Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
28 Kasım 2011 Pazartesi - 07:38

Doğu buz tuttu

Ardahan'ın Çıldır ilçesi sınırlarında bulunan Çıldır Gölü'nün büyük bir kısmı buz tuttu. Her yıl Ocak ayı ortalarında buz tutan Çıldır Gölü bu yıl erken buz tutmaya başladı. Çıldır Gölü kenarında Akçakale köyü balıkçılarından Ethem Kılıç, "Bu yıl gölümüz erken buz tuttu. Her yıl Ocak ayında buz tutan göl bizi de şaşırttı" dedi.

Doğu buz tuttu

Ardahan'ın Çıldır ilçesi sınırlarında bulunan Çıldır Gölü'nün büyük bir kısmı buz tuttu.
Her yıl Ocak ayı ortalarında buz tutan Çıldır Gölü bu yıl erken buz tutmaya başladı. Çıldır Gölü kenarında Akçakale köyü balıkçılarından Ethem Kılıç, "Bu yıl gölümüz erken buz tuttu. Her yıl Ocak ayında buz tutan göl bizi de şaşırttı" dedi.
Üzerinde 5 santimetrelik buz tabakası oluşan Çıldır Gölü'nün özellikle son 1 haftadır yaşanan soğuk hava ve ayaz nedeniyle buz tuttuğunu ifade eden Kılıç, "Bu yıl artık erken buz kırıp balık avlamaya çıkarız" diye konuştu.
ELMALAR KAR ALTINDA KALDI
Kar yağışının etkili olduğu Ardahan'ın Posof ilçesinde elmalar kar altında kaldı.
Posof ilçesinde toplanmayan elmalar, ağaç dalında kar altında kaldı. Kar yağışının bastırmasıyla elmaların üzerini kar kapladı. Genç nüfusun göç etmesi yaşlı nüfusun da bağ, bahçeyle fazla ilgilenememesi nedeniyle bu sene elmaların kar altında kaldığını ifade eden Posoflular, "İlçemizde narenciyenin haricinde her türlü meyve yetişiyor ancak değerlendirilemediği için meyveler işte böyle ağaç dallarında kalıyor" dediler.
Posof'ta gece başlayan kar yağışı gündüz de devam ederek adeta kartpostallık görüntüler oluştu.
BUZ TUTAN DERELER ÇOCUKLARIN OYUN ALANI OLDU
Kars'ın Selim ilçesine bağlı köylerde buz tutan dereler küçük çocukların oyun alanı oldu.
Aşırı soğukların etkisini sürdürdüğü Selim ilçesinde çocuklar buz tutan derelerde kızak kayarak hafta sonu tatilini geçiriyorlar. Soğuk havaya aldırış etmeyen çocuklar, kızak kaymanın, buz tutan tepeciklere tırmanmanın tadını çıkararak kendilerine eğlence yöntemi buluyorlar. Çocuklardan Enes Gündaş, "Hafta sonu tatilimizi kızak kayarak geçiriyoruz. Burada her tarafın buz olması eğlenceli oluyor. Biz de arkadaşlarımızla kaymaya karar verdik" dedi.
SİS BİTLİS'TE HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR
Bitlis'te, dün sabahın erken saatlerinden itibaren etkili olan sis sebebiyle trafikte görüş mesafesi yer yer iki metreye kadar düştü. Bitlis Tatvan, Tatvan Güroymak ve Güroymak Bitlis karayollarında yoğun sis oluştu. Yoğun sis ve buzlanma yüzünden Bitlis'te karayolu ulaşımı güçlükle sağlandı. Ayrıca, son birkaç gündür aşırı soğuklar nedeniyle hayat felç olurken ağaçlar dondu.
Meteoroloji yetkilileri, Bitlis, Muş, Van ve Kars çevrelerinde buzlanma uyarısı yaptı.
BİR AYDIR YOLLARDALAR
Doğu ve Güneydoğu'da hayvancılıkla uğraşan göçerler yolarda düştü. Zor şartlara yolculuk yapan göçerler karayolu yanından hayvan sürüleriyle geçerken trafiği olumsuz yönde etkiliyor.
İlkbaharda kamyonlara hayvanlarını yükleyip Ağrı, Van, Kars gibi illerde hayvanlarını otlatan göçerler havaların soğumasıyla Şırnak, Siirt illerine doğru yollara düşer. Meşakkatli yolculuk yaptıklarından dolayı zor durumda olduklarını ifade eden göçerler geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu dile getiriyor.
Çile yolculukları aylarca sürerken karayolları yanından geçtikleri sırada yer yer trafik akışı kısa süreliğine kapanıyor. Yaklaşık bir aydır yolda olduklarını anlatan Ahmet Yayla, "Cefalı bir yolculuk yapıyoruz. 2 bin 500 küçük baş hayvanla Van tarafından Şırnak tarafına geçiyoruz. Özellikle yollarda geçerken ağır yüklü araçların bizleri bazen fark etmemesinden dolayı tehlikeli anlar yaşıyoruz." diye konuştu.
KIZILIRMAK BUZ TUTTU
Erzurum-Sivas karayolunun geçtiği Hafik ilçesinde soğuk hava nedeniyle Hafik Gölü ile ilçeden geçen Kızılırmak'ın bazı bölümleri buz tuttu. Kent genelinde etkisini sürdüren soğuk hava nedeniyle bazı Göller ve akarsular yer yer buz tuttu. Özellikle gece saatlerinde iyice hissedilen soğuk havayla birlikte Hafik Gölünün yüzeyinin buz tuttuğu görüldü. Büyük bölümü buz tutan gölde az sayıda kalan sakar meke kuşu da yaklaşık 20 metrekarelik bir alanda sıkıştı. Açık kalan o alanda, balık ve yosunla beslenen kuşlar yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Buz tutan Göle gezmeye gelen vatandaşlar da manzaranın fotoğrafını çekmeyi ihmal etmiyor. Üniversite öğrencisi Okan Çaldıran, sınav haftası nedeniyle stres atmak için geldiği gölün buz tuttuğunu görünce hayret içinde kaldığını söyledi.
Bu arada ilçeden geçen Kızılırmak'ın da bazı bölümleri buz tuttu. Öğlen saatlerinde güneş ile birlikte ırmaktaki buzların ses çıkararak çözülmeye başladığı görüldü

 
Örnek Dadaş’a destek yağıyor
 
Yakutiye ilçe kongresi renkli geçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Örnek Dadaş’a destek yağıyor
Van'da meydana gelen deprem sonrası evsiz kalan arkadaşının ailesine sahip ...
Gençlere ders olsun
Atatürk Üniversitesi Kariyer Topluluğu tarafından düzenlenen 'Girişimcilik ...
Cengiz, öğretmenlerle buluştu…
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ...
 
KKEF'de coşkulu kutlama
Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ...
Öğretmenler Günü'ne ak yaklaşım
AK Parti Erzurum Sosyal İşler Başkanı Ebubekir Aydemir ve İl Başkan Yardımcısı ...
Bu feryada yürek dayanmaz
Van'ın Erciş ilçesinde 7.2'lik depremde oturduğu bina yıkılan, depremden ...
 
Kamu-Sen'den protesto eylemi
Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilciliği üyeleri topladıkları dilekçeleri ...
Palandöken'de halkla istişare
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, halkla buluşma toplantıları ...
Bölücü propagandaya 10 ay hapis
12 Haziran seçimlerinde BDP’den Erzurum Milletvekili adayı olan Sebahattin ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri