Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
10 Aralık 2011 Cumartesi - 01:17

Eşi için evinin eşyalarını sattı

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Yanlızçam köyünde Abat ailesinin acı feryadı görenlerin yüreğini burkuyor

Eşi için evinin eşyalarını sattı

Selim ilçesinin Yanlızçam köyünde ikamet eden Ömer Abat'ın eşi Türkan Abat'ın yaklaşık 7 yıl önce böbrek yetmezsizliği (Nefretik Sendrum) hastalığına yakalanması sonucu, tedavi masrafları için elindeki tüm varlığını harcadı. Henüz 52 yaşında olan Türkan Abat 7 yıldır böbrek yetmezliği hastalığı ile yaşam mücadelesi veriyor.
FEDAKAR KOCA
Eşi Türkan Abat'ın daha fazla acı çekmesine dayanamayan fedakar koca, eşini sırtında taşıyor. Oturdukları evlerinin kullanmayacak durumda olduğunu belirten ve gerekli maddi imkanları olmayan aile reisi Ömer Abat, çaresiz kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Çaresiz aile Türkan'ın sağlığına kavuşabilmesi için gerekli olan yardımların yapılması için feryat etti. Evini eşyalarını eşi Türkan Abat için sattığını belirten Ömer Abat, "Eşim kendisi 7 yıldır Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi görmektedir. Sağ olsun devletimiz yardımcı oluyor ama oturduğumuz ev sağlık koşullarına kesinlikle iyi değil eşim gördüğünüz gibi havasız ortamda kalıyor. Kendisi böbrek hastasıdır. 7 yıldan beri Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi görmektedir. Böbrek yetmezliği (Nefretik Sendrum) hastalığı tedavisi görmektedir. Zaten onu yaşatmak için 7 yıldan beridir hayatla mücadele ediyorum. Devletimizin büyükleri Başbakanımızdan, valimizden, kaymakamımızdan benim evimi güzel bir havalı ortamda evyapmalarını istiyorum. Çünkü eşim havasızlıktan yeterince rahatsız oldu. Ben sırtımda dışarı çıkartıyorum hava aldırıyorum tekrar içeri getiriyorum. Ben dışarı çıkardığım zaman neşesi yerine geliyor. Çünkü evimiz iyi değil koku yapıyor. Benim kendimde hasta olmaya başladım doktorların diyişine göre bende gırtlak kanseri ile karşı karşıyayım. Selim ilçe kaymakamlığına başvurduk. Dilekçemi de yazdım. Derdimi anlattım sağolsun kaymakamımız beni dinledi inşallah evimi yapacaklar" dedi.
YARDIM ELİ UMUDU
Abat, "İçinde bulunduğumuz durum çok zor. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Umudumuz uzanacak bir yardım elinde. Ben kendimi değil çocuğumu düşünüyorum. Ona bir böbreğimi vereceğim. Ancak nakil Antalya'da yapılacak ve benim orada barınacak bir yerim yok şu anda bile sakat olan kardeşimin evinde küçük evde sıkışarak kalmaya çalışıyoruz" Dedi.
Öte yandan, eşi Türkan Abat, hastalığı nedeniyle yerden kalkamazken yerde sürünerek yürüyor. Böbrek hastası olduğunu anlatan Türkan Abat, "Benim kendim böbrek hastasıyım. 7 yıldan beridir Erzurum'a gidip geliyorum. Beni sürekli eşim arkasıyla götürüp getiriyor. Ben hastalığımdan dolayı mahvolmuşum" dedi.
"Eşim beni arkasında taşıdığı zaman ben milleti gördüğüm an utanıyorum" diyerek gözyaşlarını tutamayan Abat, "Maddi durumumuz çok kötü cenabı Allah devletimizden razı olsun. Bizim evin durumu çok kötü içerisi havasızlıktan koku yapıyor. Ben bu evde rahatsızlandım 2 kez böbreklerimden su aldılar. Yatalak hastası oldum. Ben bir ay yattım Erzurum da hastanede zaten eşim olmazsa bana kimse bakmaz" şeklinde konuştu.

 
Eşit İşe Eşit Ücret" tepkisi
 
Kadına şiddet, toplumsal yara
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eşit İşe Eşit Ücret" tepkisi
Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) ...
Dönüşüm mü, değişim mi, yok oluş mu?
Erzurum'u 1856 yılında işgale gelen Rus ordusunu ellerindeki balta ve ...
Sağlık kampüsünde ilk adım
Sağlık Bakanlığı tarafından Erzurum’da yaptırılacak olan hastaneler kampüsü ...
 
Akif rahmetle anıldı
Milli şairimiz Mehmet Aktif Ersoy düzenlenen programla anıldı.
Anlayana...!
Erzurum’da Karaköse Camii girişine cep telefonlarının ibadet için camiye ...
Yıldız aşure etkinliğini paylaştı
Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, çocukların sokaklarda birer ...
 
Yeni terminale Selçuklu mührü
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, havalimanı yolu üzerinde ...
Gürcistan'a kimlikle geçiş başlıyor
Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, artık Gürcistan'a kimlikle girişlerin yapılacağını ...
Açlık sınırı 10 lira arttı
Memur-Sen'in hesaplamasına göre yoksulluk sınırı da 2 bin 635 lira 950 kuruşa yükseldi.
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri