Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
9 Ağustos 2010 Pazartesi - 07:24

EGC'den beklentiler yüksek

Kısa adı EGC olan Erzurum Gazetecileri Derneği, kuruluşunun üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen sadece gazetecilerin değil, Erzurum’un da umut ışığı oldu. İhtiyaca binaen kurulan EGC’nin etkin varlığı alanında büyük bir boşluğu dolduracak.

EGC den beklentiler yüksek

Kısa adı EGC olan Erzurum Gazetecileri Derneği, kuruluşunun üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen sadece gazetecilerin değil, Erzurum’un da umut ışığı oldu. İhtiyaca binaen kurulan EGC’nin etkin varlığı alanında büyük bir boşluğu dolduracak.

YÖNETİCİLERE BRİFİNG

Cemiyet, gazetecilerin mesleki sorunlarına çözüm üretmenin yanı sıra, kentin temel sıkıntılarına ilişkin de ilgili birim ve makamlara çok kapsamlı projeler sunuyor. Geçtiğimiz günlerde Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Emniyet Müdürü İbrahim Çelik gibi kentin yöneticileri ile bir araya gelen EGC Yönetim Kurulu Üyeleri, görüşmelerde Erzurum’da görev yapan gazetecilerin temel sorunlarını aktarıp, çözüm beklentilerini dile getirdiler.

TİCARET DEĞİL, CEMİYETÇİLİK YAPACAĞIZ

EGC Başkanı Kadir Sabuncuoğlu, gazetecilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi halinde, bunun Erzurum’a da doğrudan yansıması olacağını belirterek, “Cemiyetimiz büyük bir boşluğu dolduracaktır” dedi. Cemiyetçiliğin demokratik toplumlarda çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen Kadir Sabuncuoğlu, ticaretin bu gibi örgütlenmelerin içine asla girmemesi gerektiğini, aksi takdirde bütün bir camianın şaibe altında kalarak, etkinliğin yitirileceğini vurguladı.

MODEL OLACAĞIZ

EGC Yönetim Kurulu Üyesi Öztürk Akkök de, cemiyetin kentteki diğer tüm sivil kitle örgütlerine örnek çalışmalar yapacağını dile getirerek, “model bir cemiyet olacağız” dedi. Akkök, gazetecilerin her türlü sorununun takipçisi olacaklarını da kaydederek, EGC’nin Erzurum’daki gazeteciliğe yüksek bir standart getireceğini ifade etti. “Hem yerel basın çalışanlarımız, hem de ulusal basındaki arkadaşlarımız EGC’nin etkin çalışmaları sayesinde yeni bir soluğa kavuşacaktır” diyen Akkök, cemiyetin büyük bir ihtiyaçtan dolayı kurulduğunu ve böylesi bir açığın EGC tarafından kapatılacağını söyledi.

DESTEK YAĞIYOR

Saygın gazeteciler tarafından kurulan EGC’ye kamuoyundan da destek yağıyor. Kısa süre önce kurulan EGC, tüm sivil toplum kuruluşlarına da örnek olarak gösteriliyor. Erzurum’daki birçok haber sitesinde EGC’nin kuruluş ve çalışmaları hakkında çıkan haberler kamuoyu tarafından da ilgiyle takip ediliyor. “Değerli Gazeteciler bu cemiyetiniz sadece sizin değil, bütün Erzurum’un sorunlarıyla uğraşmalı. Yani kaldırımından tutun da su sorununa kadar. Böylece hizmet ettiğiniz anlaşılı,r ben bunu beklemekteyim. Yeniden hayırlı uğurlu olmasını dilerim” gibi birçok yorumlara muhatap olan EGC, sadece gazetecilerin değil, Erzurumlu’nun da ilgi odağı oldu.

DESTEK MEMNUN EDİYOR

Kamuoyunun bu olumlu tepkilerine karşılık Erzurum Gazetecileri Cemiyet Başkanı Usta Gazeteci Kadir Sabuncuoğlu, “Beklediğimizin çok çok üstünde destek görüyoruz. Gerek kent yöneticileri, gerek gazeteciler, gerekse halk bizlere çok kısa sürede önemli sorumluluklar yükledi. Erzurum’un sorunlarına ışık tutmamızı, bunları çözüme kavuşturacak önerilerde bulunmamızı isteyen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Evet Erzurum’un sorunlarına ışık tutacağız. Bu sorumluluk bilincinde hareket edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.” şeklinde konuştu.

 
Hiç hesapta yoktu
 
Aras kurudu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hiç hesapta yoktu
Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü, 2010 yılı içerisinde sel tahribatı onarımı ...
Herşeyini toprağa borçlu
Erzurum'un Oltu ilçesinde yaşayan 100 yaşındaki Sultan nine performansıyla ...
Gönül Dilinden Esintiler
Palandöken Belediyesince “Gönül Dilinden Esintiler” programı düzenlendi.Abdulkadir ...
 
Emniyetin Erzurumspor yaklaşımı
Erzurum Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, “Erzurumspor’un eski günlerine kavuşturulması, ...
Besyo Sınavlarında heyecan zirvedeydi!
Erzurum Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda (BESYO) ...
İndirim varmış kimin umurunda!
Şehirlerarası yolcu taşımacılığında, çocuklara ve engellilere indirimli ...
 
Modern semt garajında sona gelindi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce 2 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan ...
EGC gazetecilerin sesi oldu
EGC Yönetim Kurulu Başkanı Sabuncuoğlu, bir plan ve program dahilinde ...
Demokrasi elçilerine ha
AK Parti Gençlik Kolları tarafından oluşturulan 'Demokrasi Elçileri', ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri