Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>2011 UİVERSİADE
10 Ocak 2011 Pazartesi - 07:59

Erzurum, Dünya Spor Pazarında

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, tesisleri sadece 10 gün sürecek oyunlar için inşa etmediklerini vurguladı. Erzurum’a yeni spor yatırımları gerçekleştirileceğini anlatan Akgül, kenti spor alanında adeta pazarlayacaklarını ifade etti.

Erzurum, Dünya Spor Pazarında

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen tesislerin inceleme ve açılış törenine katılmak üzere Erzurum’a gelen ulusal gazete ve televizyonların spor müdürleri kentten ayrıldı. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’ün de eşlik ettiği tesis gezisine; TRT’den Ersin Küçükbarak, Türkiye Gazetesi’nden Cahit Eroğlu, Hürriyet’ten Mehmet Aslan, Milliyet’ten Fuat Ercan, Sabah’tan Emrah Kayalıoğlu, Cumhuriyet’ten Arif Kızılyalın, Bugün’den Ahmet Konanç, Fotospor’dan Orhan Zeki Ak, Fanatik’ten Necil Ülgen, Zaman’dan Serkan Akcan, Star’dan Aydın Bayram, Kanaltürk’ten Serhat Ulueren ile Mehmet Civan, Akit’ten Akif Çamlı ve DHA’dan Güven Usta katıldı.
Medya mensupları, Erzurum 2011 Genel Koordinatörlüğü Medya Direktörü Tülay Arıkan ile birlikte tesis gezisine, ilk olarak organizasyon için inşa edilen Türkiye’nin tek atlama kulelerinden başladı. Burada kendileri için özel atlayış gerçekleştiren sporcuların gösterisini ilgiyle takip eden basın mensupları daha sonra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakan’ı Yorgo Papandreu ve bakanların katıldığı toplu açılış töreni için Erzurum Stadı’na geçti. Açılış-Kapanış Törenleri için baştan ayağı yenilenen Erzurum Stadı’nın basın tribünlerini ilk kez kullanan medya mensupları, tribünlerdeki oturma düzeni ve kullanılan malzemeyi beğendiklerini söyledi. Toplu açılış töreninin ardından 3 bin kişilik Buz Hokeyi Salonu’na geçen medya mensupları, burada Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe ile birlikte Bulgaristan ve Türkiye Bayan Buz Hokeyi Milli Takımları’nın maçını izledi.
Ulusal gazete ve televizyonların spor müdürleriyle birlikte akşam yemeğinde bir araya gelen Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, tesisleri sadece 10 gün sürecek oyunlar için inşa etmediklerini vurguladı. Erzurum’a yeni spor yatırımları gerçekleştirileceğini anlatan Akgül, kenti spor alanında adeta pazarlayacaklarını ifade etti. Akgül konuyla ilgili olarak, ‘’Erzurum 2011 Kış Oyunları’nın ardından tüm ülkelerin federasyonlarını ziyaret edeceğiz. Onları kamp yapmaları için Erzurum’a davet edeceğiz. Erzurum’u bir spor merkezi yapmayı amaçlıyoruz’’ dedi.
Genel Müdür Yunus Akgül, ayrıca kış oyunlarının ardından Erzurum’un daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapması için yoğun mesai harcayacaklarını Akgül, ‘’Bugün baktığımızda Kış Olimpiyatları yapan şehirlerin yüzde 99’unun daha önce kış oyunları yaptıklarını görüyoruz. Erzurum’unda olimpiyat yapması için çaba sarf edeceğiz. Ancak olimpiyat gerçekleştirmek için sadece tesis inşa etmek yetmiyor. Olimpiyatlar şehirlere veriliyor. Erzurum’un bu konuda olimpiyatlara hazır hale getirilmesi gerekiyor’’ dedi.

 
Namazdayken soyuldu..
 
Narman'da kalkınma seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Erzurum sembol şehir'
Devlet Bakanı Özak, Erzurum'un binlerce yıllık medeniyet tarih ve kültür ...
Atlama kulelerine isim bulundu
Erzurum'da düzenlenecek olan 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sponsor ...
Universiade 2011'de son adım..
27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihlerinde Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarına ...
 
Çalmaşır mest etti
Erzurum’da 27 Ocak – 6 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünya ...
Kadın STK'larından tanıtım atağı
2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sürecinde düzenlenecek olan ve Erzurum’da ...
Erzurum'a olimpiyat yakışır
Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımını alan Erzurum’da 600 milyon lira ...
 
Spor yatırımı rekoru kırıldı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Spor Bakanı Faruk Nafiz Özak, Erzurum'a gelerek ...
'Sıra Olimpiyatta'
Erzurum'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için Kiremitlik Tepe'deki ...
Stadyum, Başbakan'a hazırlandı
Erzurum, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Yorgos ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri