Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
21 Haziran 2010 Pazartesi - 06:31

Erzurum inceleniyor

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)'nın davetlisi olarak Erzurum'a gelen 15 ülkeden 150 yatırımcı işadamı Erzurum, Erzincan ve Bayburt'ta yatırım amaçlı incelemelerde bulundu.

Erzurum inceleniyor

KUDAKA'nın bölge sosyo-ekonomisine canlılık kazandırmak amacıyla ilkini düzenlediği 'Anadolu'nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması- 1' programına katılan yabancı yatırımcılar, Doğu'da potansiyel yatırım alanlarını keşfetmeye çalışıyor.

ABD, Rusya, Fransa, Sri Lanka, Suriye, Nijerya, Sudan, Uganda, Pakistan, Kazakistan, Mozambik, Avusturya, Azerbaycan, Singapur ve Gürcistan'dan gelen yatırımcılar 10 ayrı heyet halinde Erzurum, Bayburt ve Erzincan'daki işletmeleri ziyaret edip, buradaki Türk iş adamlarıyla çeşitli alanlarda yatırım için görüş alış verişinde bulundu.

//VETERİNERLİK ÇİFTLİĞİNDE İNCELEME

Sanayi, tarım, kış turizmi ile termal ve doğa sporları turizmi grupları halinde Erzurum, Erzincan ve Bayburt'taki tesis ve işletmelerde incelemede bulunan heyet, olumlu izlenimler elde etti.

Nijerya eski Yatırım Bakanı ve Yatırım Komisyonu Başkanı Mustafa Bello'nun da aralarında bulunduğu Tarım Grubu, Erzurum'daki Doğu Anadolu Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü, Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile Veterinerlik Fakültesi çiftliğini gezdi.

//KONUK HEYETE SUNUM

Buradaki konuk heyete kurum yetkilileri tarafından slayt eşliğinde, yapılan çalışmalar anlatıldı. Türkiye'de ve Erzurum'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten misafir eski Bakan Bello, tercümanı aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Türkiye, gelişmiş bir ülke. Türkiye ile özellikle de Erzurum, Erzincan ve Bayburt'taki temaslarımız olumlu geçti. Gerekli notlarımızı aldık, Doğulu işadamlarının nezaketi, bilgi ve donanımı bizleri kendilerine hayran bıraktı. İnşallah gönül bağı kurduğumuz Türk iş adamları ile ekonomik ilişkilerimizi de arttırırız." diye konuştu.

//ALTAN’IN DEĞERLENDİRMESİ

KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, düzenledikleri 'Anadolu'nun Zirvesi'nde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması' programının olumlu sonuçlar verdiğini ifade etti.

Dr. Altan, ilk etapta yabancı yatırımcılardan ciddi anlamda yatırım yapmalarını beklemediklerini dile getirdi. Konuk iş adamlarının ilk etapta yatırım yapacakları ülke, bölge, şehir ve sektörel potansiyeli tanımak istediklerini ve bunun için de çeşitli araştırma, inceleme ve gözlemler yaptığına vurgu yapan Altan, "Günümüzde tanıtım çok önemli. Erzurum, Erzincan ve Bayburt'u yabancı yatırımcılara tanıtmayı amaçlıyoruz. Misafir işadamları da yatırım düşündükleri alanlarda ön görüşmelerde buluyor. Kısa vadede beklentimiz çok az ama orta ve uzun vadede bu geziler en iyi şekilde meyvelerini verecektir." diye konuştu.

//KAZAK VE UGANDALI İŞ ADAMLARI ORGANİK TARIMA İLGİ DUYDU

3 bin ortaklı Doğu Anadolu Tarım Üreticiler ve Besiciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Ilıcalı, konuk iş adamlarıyla organik tarım üzerine görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Ilıcalı, özellikle Kazakistan, Uganda ve Sudanlı iş adamlarının organik süt ve una büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Konuk iş adamlarıyla organik tarımsal ve süt ürünlerinin ortak üretimi ve pazarlanmasına dair konuştuklarına dikkat çeken Ilıcalı, "Yabancı iş adamlarını yatırım ve tesislerimizi anlattım. İlgi duydular. Organik un ve süt fabrikamızı görmek istediler iş adamları. Tesislerimizi görüp incelemede bulunduktan sonda bu iş adamlarımızla ortak üretim ve pazarlama konusunda işbirliği yapmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

 
Aziziye yatırıma davet etti
 
Taksiler Ay Yıldız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye yatırıma davet etti
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ...
İşte izleri
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Tarihi Eğitimi Anabilim ...
Askeri hareketlilik en üst seviyede
Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin Irak sınırındaki ...
 
Mayın patladı: 2 Şehit 2 yaralı
Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki saldırının ardından güvenlik güçlerinin, ...
Akıllı durak
Erzurum’da ‘akıllı durak’ dönemi başladı. İlk etapta yoğunluğun en fazla ...
Demiryolu önemine vurgu
Son yıllarda ‘lojistik köy’ ve ‘hızlı tren’ projelerinin gündeme oturtulduğu ...
 
Minibüs Şarampole Yuvarlandı: 13 Yaralı
Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde, yolcu taşımacılığı yapan minibüsün virajı ...
Polis nezaretinde karne dağıtımı
Erzurum’da karne dağıtımı polis nezaretinde yapıldı. Polis ekipleri, karnesinde ...
183 Bin Öğrenci Karne Aldı
İlk ve orta dereceli okullarda 2009- 2010 eğitim öğretim yılı bugün sona ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri