Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>GÜNDEM
12 Kasım 2011 Cumartesi - 07:24

Doğu Anadolu beyaza büründü

Ardahan'ın ortasından geçen Kura Nehri, aşırı soğuklar nedeniyle dondu.

Doğu Anadolu beyaza büründü

Ardahan'ın ortasından geçen Kura Nehri, aşırı soğuklar nedeniyle dondu.
Soğukların etkili olduğu Ardahan'da, donan Kura Nehri'nin bir bölümü üzerinde buz tabakaları oluştuğu gözlendi. Diyarbakır'dan Ardahan'a saman satmaya gelen Muhittin Yılmaz isimli vatandaş, "Diyarbakır günlük güneşlik, burada ise aracımız dondu. Kura Nehri'nin donduğuna şahit olduk. Ardahan çok soğuk, hazırlıksız yakalandık" dedi.
Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Ardahan'da gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 11 derece olarak ölçüldü.
ERZİNCAN'DA KAR YAĞIŞI
Erzincan kent merkezine akşam saatlerinde kar yağdı.
Doğu Anadolu bölgesinde soğuk hava etkisini göstermeye başladı. Erzincan'da sabah saatlerinde etkili olan soğuk hava ve yağmur, akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Ani gelen kar yağışı Erzincanlı vatandaşları hazırlıksız yakalarken, kent beyaza büründü.
Meteorolojiden alınan bilgilere göre, Erzincan'da yarın ve hafta sonu havanın yer yer kar yağışlı ve karla karışık yağmurlu olması beklenirken, en yüksek sıcaklığın 5 derece, en düşük sıcaklığın ise 0 derece olması bekleniyor.
KARS BEYAZA BÜRÜNDÜ
Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına aldı. Kars Çayı donarken dün akşam başlayan kar yağışı Erzurum ve Kars'ı beyaza büründürdü.Doğu Anadolu Bölgesinde bir kaç gündür etkili olan soğuk hava yerini kar yağışına bıraktı. 10 Kasım) akşam saatlerinde başlayan kar kısa sürede Erzurum'u beyaza bürüdü. Sabaha kadar aralıklarla devam eden karın kalınlığı 10 santimetreyi buldu. Karın keyfini ise kar topu oynayan gençler yaşadı. Gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında 8 dereceyle Ardahan'da yaşandı. Sıfırın altında olmak üzere gecenin en düşük sıcaklığı Kars'ta 5, Erzurum'da 2, Ağrı'da ise 1 dereceyi buldu. Kars'ta kar yağışı sonrası esnaf iş yerlerinin önünü süpürdü ve araçların üzerinde biriken karları temizledi. Kar yağışının altında birbirleriyle oynayan köpekler ise güzel görüntüler oluşturdu. Allahüekber dağlarından doğan ve Arpaçay baraj gölünden sonra Aras nehriyle birleşen Kars çayı, aşırı soğuklar nedeniyle buz tuttu. Kars'ın merkezinden geçen 93 kilometre uzunluğunda ki Kars çayı, Ocak ayında ki soğukları beklemeden dondu. Soğuk ve yağışlı havanın Balkanlar üzerinden gelip Doğu Karadeniz üzerinden yurdu terkettiğini bildiren Meteoroloji uzmanları, kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığının arttığını vurguladı. Önümüzdeki haftaya kadar kar yağışının aralıklarla devam edeceğini söyleyen uzmanlar, yağışlı ve soğuk havanın Doğu Karadeniz Bölgesi'nde etkisinin daha fazla olacağına işaret etti.
ARDAHAN'DA KAR YAĞIŞI
Ardahan Karayolları 126. Şube Şefi Ümit Yıldırım, Ardahan'ın yüksek kesimlerinde kar yağışının etkili olduğunu bildirdi. Yıldırım, yaptığı açıklamada, Ardahan'ın yüksek kesimlerinde kar yağışının başladığını, kurum olarak karla mücadele çalışması başlattıklarını söyledi.
Ardahan-Posof karayolunun Ilgar Dağı Mevki ile Ardahan-Artvin karayolunun Sahara mevkilerinde, kar yağışının yoğun olduğunu ve buzlanmanın meydana geldiğini söyledi. Söz konusu yollarda ulaşımın zaman zaman aksadığını ifade eden Yıldırım, sürücüleri uyardıklarını belirtti.
Yıldırım, "Bu yolları kullanacak olan sürücüleri uyarıyoruz. Kar yağışının bundan sonra etkili olacağı bölgemizde artık sürücülerin yanlarında zincir, çekme halat ve takoz bulundurmalarını istiyoruz" dedi.
SARIKAMIŞ'TA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde dün geceden beri etkili olan kar yağışı ilçe merkezini beyaza bürüdü.
 Kars'ın Sarıkamış ilçesinde dün geceden beri etkili olan kar yağışı ilçe merkezini beyaza bürüdü. Etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, hayatı olumsuz yönde etkiliyor.
 Kar kalınlığının ilçe merkezinde 10, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde de 15 santimetreye ulaştığı bildirildi. Sarıkamış Belediyesi buzlanmaya karşı kaldırımlarda biriken karları temizleyerek yayaların güvenli bir şekilde yürümeleri için çalışıyor. İlçede zincirsiz trafiğe çıkan araçların zorlandıkları gözlenirken, yetkililer zincir takma konusunda sürücüleri uyardı.
9 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 9 köy yolu ulaşıma kapandı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şehmus Yentürk yaptığı açıklamada, karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmalarına başladığını söyledi.
Üçevler grubundaki Alaniçi, İnardı, Ağıllı, Ekindüzü, Çevizlidere, Ilıca, Arıköy ve Kayalısu köylerine ulaşım sağlayan yolun Çavuştepe mevkisinde etkili olan kar yağışı ve fırtına nedeniyle ulaşım sağlanamadığını belirten Yentürk, ekiplerin kar yağışının etkili olmasıyla birlikte bölgede çalışmalara başladığını ifade etti.
Yentürk, fırtınanın yol açma çalışmalarını olumsuz etkilediğini dile getirerek, hava şartlarının el verişli olması halinde yolun en kısa sürede ulaşıma açılacağını kaydetti. Bu arada kar yağışı nedeniyle 9 köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi.
DEPREM BÖLGESİ
Van'da meydana gelen depremlerin yaraları sarılmaya devam ederken, bölgede dünden itibaren başlayan yağmurla karışık kar ve kar yağışı hafta başında bölgeyi terk edecek Van'da meydana gelen depremlerin yaraları sarılmaya devam ederken, bölgede bugünden itibaren başlayan yağmurla karışık kar ve kar yağışı hafta başında bölgeyi terk edecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yapılan son değerlendirmeler uyarınca; bugün bölgede başlayan yağış 12 Kasım Cumartesi günü kendini parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışına bırakacak. Hava sıcaklığı; bölge genelinde 1 ila 3 derece azalacak. Bölgede sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Pazar günü ise bölgede yağış yok. Hava parçalı bulutlu geçecek. Hava sıcaklığı; bölge genelinde 6 ila 8 derece azalacak. Sabah ve gecesaatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.
Pazartesi günü ise bölgede yağış olmayacak. Hava parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.
KIZILDAĞ’DA ULAŞIM ZORLAŞTI
Sivas'ta kar yağışı ve yoğun sis ulaşımda aksamalara yol açtı.
Karadeniz Bölgesini İç Anadolu Bölgesine bağlayan önemli geçitlerden biri olan Suşehri-Zara arasındaki Geminbeli Geçidi'nde, gece saatlerinde kar yağışı ve yoğun sis nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı.
 2010 rakımlı Geminbeli Geçidi'nde, sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 50 metreye kadar düştü. Geminbeli Geçidi'nin zirvesinde kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler, düşük hızda araç kullanarak bölgeden geçiş yaptı. Sivas-Erzincan karayolunun Kızıldağ mevkisinde de gece saatlerinde kar yağışı nedeniyle ulaşım zaman zaman güçlükle sağlandı.
BAYBURT'A MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI
Gümüşhane'de dün gece başlayan kar yağışı sonucu 46 köy yolu ulaşıma kapandı. Bayburt il merkezinde de kar kalınlığı 12 santimetreye ulaştı.
 Gümüşhane ve Bayburt'ta dün gece mevsimin ilk karı yağdı. Sabah saatlerine kadar süren kar yağışı, hayatı da olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı, Gümüşhane il merkezinde 5, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye ulaştı, 46 köy yolu ulaşıma kapandı. Bayburt il merkezinde de kar kalınlığının 12 santimetreye ulaştığı, yüksek kesimlerde de yağışın devam ettiği belirtildi. Bayburt'ta kapalı köy yollarının belirlenmesi için çalışmalar sürdürülüyor.
 Bu arada, kar yağışı nedeniyle Bayburt - Araklı karayolunun Dağbaşı ve Bayburt – Çaykara karayolunun Soğanlı Dağı geçitlerinde ulaşım sağlanamıyor. Bölgede kar yağışının hafta sonuna kadar etkisini sürdüreceği belirtildi
 
 

 
Tarım Kredi’den yeni düzenleme
 
Kara hazırlıksız yakalandılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumlu aile ölümden döndü
Bolu'da, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobilin aydınlatma ...
KETEM kansere karşı uyardı
Erzurum Bölge Eğitim Ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren Kısa ...
Nikahta 11 yarışı
Erzurum'da 11 Kasım 2003'te tanışıp, 6 yıl sonra 11 Kasım'da nişanlanan ...
 
Kotan'a vefa
Kurtuluş Savaşı'nda Nafiz Kotan tarafından orduya hediye edilen uçağın ...
Sebahattin'i kaybettik..
Van'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli'nin ...
Cengiz'den milli yaklaşım
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçedeki şehit ailelerine ziyaret ...
 
Ünyeli İşadamlarından Erzurum çıkarması
Kurban Bayramı'nda Türkiye'nin dört bir tarafında yaşanan coşkuya Ünyeli ...
Palandöken Belediyesi kışa hazır
Palandöken İlçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı Şantiye İşletmesi ...
Büyükşehir’den ticaret sektörüne destek
Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli iş kollarına yönelik olarak Erzurum’a ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri