Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
6 Ekim 2012 Cumartesi - 14:34

Hemşirelik Kongresi başladı

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen uluslararası ve ulusal psikiyatri hemşireliği kongresi başladı.

Hemşirelik Kongresi başladı

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen uluslararası ve ulusal psikiyatri hemşireliği kongresi başladı. Kongre 7 Ekim’e kadar devam edecek.
Kültür ve Gösteri Merkezi’ndeki kongrenin açılışında konuşan Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Kongre eş Başkanları Doç. Dr. Ayşe Okanlı ve Doç. Dr. Yasemin Kutlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu ve Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik birer konuşma yaparak kongreye katılan bilim adamlarına teşekkür ettiler ve kongrenin başarılı geçmesini dilediler.
Konuşmacılar birçok sorun ile karşı karşıya kalan dünyamızda ruhsal sorunların oranındaki artışın ruh sağlığı hizmetlerinin vazgeçilmez elemanı olan psikiyatri hemşirelerinin önemini giderek artırdığını ifade ettiler.
PANELİN İLGİNÇ KONULARI
Ruh sağlığı hizmetlerindeki gelişmelerin psikiyatri hemşireliğine yansımaları. Hizmet kullanıcılarının ve çalışanların gözüyle toplum ruh sağlığı hizmetleri. Toplum ruh sağlığı hizmetlerinde ruh sağlığı hemşireleri: roller, eğitimleri ve yeterlilikleri. Toplum ruh sağlığı merkezlerinin çalışma sistemi. Akut psikiyatri kliniklerindeki hemşirelik uygulamalarında gelişmeler. Akut psikiyatri kliniklerinde hasta bakım uygulamalarının durumu ve gelişmeler. Akut psikiyatrik bakımda hemşirelik gözlemleri. Akut psikiyatrik bakımda kanıta dayalı uygulamalar. Akut psikiyatri kliniklerinde hasta güvenliği. Ölümü karşılama, ölüyü yolculama. Ölüm Sürecinde Hasta Olmak. Hasta Yakını Olmak. Sağlık çalışanı olmak. Klinik psikiyatri hemşireliğinde psikososyal bakım uygulamaları. Bilişsel davranışçı uygulamalar. Sanatın rehabilitasyon amaçlı kullanımı. Psikoeğitimsel uygulamalar. Motivasyonel görüşme. Anlaşmazlıklarımızı çözebiliriz. Yaşantımızın doğal bir parçası olan çatışmalar. Çatışmaların çözümünde etkili olan atılganlık. Çözümlenemediğinde meydana gelen kriz. Psikiyatri kliniklerinde üç maymunu oynamak. Duyulmayan: Sigara. Görülmeyen: Beslenme. Yaşamın Özel dönemlerinde kadın ve ruh sağlığı. Gebelik döneminde kadın. Annelik döneminde kadın. Menopoz döneminde kadın. Anne karnından ergenliğe çocuk ruh sağlığı. Anne karnından bebeklik dönemine ruh sağlığı. Okul öncesi ve okul döneminde ruh sağlığı. Ergenlik döneminde ruh sağlığı. Mobbingin ruh sağlığı üzerine etkileri. Hastaneden eve, bakımda engel yok. Şizofrenik bozuklukta evde bakım hizmetleri ve psikiyatri hemşireliği. Duygu-durum bozukluklarında evde bakım hizmetleri ve psikiyatri hemşireliği. Evde bakım hizmetlerinde aile ve psikiyatri hemşireliği.

 
ETÜ'den İTEM açılımı
 
TDP'den engelli yaklaşımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ'den İTEM açılımı
Erzurum Teknik Üniversitesi bünyesinde İleri Teknoloji (İTEM)ve Kariyer ...
Erzurum, 'Spor Şehri' oluyor
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç öncülüğünde başlatılan olimpik şehirler ...
'Erzurumlu olmak referanstır'
Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, “Erzurum, birliğimizin ve bütünlüğümüzün ...
 
'Erzurum Kültür Şehri'
Vali Öztürk, “Dadaşlar diyarı Erzurum , bin yıllık Türk ve İslam yurdudur.”dedi.
ATAÜNİ'de 56'ıncı yıl coşkusu
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, “Bilimi teknolojiye ...
Kurbanlık fiyatları düşüşte
Erzurum’da, Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarındaki hareketlilik arttı. ...
 
Zihinsel Özürlüler Derneği’nden Kermes
Erzurum Zihinsel Özürlüler Derneği’nce düzenlenen kermes Havuzbaşı Kent Meydanında açıldı.
Yağmur trafiği felç etti
Erzurum’da doluyla karışık sağanak yağış sele dönüştü.
Aziziye dönüşüme odaklandı
İlçede 300 bin metrekare alana sahip Gezköy ile Ilıca’daki 40 bin metrekarelik ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri