Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>GÜNDEM
23 Kasım 2011 Çarşamba - 08:28

ESKİ vizyon büyüttü

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü’nün bütçesini açıkladı. Başkan Küçükler, ESKİ’nin 2012 yılı mali bütçesinin 52 milyon 500 bin lira olduğunu bildirdi.

ESKİ vizyon büyüttü

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü’nün 2012 yılı mali bütçesinin 52 milyon 500 bin lira olduğu bildirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ESKİ Genel Müdürlüğü’nün 2012 yılı mali bütçesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Atık Su Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme projeleriyle 2012 yılına hızlı bir giriş yapılacağını vurgulayan Başkan Küçükler, “Önümüzdeki 2 yıl içerisinde Erzurum’a 64 milyon Euro değerinde iki ayrı yatırımı kazandırmış olacağız” dedi.
ESKİ’nin 2012 yılı mali bütçesinin 52 milyon 500 bin lira olarak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildiğini belirten Başkan Küçükler, altyapı, içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarına yönelik olarak kullanılacak olan kaynağın, Erzurum’u yeni yatırımlar ve hizmetlerle tanıştıracağını dile getirdi.
Büyükşehir Belediyesi’nin Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü marifetiyle yeni yıla hızlı bir giriş yapacağını ifade eden Başkan Küçükler, uzun zamandır üzerinde çalışılan iki ayrı projenin de, yine bu dönemde hayata geçirileceğini kaydetti.
ŞEHİR İÇME SUYU ŞEBEKESİNİN DURUMU
Erzurum’da kurulması planlanan Atık Su Arıtma Tesisi’nin yanı sıra, şehir şebekesinin yenilenmesine yönelik çalışmalar için hazırladıkları projeyi anımsatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, söz konusu projenin Avrupa Birliği IPA programından faydalanılarak hayata geçirileceğini bildirdi. Başkan Küçükler, iki ayrı yatırım halinde tek bir projeden oluşan çalışma sayesinde Erzurum’un şehir şebekesi ve atık su arıtma anlamında önemli bir mesafe kaydetmiş olacağını anlatan Başkan Küçükler, “Atık Su Arıtma Tesisi ve Şehir Şebekesi Yenileme Projesi” adı altında Erzurum’a kazandırılacak yatırımların, milyonlarca liralık harcamalar sonunda gerçekleştirileceğini ifade etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Bu projeyle Erzurum’a hem Atık Su Arıtma Tesisi kazandırmış olacağız, hem de şehir içme suyu şebekesini baştan sona yenilemiş olacağız. Projemizin maliyeti toplam 64 milyon Euro’ya tekabül ediyor. Atık Su Arıtma Tesisi’nin inşaatına Allah kısmet ederse 15 Nisan 2012 tarihi itibariyle başlayacağız. Yine bu projenin bir parçası olan şehir şebekesi yenileme çalışması için de, 2012 yılı içinde tüm hazırlıkları tamamlamış olacağız.” şeklinde konuştu.
İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENECEK
Erzurum’un şehir şebekesini yeniledikten sonra şehrin bu alanda duyduğu çok büyük bir ihtiyacı ortadan kaldırmış olacaklarını vurgulayan Başkan Küçükler, “Erzurum’daki içme suyu şebekesi, ihtiyaçlara yeterince cevap veremiyor. Zaten Büyükşehir Belediyesi olarak şehir şebekesi noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Birçok bölgede, bu projenin hayata geçirilmesini beklemeden şebekeleri yeniledik. Projemiz hayata geçirildikten sonra Erzurum’un içme suyu şebekesiyle ilgili olarak en ufak bir problemi kalmayacak. Şebekelerimizi, çok daha sağlam, çok daha modern ve standartlara çok daha uygun bir yapıya kavuşturmuş olacağız” diye konuştu.

 
6 ilçeye deprem kayıt istasyonu
 
Öğretmenin sınırı yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
6 ilçeye deprem kayıt istasyonu
Afet ve Acil Durum Erzurum il Müdürü Abdurrahman Aktürk Erzurum’da biri ...
İHA Heyeti Doğu Turunda
İhlas Haber Ajansı(İHA) Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve İHA Tanıtım ...
Çocukları için göç ediyorlar
Erzurum Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü aynı zamanda Erciş Psikososyal ...
 
Elibol ailesiyle övünüyoruz
Erzurum'un Oltu ilçe Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Van'daki depremin ...
Emniyetin gururu oldu
Hınıs İlçesi Emniyet Müdürlüğü ile Özel Harekat binalarına bir grup terörist ...
Güvenli internet dönemi başlıyor
Güvenli internette 3 aylık test dönemi 22 Kasım Salı günü(bugün) sona ...
 
Zirvede şehitleri andılar
Dağcılık Federasyonu'nun ilk başkanı Latif Osman Çıkıgil'i anmak için ...
Erkal babasını uğurladı
Erzurumlu ünlü sanatçı İbrahim Erkal babasını kaybetti. Erkal'ın babası ...
Eğitim desteğine plaketli teşekkür
Horasan ilçesinde, yerleşim birimindeki bir okula eğitim yardımında bulunan ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri