Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
27 Temmuz 2010 Salı - 06:13

Haberler ses getirdi

Baro Başkanı Turan, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Eski Erzurum Vilayet Binası’nın, bakım, onarım ve restorasyonu için 5 milyon TL tutarında harcama yapılacağını açıkladı.

Haberler ses getirdi

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Eski Erzurum Vilayet Binası’nın, bakım, onarım ve restorasyonu için tam 5 milyon TL harcanacak.

Erzurum Baro Başkanı Avukat Naci Turan, bir süre öncesine kadar Bölge İdare Mahkemesi olarak kullanılan Eski Erzurum Vilayet Binası ile ilgili olarak bilgiler verdi. Baro Başkanı Turan, restorasyona tabi tutulacağı için bir süre önce boşaltılan tarihi binanın, 30 Mayıs’ta ihaleye çıkarıldığını hatırlatarak, “10 firmanın teklif sunduğu ihale, 5 milyon TL bedelle sonuçlandı. Binanın, tarihi dokusuna uygun biçimde restorasyonu, bakım ve onarımı için 5 milyon TL harcanacak. Önümüzdeki günlerde yüklenici firma işe başlayacak.” dedi.

//RESTORASYON SÜRECİ

Binanın restorasyon projesinin hayata geçirilmesi sürecinde Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yılmaz Akçelik ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş’un büyük çaba sarfettiklerini kaydeden Baro Başkanı Turan, “Binayla ilgili olarak gösterilen bu hassasiyetin sonucunda, 500 gün sürecek olan restorasyon süreci de başlamış oldu.” diye konuştu. 100 yıllık bir geçmişi bulunan tarihi binanın, 50 yıl öncesine ait fotoğraflarından yola çıkılarak uygulanacak olan restorasyon projesinin, 1,5 yıl sonra hayata geçirileceğini anlatan Turan, “Tarihi bina, yine aslına uygun biçimde ve günümüz teknolojisinin en son imkanlarıyla donatılarak yeniden hizmete sokulacak. Tarihi binada, restorasyondan sonra İdare ve Vergi Mahkemesi faaliyet gösterecek.” dedi.

TARİHİ BİNA ASLİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞTURULACAK

Uzun süre Bölge İdare Mahkemesi tarafından kullanılan binadaki restorasyon çalışmalarının, 1930 ile 1950 yılları arasında çekilmiş olan fotoğraflardan yola çıkılarak yapılacağını dile getiren Erzurum Baro Başkanı Naci Turan, “Binadaki bakım ve onarım çalışmaları, bundan yıllar öncesine ait fotoğraflardan yola çıkılarak gerçekleştirilecek. İç ve dış restorasyon planlamaları, tarihi dokunun yeniden gün yüzüne çıkarılması yönünde olacak.  Deprem güçlendirmesi ile donatılacak bina, kesme taşlarla süslenip sütun ve kemerleri ortaya çıkarılacak. Erzurum’un önemli tarihi yapılarından olan bu bina, eski ihtişamıyla yeniden kente kazandırılacağından dolayı, ben de büyük heyecan duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Baro Başkanı Turan, Bölge İdare Mahkemesi’nin, geçici bir süreliğine Dadaşkent’teki İstinaf Mahkemesi’nde hizmet verdiğini anımsatarak, “Tarihi bina, yeni yüzü ve ihtişamıyla 1,5 yıl sonra Erzurum’un yeniden hizmetinde olacak.” dedi.

 
Kuyumcular cana geldi
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuyumcular cana geldi
Altın fiyatlarındaki hızlı gerileme, tırmanış yüzünden neredeyse satış ...
Aksakal dualarla uğurlandı
Yakalandığı amansız yenik düşen, Anadolu Ajansı Muhabirlerinden Muharrem ...
DAGC'ye istifalı tepki
Aralarında kurucu üyelerinin de bulunduğu 30 gazeteci 'görülen lüzum' ...
 
Gazeteci Aksakal'ın acı günü
Gazeteci Muharrem Aksakal, dün akşam Babası Nazif Aksakl’ı kaybetti.
Yıllara meydan okuyor
Yaklaşık 200 metre yükseklikte bir tepe üzerine inşa edilmiş olan, iç ...
Palandöken Belediyesi’nin Alt yapı Koordine Merkezi tarafından hazırlanan ...
 
Türk toplumunda ‘yuvayı kuran dişi kuş’ olarak nitelendirilen kadınların ...
Yok böyle birşey!
İlhanlılar tarafından 1310'da yaptırılan Yakutiye Medresesi’nin tepesinde ...
O kalleşler tutuklandı
Erzurum’da Çarşamba gecesi Ak Parti İl Başkanlığı önüne bomba bırakan ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri