Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
3 Ağustos 2023 Perşembe - 16:26

Doğu Anadolu’da 'Eyyam-ı bahur' zamanı

'Eyyam-ı bahur' sıcaklıkları Doğu Anadolu Bölgesi illerinde etkisini sürdürüyor. Erzurum son yılların en sıcak Temmuz ayından sonra en sıcak Ağustos ayını yaşıyor. Termometrelerin 32 derecenin üstünde seyrettiği ilde boğucu sıcak çevreyi olumsuz etkiliyor.

Doğu Anadolu’da  Eyyam-ı bahur  zamanı

'Eyyam-ı bahur' sıcaklıkları Doğu Anadolu Bölgesi illerinde etkisini sürdürüyor. Erzurum son yılların en sıcak Temmuz ayından sonra en sıcak Ağustos ayını yaşıyor. Termometrelerin 32 derecenin üstünde seyrettiği ilde boğucu sıcak çevreyi olumsuz etkiliyor.

BİNGÖL

'Eyyam-ı bahur' sıcaklıkları Bingöl'de iyiden iyiye hissedilmeye başlanırken kentte vatandaşlar, yoğun sıcaklıklar nedeni ile zamanlarının çocuğunu evde geçirmeye başladı. Dışarı çıkmayan vatandaşlar nedeni ile cadde ve sokaklar da boş kaldı.
Yaz aylarının en sıcak günlerini tanımlayan 'Eyyam-ı bahur' Bingöl'de hissedilmeye başlandı. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü verilerine göre 7 Ağustos Pazartesi günden itibaren Bingöl’de sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkması beklenirken kentte şimdiden güneşin etkili olduğu öğlen saatlerinde cadde ve sokaklar boş kaldı. Sıcaktan bunalan kuşlar su birikintilerine girerek serinlerken, uzmanlardan vatandaşlara uyarılar geldi.
''Sıcaklarda açık renkli ve gözenekli elbiseler daha uygun''
Toplum Sağlığı Merkezinde görevli aile hekimi uzman Dr. Veysel Ürekli, sıcak havalarda dikkat etmesi gereken gruplara seslenerek, ''Öncelikli olarak vatandaşlarımızın dışarı çıkma saatlerinde bir değişiklik istiyoruz. Özellikle güneş ışınlarının dik geldiği 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamalarını öneriyoruz. Yeme içme konusunda özellikle sıvı ağırlıklı beslenmelerini istiyoruz. Günde en az 3 ila 3.5 litre su tüketmeleri gerekiyor. Dışarı çıkma zorunluluğu olan vatandaşlarımızın ise güneş gözlüğü takmalarını, şemsiye kullanmalarını, açık renk elbise giymelerini ve gözenekli kıyafet giymelerini tavsiye ediyoruz. Ağır yemeklerden, yağlı yemeklerden, tuzlu yemeklerden kaçınmaları gerekiyor. Hastalarımızda güneş çarpması sonucu baş dönmesi, bilinç kaybı yada bayılma gibi şikayetler olabilir. Bu tür hastalar hemen serin yerde muhafaza edilmeli, elbiseleri çıkartılmalı ve ılık duş aldırılmalı. Bilinci kapalı olan kişilerin ise muhakkak 112’yi arayarak hastane şartlarında müdahale edilmelidir. Özellikle daha çok dikkat etmesi gereken yaşlı, gebe, çocuk yaş grubu, kronik rahatsızlığı olan hastaların özellikle zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları gerekiyor. Dışarı çıkanlar yanlarında şemsiye bulundurmalı, çıkmadan önce güneş kremi kullanmalı, mutlaka yanlarında su bulundurulmalı, gözümüzü korumak için güneş gözlüğü kullanmalıyız. Bunun gibi basit ama koruyucu önlemleri alabiliriz. Kıyafet seçerken özellikle koyu renkli kıyafetleri giymemeye çalışalım. Açık renkli, gözenekli ve pamuklu elbiseler giymemiz daha doğru olur” dedi.
Uzman Dr. Veysel Ürekli, özellikle yaşlı, gebe, çocuk ve kronik hastalığı olan vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları gerektiğini söyledi.
Nevzat Bulut isimli vatandaş ise ''Biz genelde dışarı çıkmama taraftarıyız. Dışarı çıkanlarında muhakkak yanlarında bir su, şemsiye gibi gölge yapacak şeyleri kullanırlarsa kendileri için daha sağlıklı olur. Mümkünse işi olmayanlar özellikle yaşlılarımız biliyoruz can sıkıntısı oluyor ama evde durmaları gerekiyor'' diye konuştu.

 
ETSO’da İran ile Ticaret gündemi
 
Ahlat Taşı Doğu mimarisinin vazgeçilmezi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ’lü Sena Öner’den bilimsel başarı
Erzurum Teknik Üniversitesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü yüksek ...
İspir Fasulyesi bilimsel araştırma konusu oldu
Altuntaş ve Kurt, coğrafi işaretli İspir Kuru fasulyesinin üretim, pazarlama ...
Alvarlı Muhammed Lütfi Efe’ye vefa
Tasavvuf büyüklerinden alim ve edip Alvarlı Efe Hazretleri’nin 21 yıl ...
 
e-Devlet kullanıcı sayısı açıklandı
Vatandaşlar için e-Devlet uygulamasının her geçen gün daha önemli hale ...
Enerji abidesinde elektrik üretimi için geri sayım
Çoruh nehri üzerine inşa edilen Yusufeli Barajı elektrik üretimi için ...
Yaralı madenci helikopterle kurtarıldı
Erzincan’da maden araştırması yapan jeoloji mühendisi sarp ve engebeli ...
 
Bütçeden Ar-Ge’ye 53,9 milyar lira harcama
Merkezi yönetim bütçesinden Ar-Ge harcaması 2022 yılında 53 milyar 844 milyon TL oldu.
Kamuda yapay zeka atağı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Kamu Kurumları ...
Doğu'da sıcak hava etkisini sürdürecek
Koç, 'Önümüzdeki günlerde yurdun İç ve Doğu kesimlerinde mevsim normallerinin ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri