Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EKONOMİ
20 Aralık 2010 Pazartesi - 02:52

Fırsatçılık mı, girişimcilik mi?

Oyunları (Winter Universiade)' dolayısıyla konaklama rezervasyonlarında sorun yaşanırken, birçok otelin Oyunlar dönemine ilişkin çok yüksek fiyatlar talep etmeleri tepkilere neden oluyor.

Fırsatçılık mı,  girişimcilik mi?

Erzurum'da 27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihlerinde yapılacak '2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (Winter Universiade)' dolayısıyla konaklama rezervasyonlarında sorun yaşanırken, birçok otelin Oyunlar dönemine ilişkin çok yüksek fiyatlar talep etmeleri tepkilere neden oluyor. Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, yaptığı açıklamada, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın ilde özellikle turizm alanında lokomotif görevi gördüğünü söyledi.
Palandöken Dağı'nda bulunan 3, 4 ve 5 Yıldızlı otellerin toplam 2 bin 500 yatak kapasitesi bulunduğunu bildiren Öztürk, şunları kaydetti: 'Bununla birlikte şehir merkezinde hem turizm belgeli hem de belediye belgeli kaliteli otellerimiz bulunmakta. Bununla ilgili de yatak kapasitemiz binin üzerinde. Ayrıca ilimizde kamu kurum ve kuruluşlarımıza ait 2 bine yakın yatak kapasiteli misafirhaneler var. Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmetiçi Eğitim Merkezi ile bölge ve il müdürlüklerimizin misafirhaneleri yer alıyor. Yani toplam yatak kapasitemiz 5 bin civarında.'
Öztürk, konaklama konusunda merkezdeki ve Palandöken Dağı'ndaki otellerin rezerve edilmiş durumda olduğuna değinerek, 'Yakın ilçelerde bulunan otellere yönlendirmelerimiz başladı. Oyunlarla birlikte, çevre ilçe ve illerin de yatak kapasitelerinin dolacağına inanıyorum. Örneğin Kars'ın Sarıkamış ilçesi, Bayburt ve Erzincan gibi günübirlik gidilip gelinebilecek mesafedeki il ve ilçelerimiz de bu Oyunlardan faydalanabilecek' dedi.
Öztürk, otellerin uyguladıkları fiyatlarla ilgili ise 'Kanuni olarak sadece turizm belgeli otellerle ilgili fiyat onaylama durumumuz var. O da şöyle olur; her yıl sene başında otellerimiz bize taleplerini bildirirler ve biz de makul gördüğümüz tarifeyi onaylarız' bilgisini verdi. Otellerin söz konusu fiyat listesini lobiye asmak zorunda olduklarını bildiren Öztürk, 'Biz bu fiyatların en üst seviyesini onaylarız. Oteller onun altında oda satabilir, ama üstünde satış gerçekleştiremez. Her otel kendi kapasitesine, verdiği hizmete ve yıldızına göre fiyat politikası belirler' dedi.
2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Konaklama Komitesi Başkanı Murat Akın da, talebin fazlaladığına dikkat çekerek, 'Bu konuda biraz fazla talep var. Bu nedenle biraz yer sıkıntısı çekiliyor, ama bizim yapabileceğimiz bir şey yok maalesef. İnsanlara en ufak konaklama yerini bile tavsiyede bulunuyoruz' diye konuştu.
Akın, otellerin yüksek fiyat taleplerine ilişkin de şunları kaydetti: 'Ona yapacağımız bir şey yok. Otellerin kanuni üst limitlerine kadar fiyat isteme hakları var, ama tabii ki bunu onlar bir fırsat olarak değerlendiriyor ve o yüzden öyle yapıyorlar. Bizi arayan, fiyatlar yüksek ya da yer yok diyen kişilere, yurt ve pansiyonlara varıncaya kadar tavsiyelerde bulunuyoruz. Şuralardan ulaşabilirsiniz diyoruz. Bunların hepsini kendilerine iletiyoruz. Bize mail atanlara tek tek dönüyoruz, yönlendiriyoruz. Bizim yaptığımız şey yardım anlamında. Bunun dışında da bir şey yapamıyoruz. Fiyat konusunda biz kimseye müdahale edemeyiz, öyle bir hakkımız yok' dedi.
Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ise 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak Erzurum'da birçok otelin haksız kazanç sağladığını söyledi. Tamer, 27 Ocak-6 Şubat tarihlerinde Erzurum'da düzenlenecek Oyunlar öncesinde otel sahiplerinin, yurt içi ve dışından gelen sporseverlere konaklama konusunda maddi anlamda büyük sıkıntı yaşattığını belirterek, 'Bu durum hem sporseverleri hem de bizleri oldukça rahatsız ediyor. Türk spor tarihinin en önemli organizasyonları arasında yer alan bu Oyunları fırsat bilerek haksız kazanç sağlayan otel sahiplerini kınıyoruz. Buraya gelecek konukların rahatsızlıkları göz önüne alındığında bu tür kişiler yüzünden bundan sonraki önemli organizasyonları almamız zorlaşabilir' dedi.
Bu arada, Palandöken Dağı'nda bulunan otellerden Dedeman Oteli ve Palan Otel, organizasyonun ana otelleri olarak konuklara hizmet verirken, 600 yataklı Polat Renaissance Otel'de de rezervasyonların Oyunlar döneminde yüzde 70 oranında dolduğu bildirildi.
Fiyat politikası hakkında açıklama yapmaktan kaçınan Polat Renaissance Otel yetkilileri, oda satışlarının ilgili resmi kurumlara belirtilen fiyatlara uygun olarak yapıldığını kaydettiler.

 
Hava soğumazsa yandık...
 
Erzurum mu kazanacak, esnaf mı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşimiz piyangoya kaldı
Milli Piyango İdaresi, yılbaşı özel çekilişinde 190 milyon 405 bin lira ...
Deve bir pula, nedim...!
Yaklaşık bir ay önce 22 liradan satılan karkas yerli sığır etinin fiyatı ...
Hayvancılıkta organik açılım
Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler Birliği (DATÜB) tarafından hazırlanan ...
 
İşçi güvenliğini ihmal ediyoruz..!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) müşavirlerinden ...
Ekonomide kadın inisiyatifi artacak
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Kadın Girişimciler Kurulu ile İş ...
Bu kafalara ihtiyacımız var
2011 Kış Oyunları’nı fırsat bilen girişimci, İtalyan mutfağını Erzurum’a ...
 
Ne iş var, ne de para..
Erzurum’da kar yağmasıyla birlikte etkili olmaya başlayan kış mevsimi, ...
Bu zenginliği HES'ler bitirecek mi?
Erzurum Çoruh Vadisi ve devamı niteliğindeki vadiler, “mikro klima” ve ...
Sanayiciye isyan ettirdiler
ERÇİMSAN, ERGAZ’ın kurucularından Erzurum’un önde gelen eski sanayicilerinden ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri