Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>GÜNDEM
2 Aralık 2011 Cuma - 07:09

Erzurum servisleri tartışıyor

Erzurum'da önceki gün meydana gelen 2 öğretmenin hayatını kaybettiği, 9 öğretmenin yaralandığı kazanın ardından, eğitim sistemindeki servis minibüsleri tartışma konusu oldu.

Erzurum servisleri tartışıyor

Erzurum'da önceki gün meydana gelen 2 öğretmenin hayatını kaybettiği, 9 öğretmenin yaralandığı kazanın ardından, eğitim sistemindeki servis minibüsleri tartışma konusu oldu.
 Erzurum'da önceki gün meydana gelen 2 öğretmenin hayatını kaybettiği, 9 öğretmenin yaralandığı kazanın ardından, eğitim sistemindeki servis minibüsleri tartışma konusu oldu. Okullarda tekli eğitime geçilmesiyle eğitim sektöründeki problemlerin ortadan kalkacağını belirten Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Küçükali, servis sürücülerinin de özel eğitimlerden geçirildikten sonra görevlendirilmesi gerektiğini söyledi.
İKİLİ EĞİTİM
İkili eğitimin Türkiye ile birlikte çok az sayıda ülkede uygulandığını anımsatan Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Küçükali, okulların bir fabrika zihniyetiyle birden fazla eğitim programı uygulamak zorunda kaldıklarını söyledi. İkili sistem açısından aceleci bir anlayışın ortaya çıktığını vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Küçükali, "Okullarda tekli eğitime geçilirse hem öğrencilerimiz, hem de eğitimdeki diğer personel açısından rahatlama olacak. Eğitim geniş bir zaman dilimine yayıldığı için sıkıntılar ortadan kalkmış olacak. Programlar ve öğrenciler rahatlayacak. Sabah erkenden uyanma sıkıntısı ortadan kalkmış olacak. Bunun için okulların ve sınıfların sayısının artırılması gerekiylor. Eğitim programlarının da tekli öğretim sistemine göre hazırlanmasıyla bu problemi çözebileceğiz. Tekli eğitimle sabah erkenden işe gidişleri, öğrencilerin erkenden kalkışlarını, ailelerin onlara verecekleri hizmetler ile çocukların uykularını tam alamamaları gibi problemler de devre dışı kalacaktır" diye konuştu.
EHLİYET ALMAK SERVİS KULLANABİLİR ANLAMINA GELMİYOR
Eğitim sektörünün içine giren servis sisteminin de iyi değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Küçükali, ehliyeti olanların servis sürücüsü olmaması gerektiğini ifade etti. Batı ülkelerinde servis sürücülerinin özel denetimler ve eğitimlerden geçirildiğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Küçükali, "Eğitim sektöründe servisçilik sisteminin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Araçların sürücülerin denetlenmesi, ekstra sertifikaların verilmesi bu anlamda ve servisçiliğe kalite getirecektir. Bizde batılı ülkelere göre kanunlarda sıkıntı yok. Ancak denetim ve uygulamada problem var. Batı ülkelerinde servisler özel denetimlerden geçiyor. Sadece ehliyet almak servis aracı kullanabilir anlamına gelmiyor. Servis sürücüsü olabilmek için ekstra bir takım belgeler almak ve bir takım hizmet içi eğitimlere de tabi tutularak gerçekleştiriliyor. Servis sürücüsü olacak arkadaşların trafikte sinirlenmemesi, öfkeye kapılmaması, acele etmemesi konusunda testlere tabi tutulmalı. Ondan sonra direksiyon başına geçmelerine izin verilmeli" dedi.
 

 
OSYM Zirvesi Erzurum'da
 
Erzurum'da Suriye Gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
OSYM Zirvesi Erzurum'da
YÖK Genel Kurulu'nda alınan kararla, üniversiteye giriş sınavının yerleştirme ...
Çintımar'dan buz savunması
Bazı gazetelerin internet sitelerinde yer alan Buz gibi Soruşturma” haberi ...
Harçlıklarını düşkünlere harcadılar
Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksek Okulu Mezunları ve Turizm ...
 
Hediyelik tavşanlara yoğun ilgi
Oltu ilçesinde kurulan halk pazarında satışa sunulan tavşanlar vatandaşların yoğun ilgisini gördü.
Şadırvanlar buz heykeline dönüştü
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz etkilerken, ...
Ovit'e ulaşım yasağı
Rize-Erzurum karayolunun İkizdere ilçesi sınırlarında kalan Ovit Dağı ...
 
Hava ambulansından zorunlu iniş
Van'dan Trabzon'a hasta götüren hava ambulansı, hava muhalefeti dolayısıyla ...
Erzurum yine imdada yetişti
Van'da dün gece meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından durumu ...
Gazeteci Aydın eşini kaybetti
Sabah Gazetesi Erzurum Büro Şefi Sinan Aydın’ın Halasının eşi Necati Kutlu hayatını kaybetti.
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri