Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
22 Aralık 2011 Perşembe - 03:40

Fransa'ya sert tepki

Taşkesenli Kültür ve Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Fahrettin Taşkesenlioğlu, Yasallaştırılmaya çalışılan sözde Ermeni soykırımını inkar edenlerin hapis ve para cezasına çarptırılmasına yönelik yasayı kabul etme yönünde çalışmalar yapan Fransa'yı kınadıklarını söyledi.

Fransa ya sert tepki

Taşkesenli Kültür ve Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Fahrettin Taşkesenlioğlu, Yasallaştırılmaya çalışılan sözde Ermeni soykırımını inkar edenlerin hapis ve para cezasına çarptırılmasına yönelik yasayı kabul etme yönünde çalışmalar yapan Fransa'yı kınadıklarını söyledi. Taşkesenlioğlu, “Yasallaştırılmaya çalışılan sözde Ermeni soykırımını inkar edenlerin hapis ve para cezasına çarptırılmasına yönelik yasayı kabul etme yönünde çalışmalar yapan Fransa bunu yapmadan önce kendi tarihiyle yüzleşsin.” dedi.
TAŞKESENLİOĞLU’NUN AÇIKLAMASI
“Bizler Türk Milleti olarak tarihimizde 72 milleti bağrımızda barındıran ve dünyanın dört bir tarafına medeniyet götürmüş bir milletin evlatlarıyız” diyen Taşkesenlioğlu açıklamasında şunları kaydetti; “Tarih boyunca hiç bir millete ırkından, dininden, kökeninden dolayı soykırım yapmış millet değiliz aksine her gittiğimiz yere ve bağrımızda barındırdığımız milletlere adalet götüren bir milletin devamıyız. Aksine soykırım iddiasında bulunan ve soykırım diye gerçek olmayan ancak gelişen bir Türkiye’yi uluslar arası her platformda mahkum etmeye çalışanlar kendi tarih ve geçmişleriyle yüzleşmelilerdir. Baskıcı bir zihniyetle soykırımı meclisten geçirmeye çalışan Fransa daha dün Cezayir, Ruanda halkına uyguladıkları soykırım ve halada dünyanın dört bir tarafında işlenmeye devam edilen soykırımlara neden sessiz kalınıyor, Filistin halkına , ırak halkına Afgan halkına işlenenler hala devam ediliyor nerde bu soykırım iddiasında bulunanlar önce kendi yaptıklarını hesabını versinler. Soykırım iddiasında bulunan ermeni milleti kurtuluş savaşında Ruslarla birlik olup Türk halkına yaptıkları katliamları konuşsunlar sadece buda değil Karabağ da, Azerbeycan'da işledikleri katliamların hesabını nasıl verecekler?”
Sözde soykırım iddiasında bulunan Ermenilerin tarih boyunca neredeydiler de tarihe ışık tutacak bir neslin bitmesinden sonra iddialarını gündeme taşıdığını anlatan Taşkesenlioğlu, “Türkiye olarak ve Türk Milleti olarak bu iddiaları gündeme taşıyanları ve bunların destekçilerini şiddetle kınıyor, bu iddiaları karşısında ise Türkiye Halkı oalarak birlik beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da ileri bir seviyede tutarak, ülke insanına düşmanlık besleyenlere karşı birlik ve beraberliğimizi göstermeliyiz" diye konuştu

 
Buz heykellerle Erzurum'u tanıtıyor
 
ETÜ çığır açacak
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Necati 22 Aralık 2011 Perşembe 15:04

utanıyorum bir Erzurumlu olarak bu kadar sessiz kaldığımız için utanıyorum bu kararlar bugün onaylandı ve Türklere karşı bir savaş ilanı gibi resmen, erzurumda bu işlerle görevli arkadaşları kınıyorum görevinizi yapamıyorsunuz kardeşim istifa edin koltuk rahat geliyorsa siz bilirsiniz ama Ermeni katliamları konusunda yetersiz çalışıp sınıfta kaldık memleket olarak geçmiş olsun.

Yorumu oyla      0      0  
davet 22 Aralık 2011 Perşembe 14:22

Erzurumlu hemşehrilerimi internet ortamında protestoye davet ediyorum, en iyi ortamlardan birisi Youtube, buraya çeşitli Videoları hazırlayıp, Ermeni katliamlarıyla ilgili tüm dökümanları belgeleyip yayınlamamız lazım neyi bekliyoruz. Youtube'da Ermenian Genocide yazarsanız ne demek istediğimi anlarsınız bir sürü iftira Videosu var ve Türklere karşı hakaret içeren kullanıcı adları filan var.İnternet ortamında Erzurumun sesini duyuralım lütfen.

Yorumu oyla      0      0  
Op.Dr.Zakir ARAZ 22 Aralık 2011 Perşembe 11:17

Eline sağlık değerli kardeşim.Ermeni zulmünü en çok yaşayan ve en iyi bilenler biz Erzurumlularız.Aslında bunu Fransada ABD de biliyorlar gerçeği ama işlerine gelmiyor.Hep ana hedef ve gaye Türk milletini bölmek,Türkiyemizi zor durumda bırakmak,yalanlarda köşeye sıkıştırmaktır.Ama İnşallah bu oyunlara gelmeyiz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buz heykellerle Erzurum'u tanıtıyor
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi ...
Kaçak elektrik tespitinde ilginç yöntem
ARAS Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (EDAŞ) Bölge Müdürü Adnan Taşkesenlioğlu, ...
Dadaş Şairin örnek azmi
Erzurum'da ayakkabı boyacılığı yapan 43 yaşındaki Ömer Tan, 'Mürekkep' ...
 
Sağlıkçılardan dadaş duruşu
Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın memleketi Erzurum'da sağlık çalışanları greve gitmedi.
Milli bilinç kampı başlıyor
Türkiye İzcilik Federasyonu faaliyet programında yer alan Allahuekber ...
Şehitleri zirvede andılar
Osmanlı- Rus savaşı sırasında (22 Aralık 1914- 15 Ocak 1915) Sarıkamış'ta ...
 
Öğrencilerden Fransa'ya e- tepki
Atatürk Üniversitesi öğrencileri, 22 Aralık günü oylanacak sözde soykırımın ...
TESK'ten milli duruş
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi ...
Fransız mallarına boykot çağrısı
Iğdır'da Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER), ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri