Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>SİYASET
10 Mart 2011 Perşembe - 09:00

Eraslan Ağrı'dan aday olacak

Eraslan, “Ağrı’ya ve Ağrılıya hizmeti Hakk’a hizmet olarak telakki ediyorum. Siyaseti de bu amaç için bir araç olarak görüyorum” dedi…

Eraslan Ağrı dan aday olacak

Ağrı ‘da siyasetin önemli isimlerinden biri olan Baki Eraslan’ın AKP saflarında yer alması iktidar partisinin gücüne güç kattı…Bürokrat olarak yıllardan beri yaptığı hizmetlerle Ağrılıların güven ve sevgisine mazhar olan Baki Eraslan, AKP’den aday adayı oldu. Eraslan’ın siyasi tercihini AKP’den yana kullanması iktidar partisi açısından önemli bir şans olarak nitelendirildi.
A.Ü.’YE UZUN YILLAR HİZMET VERDİ
Devlet hizmetini noktaladıktan sonra Ankara’ya yerleşen ama Ağrı ve Ağrılılarla ilişkisini hep sıcak tutan Baki Eraslan, bundan böyle hizmetlerini bir siyaset adamı olarak AKP saflarında sürdürmeye karar verdi. Adalet ve Kalkınma Partisi’nden aday adaylığı başvurusu yapan Eraslan, düşüncelerini şöyle açıkladı:“Bürokrasinin hemen her kademesinde görev yaptım. Milli eğitim müdürlüğü, genel müdürlük ve müsteşar yardımcılığı gibi üst görevlerde bulundum. Gerek Ağrı, gerekse Erzurum ve Ankara’daki görevlerim sırasında Ağrı’ya ve Ağrılıya hizmeti hep ön planda tuttum. Özellikle Erzurum Atatürk Üniversitesinde görev yaparken kapım her zaman hemşehrilerime açık oldu. Onların dertleri ile bire bir ilgilendim. Onları hiçbir zaman yalnız bırakmadım. Kederlerinde ve sevinçlerinde hemşehrilerimin yanında bulundum. Yaklaşık 30 yılda edindiğim bilgi ve birikimimi bundan böyle siyaset sahnesinde sürdürmek için yola çıktım. Türkiye’de büyük değişimlere imza atan, ülkemizi dünyanın gelişmiş devletleri arasına sokan, demokrasinin önündeki engelleri birer birer kaldırarak özgürlüğün yolunu açan, dünyanın hayran olduğu bir liderin önderliğindeki AKP’den aday oldum. Ağrı’ya ve Ağrılıya hizmeti Hakk’a hizmet olarak telakki ediyorum. Siyaseti de bu amaç için bir araç olarak görüyorum. Toplumların her alanda ilerlemesi ve yücelmesinin yegâne yolu eğitimli insan faktörüdür. Bunun için eğitime önem verilmelidir. Oldum olası din eğitiminin ve vecibelerinin yerine getirilmesinin de eğitimli din mensupları tarafından mümkün olacağına inanıyorum. Bugünde bu inancımı muhafaza etmekteyim. Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğüm sırasında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin nüvesini teşkil eden Ağrı Eğitim Enstitüsünün kuruluşunu gerçekleştirdim. Ticaret Lisesini kurarak esnafın eğitimi ve gelişimine destek oldum. Ayrıca Ağrı Merkez, Doğubeyazıt, Patnos ve Tutak ilçelerinde olmak üzere dört imam hatip lisesinin açılmasını sağladım.”
BAKİ ERASLAN KİMDİR?
Lise ve yüksekokullarda öğretmenlik, Ağrı il milli eğitim müdür yardımcısı, Ağrı il milli eğitim müdürü, Ağrı vali yardımcılığı, Erzurum Atatürk Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Uzmanı ve öğretim elemanı, bilimsel kongre panel sempozyum ve kültürel faaliyetleri yürütme kurulu koordinatörü, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Turizm Bakanlığı Turizm Eğitimi Genel Müdürü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdürü.
BAŞARI BELGELERİ:
Takdirname- Atatürk Üniversitesi Rektörü, Erzurum
Takdirname -Erzurum Valisi, Erzurum
Takdirname-Turizm Bakanı, Ankara

 
Yavilioğlu adaylığını açıkladı
 
Adlı AK Parti'den aday
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yavilioğlu adaylığını açıkladı
Ekonomist Dr. Cengiz Yavilioğlu , AK Parti’den Erzurum milletvekilliğine ...
Zengin aday oldu
DHMİ Erzurum Havalimanı’nda Makine Müdürü Yalçın Zengin görevinden istifa ...
Şimşek’e kamulaştırma teşekkürü
Türkiye’nin İlk Kayakla Atlama Kulesinin bulunduğu Harput Mahallesinde ...
 
AK Parti'den Narman çıkarması
AK Parti Narman ilçe teşkilatınca 2. Genişletilmiş Divan Kurulu toplantısı ...
MHP'den tarımsal tepki
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aziziye İlçe Başkanı Dursun Savaş, hayvancılığın ...
Gökçek Erzurum'a geliyor
AK Parti 5’inci Bölge teşkilat toplantısı Erzurum’da düzenlenecek. Palandöken ...
 
İspir Yolunda HES bozulması
İl Genel Meclisi’nin Ak Parti İspir üyesi Tahsin Bayramoğlu, Çoruh havzasındaki ...
Budak adaylığını açıkladı
Geçtiğimiz günlerde Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınarak, Kars ...
AK Parti Şenkaya'da toplandı
AK Parti İlçe danışma kurulu toplantısı Şenkaya’da yapıldı.Toplantıya ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri