz adaylık yok..!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, genel seçimlerde aday adayı olmak isteyen partililere uyarılarda bulundu. Erdoğan, "Genel Merkezle bu tür şeyler görüşüldükten sonra aday adayı olmak için yola çıkılırsa çok sağlıklı olur. Ama herkesin bu demokratik hakkıdır. Fakat şunu unutmayın ki, eğer her önüne gelen arkadaşımız 'ben de adayım' derse o zaman seçimi kim götürecek? Öyle anlar yaşadık ki, adeta parti teşkilatı o ilde düşer hale geldi. Niye? Çünkü yedekler bile yetmemiştir. Bunun olmaması lazım" dedi.
Başbakan Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada,
2011 Genel Seçimleri için 12 Haziran tarihini belirlediklerini, gerekli hazırlıklara da başladıklarını anlattı.
Aday belirleme sürecinde anketlerle kamuoyu yoklamalarıyla her kademedeki partilinin görüş ve önerilerini alarak aday adaylarını tespit edeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Öyle adaylar çıkaracağız ki her şehirde tek tek her vatandaşın 'ben de olsaydım onu aday gösterirdim' diyeceği bir hizmet anlayışını devreye sokacağız" dedi.
Erdoğan, seçim öncesinde yapılacak mitinglerde vatandaşa bugüne kadar gerçekleştirdikleri icraatlar ve bundan sonra hayata geçirecekleri projelerini anlatacaklarını belirtrek, "Siyaset laf üretme makamı laf üretme mesleği değildir. Siyaset bir icra makamıdır. İcraata yönelik dertlilerin bir araya geldiği anlayıştır. Bununla çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Muhalefetin ise şu ana kadar 'şunu yapacağız' diyemediğini belirten Erdoğan, "Veya 'iktidar şunu yaparsa iyi olur' dediğini duydunuz mu? Sadece karaleke çalmaya çalıştılar. Ama bunlar işe yaramadı. Çünkü güneş balçıkla sıvanmaz" diye konuştu.
Erdoğan seçimlerden yine iktidar partisi olarak çıkacaklarına inandığını belirterk, "Bir kez daha millete hizmet etme şerefi nasip olacak" dedi. Partililere aday adayı olmak isteyenlere de uyarılarda da bulunan Erdoğan, şöyle konuştu: "Genel Merkezle bu tür şeyler görüşüldükten sonra aday adayı olmak için yola çıkılırsa çok sağlıklı olur. Ama herkesin bu demokratik hakkıdır. Fakat şunu unutmayın ki, eğer her önüne gelen arkadaşımız 'ben de adayım' derse o zaman seçimi kim götürecek? Öyle anlar yaşadık ki, adeta parti teşkilatı o ilde düşer hale geldi. Niye? Çünkü yedekler bile yetmemiştir. Bunun olmaması lazım. Çünkü eğer biz bir davaya inanmış, yeniden büyük bir Türkiye idealin inanmış bir siyasi partiysek, koordinasyon içerisinde adaylarımızı tabana yaygın şekilde, milletin dediği olur anlayışından hareketle, teşkilat ağırlıklı, kamuoyu araştırmalarıyla birlikte gerçekleştirerek, adımımızı atacağız".
Erdoğan, “Genel seçimlerin ne zaman yapılacağı konusunda ciddi değerlendirmeler yaptık ve partimizin içinde MYK'da şu anda oluşan hava 12 Haziran'da yapılması noktasında bir görüş birliği var. O tarihin her açıdan uygun olduğu, zira okulların tatile gireceği ve son imtihanların yapılacağı bir ay olması nedeniyle, temmuz olursa tatilin başlamış olmasından dolayı tekrar illere dönüşün sıkıntı yaratacağı düşünülerek, böyle bir kanaate varıldı. Seçime 7 aylık bir dönem kaldı. Artık kendi hazırlıklarımızın startını verdik. Teşkilatımız bu yönde hazırlıklarına başladı. Bu konuda en küçük bir rehavet, gönülsüzlük önce partimize sonra da milletimize haksızlık olur. Biz farklı bir partiyiz. Biz makamların değil, hizmetin, hırsların öne çıktığı değil, ben'in değil biz'in öne çıkarıldığı, milletin çıkarlarının gözetildiği bir partisiyiz. Muhalefetin tahrik diline gelmeyecek, bu tuzağına asla düşmeyeceğiz. Milletin üslup noktasında da bizim farkımızı görüyor biliyor ve yaşıyor. Hatalarımız eksiklerimiz olabilir doğrudur. Fakat bunu minimize etmenin gayreti içindeyiz. Genel seçimlerde biz farkımızı açıkça ortaya koymalıyız. İşte onun için 7 ay boyunca halkın diliyle konuşacak, sözümüzle özümüzle içimizle dışımızla aynı olduğumuzu birkez daha göstereceğiz. Biz yaptıklarımızı da anlatacağız, yapacaklarımızı da anlatacağız. Siyaset laf üretme makamı, mesleği değildir. Siyaset bir icra makamıdır. Bir icraata yönelik, dertlilerin bir araya geldiği anlayıştır.” dedi.

 
Sanayimiz yok, mahallemiz var
 
Yücelik'in acı günü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bay Balkayalırlı 8 Kasım 2010 Pazartesi 11:08

Ya sana helal olsun Başbakan. Bu millet koyun olyduğu sürece siz de bunları söylersiniz. 4 seçim geçirdik dürdünde de halkın istemediği adamları aday gösterdin şimdi yine aynı şeyleri söylüyorsunya helal valla.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siyaset halkı perişan ediyor..!
Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdullatif Şener, Türkiye'de var olan ...
Halkı savanlar, böyle savılır
CHP Erzurum eski İl Başkan Yardımcısı Raci Körükler, Önder Sav'ın parti ...
HAS Parti Kümbet'e emanet
Numan Kurtulmuş başkanlığında yeni kurulan Halkın Sesi Partisi’nin (Has ...
 
Hak değirmende mi kaldı?
Erzurum İl Genel Meclisi üyeleri Tarım il ve ilçe müdürlüklerince hibe ...
Özel İdare'den doğru tasarruf
Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, bu yıl altyapı ...
Cengiz: 'vatandaş ne derse onu yaparız..'
Aziziye halkının hizmetin en güzeline layık olduğuna inanarak hizmet ürettiklerinin ...
 
Vatandaş başka, Aktaş başka düşünüyor
CHP Erzurum il Başkanı Tuncer Aktaş, partideki yönetim krizini yorumladı. ...
İşte böyle...
Erzurum İl Genel Meclisi, Aziziye ilçesi Gelinkaya köyü sınırlarında HES ...
Kümbet 'Has Siyasetçi' arıyor
Numan Kurtulmuş'un SP'den ayrıldığı arkadaşlarıyla birlikte Halkın Sesi ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri