Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>GÜNDEM
13 Aralık 2011 Salı - 03:32

Doğu dondu

Erzurum’da soğuk hava etkisini sürdürüyor. Etkili olan yoğun kar yağışının ardından gelen soğuk hava kütlesi Erzurum’u üşütürken dün gece termometreler eksi 18’i gösterdi.

Doğu dondu

Erzurum’da soğuk hava etkisini sürdürüyor. Etkili olan yoğun kar yağışının ardından gelen soğuk hava kütlesi Erzurum’u üşütürken dün gece termometreler eksi 18’i gösterdi.
Etkili olan kar yağışının ardından soğuk hava kitlesi Erzurum’u adeta esir aldı. Yaşanan soğuk havalar yaşamı olumsuz yönde etkilerken meteoroloji yetkililerinin soğuik havanın etkili olmaya devam edeceğini belirttiler. Bölgede en düşük hava sıcaklığı Erzurum ve Kars’ta eksi 18 olarak ölçülürken, Ardahan eksi 14 Iğdır’da eksi 6, Erzincan’da ise eksi 9 olarak ölçüldü.
Bölgede yaşanacak en yüksek hava sıcaklıkları ise Erzurum’da eksi 5 Kars’ta eksi 2 Ardahan’da eksi 5 Iğdır 4 Erzincan eksi 5 derece olarak açıklandı.
SOĞUKTAN KAMYON DEPOSU DONDU
Gece ölçülen en düşük hava sıcaklığının eksi 20 derece olduğu Kars'ta kamyonunu evinin önüne park eden bir vatandaş, donan kamyonu çalıştırmak için uzun uğraşlar verdi.
Özellikle akşam saatlerinde etkisini gösteren soğuklardan birçok aracın mazot deposu dondu. Kamyonunu evinin önüne park eden bir vatandaş, donan kamyonu çalıştırmak için uzun uğraşlar verdi. Eline aldığı pürümüz ile kamyonunun deposunu ısıtan Turgut Erdemir, Kars'ta kış aylarında günlerinin böyle olduğunu söyledi. Erdemir, "Hava çok soğuk. Gece en az üç dört kez çalıştırmamıza rağmen kamyon sabah tekrar dondu. Ben de pürümüzle donan depoyu ısıtmaya çalışıyorum" dedi.
Öte yandan, Kars'ta etkili olan soğuklar, özellikle gece ve sabah erken saatlerde etkili oluyor. Kars'ta hava sıcaklığı önce gün gece eksi 21 derece olarak ölçüldü.
KAPANAN 147 KÖYDEN 67 KÖY YOLUNDA ÇALIŞMA SÜRÜYOR"
Malatya'da aniden bastıran yılın ilk kar yağışından dolayı kapanan 147 köyden sadece 67 köy yolunun kapalı kaldığı ve ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
Vali Ulvi Saran, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya ile birlikte Uluköy ve bağlantı köy yollarında yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Köy muhtarları ve çalışmaları yürütün ekiplerle görüşen Vali Saran, "Bu sene ansızın bastıran kan 147 köy yolunun kapanmasına yol açtı. Bu yıl çok ciddi seviyede Malatya'nın belli bölgelerine kar yağdı. Kar aniden yağınca ister istemez köy yollarında tıkanıklara ve ulaşım sıkıntılarına neden oluyor. Köy yollarının önemli bölümü ulaşıma açıldı. En
kısa sürede kapalı köy yollarının tamamını ulaşıma açacağız. Kapalı köy yolu bugün itibariyle 67'ye kadar düştü" dedi.
Elektrik kesintisinden dolayı ekiplerin çalışmalarını yürüttüğünü belirten Vali Saran, "Ekipler çalışıyor. Sıkıntılara hızla müdahale ediliyor. Vatandaşlarımızın daha sabırlı olmalarını bekliyoruz. Ekipler her bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Sıkıntıların bitmesi aşamasındayız" diye konuştu.
Vali Saran, çalışmaları yerinde izledikten bir süre sonra tekrar şehir merkezine döndü. Ekipler ise yol açma çalışmalarını sürdürdü. Yol açma çalışmasını yürüten ekipten dozer operatörü Hasan Gökalp, çalışmaları aralıksız olarak yürüttüklerini belirterek, kardan dolayı köy yollarını en hızlı şekilde açmaya çalıştıklarını söyledi. Bölgedeki bir köyde cenazeye gitmek isteyen vatandaşları ulaştırmak için gece saat 02.00'ye kadar çalıştıklarını söyleyen Gökalp, her hangi bir sıkıntı olmadığını söyledi.
Uluköy Muhtarı Abdulvahap Güngör ise, kapanan yolları için ekiplerin çalışma yürüttüğünü belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Güngör, kar yağışı nedeniyle bölge köylerinin 3 günden beri elektriksiz kaldığını belirtti.
SU DEPOSU DONDU
Bu yıl erken gelen kış mevsimi, Ağrı'da hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ağrı'da en düşük hava sıcaklığı eksi 20 derece olarak ölçüldü. Kentte son günlerde etkisini iyice hissettiren dondurucu soğuklar, şehir merkezinde etkisini sürdürüyor. Soğuklar, Fatih Mahallesi'ndeki merkez mezarlığındaki su deposunda taşan suda, uzunluğu 8-10 metreye varan sarkıtların oluşmasına neden oldu. Etraftan geçen vatandaşaların dikkatini çeken bu manzara, görenleri hayrete düşürüyor. On yıl önce aktif olan su deposu, şimdi Yazıcı Barajı'ndan şehir merkezine içme suyu olarak verilen suyu tahliye etmek amacıyla kullanılıyor. Vatandaşların ise soğuğun etkisiyle evlerinin önünde bulunan çeşmelerin donmaması için sürekli açık tuttukları dikkat çekti.
 

 
GSİM’de kar temizleme seferberliği
 
Erzurum'u gururlandırdılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti 5 ilçe seçimini tamamladı
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, partilerinin ilçe başkanlığı ...
BEAH’tan tedavi rekoru
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) 11 ayda 1 milyon 133 ...
Bölücülere ağır darbe
Bingöl'de güvenlik güçlerinin operasyonuyla sağ ele geçirilen 7 teröristin ...
 
‘Kar Erzurum için artık nimettir’
Erzurum'da çevik kuvvet mangası tarafından Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a ...
'Erzurum adına kayıptır'
Makine Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği Yürütme Kurulu ...
Aksak'tan kardeşlik mesajı
Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi ve Umman Dostluk ...
 
Şenkaya'dan kardeşlik dersi
Muharrem Ayı münasebetiyle Erzurum Şenkaya İlçe Müftülüğünce Yanıkkaval ...
Xanadu hizmete girdi
Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde yaptırılan dört yıldızlı otelin açılışı, ...
Erzurum için sismik boşluk uyarısı
İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Jeofizik ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri