Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>2011 UİVERSİADE
15 Ocak 2011 Cumartesi - 04:07

Heyecan ve umut yan yana

Erzurum'da tatlıcısından kebapçısına, öğrencisinden Oltu taşı esnafına, turizm işletmecisine kadar herkesin '2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'ndan bir beklentisi var. Kent merkezinde faaliyet gösteren esnaf, Erzurum 2011 Kış Oyunları ile birlikte ekonominin canlanacağına, bazen siftah bile yapamayan esnafın kaderinin değişeceğine inanıyor.

Heyecan ve umut yan yana

Erzurum'da tatlıcısından kebapçısına, öğrencisinden Oltu taşı esnafına, turizm işletmecisine kadar herkesin '2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'ndan bir beklentisi var.
Kent merkezinde faaliyet gösteren esnaf, Erzurum 2011 Kış Oyunları ile birlikte ekonominin canlanacağına, bazen siftah bile yapamayan esnafın kaderinin değişeceğine inanıyor.
ÖĞRENCİLERİN BEKLENTİSİ
Atatürk Üniversitesi'nde (AÜ) öğrenimlerini sürdüren öğrenciler de Oyunlar sayesinde mevcut spor tesislerinin yanında özellikle kış sporuna yönelik yeni spor tesislerine, lüks otelleri aratmayan yurtlara ve yenilenen kampüse kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Üniversite öğrencileri, AÜ'de okumanın artık ayrıcalık olduğunu düşünüyor.
Palandöken Dağı'ndaki turizm işletmecileri de 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'yla birlikte otellerindeki doluluk oranlarının yükselmesinin mutluluğunu yaşıyor.
Yaklaşan Erzurum 2011 Kış Oyunları'nda misafirlerini en iyi şekilde ağırlamanın çabası içerisinde olan Oltu Taşı esnafından Bilgin Ertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıldır Oltu Taşı işletmeciliği yaptığını belirterek, kış Oyunlarının kentin ekonominin canlanması açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı.
HEDİYELİK EŞYA SEKTÖRÜ
Erzurum'a yapılan tesislerin 2011'den sonra farklı müsabaka ve yarışlarda kullanılacak olmasının kentteki turizmin canlanmasını sağlayacağını ifade eden Ertaş, 'Oyunların kentimizde yapılması iyi bir vesile oldu. Oyunlar için bir takım hediyelik eşyalar hazırladık. Oyunlar döneminden sonra da kentimizdeki yoğunluğun devam edeceğine inanıyorum' dedi.
Oyunların Erzurum'da ilk kez yapılacağı için turistlerin beklentilerini çok fazla bilmediklerini dile getiren Ertaş, şunları kaydetti: 'Gelecek misafirlerimizin beklentilerini bilmediğimiz için nasıl takılar yapacağımızı bilemedik. Ama kendimizce, 2011 Kış Oyunları'na yönelik hediyelik eşya ve çeşitli takılar yaptık. Elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştık. Oltu Taşı'nı toz haline getirip, polyesterle karıştırıp, isimli, 2011 UNIVERSIADE ile ilgili figürlerin yer aldığı hediyelik eşyaları hazırladık. 2011 Kış Oyunları Erzurum'daki ekonomik hayatın canlanmasını sağlayacak. Her yıl yazın satışlarımız artar, kışın düşerdi. Oyunlar sayesinde kışın da yazın da satışlarımız iyi olacak.'
KADAYIF DOLMASI VE CAĞ KEBABI
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Erzurum'un iki meşhuru olan cağ kebabı ve kadayıf dolmasını bir araya getiren esnaf Muammer Tanhaş, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın Erzurum açısından coşkulu ve başarılı geçeceğine inandığını belirtti.
2011 Kış Oyunları için 250 metrekare alan üzerine yatırım yaparak, bir restaurant açtığını ifade eden Tanhaş, 'Kış Oyunlarından bekletimiz büyük. Bunun için de 250 metrekare alan üzerine yatırım yaparak, ilimizin iki meşhuru olan kadayıf dolması ve cağ kebabını bir araya getirdim' diye konuştu.
2011 UNIVERSIADE'nin Erzurum'un için hayırlı olmasını dileyen Tanhaş, şöyle konuştu:
'İnşallah 2011 ile kalmayız, 2011 Erzurum'a bir çağ atlatır. Bizim bekletimiz büyük. Beklentimiz büyük olduğu için de yatırım yaptım. Kadayıf dolmasını ve cağ kebabını tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. Ülke genelinde kadayıf dolmasını, cağ kebabını zaten herkes biliyor. Oyunlar sayesinde inşallah bunu yurt dışında da tanınmasını sağlayacağız. Tatlımızı tadan konuklarımız, ülkesindeki arkadaşlarına da hediye götürürse, oradakiler de kadayıf dolmamızı öğrenmiş olacak.'
Gelen konukları en iyi şekilde ağırlayabilmek için her türlü hazırlığı yaptıklarını anlatan Tanhaş, İngilizce bilen elemanlar aldıklarını, stoklarını yaptıklarını ifade etti.
KONAKLAMA İŞLETMELERİNİN DURUMU
Polat Renaissance Otel Genel Müdürü Gökçe Erendor, turizm işletmecisi olarak 2011 Kış Oyunları'na yönelik her türlü hazırlığın yapıldığını ifade etti.
Oyunlar öncesi otellerindeki doluluk oranının yükseldiğini belirten Erendor, 'Oyunlar başlamadan otelimizdeki doluluk oranları ciddi oranda yükseldi. 2011'den sonra da bu doluluk oranlarının devam etmesini bekliyoruz. 2011 sonrası için de olumlu düşünüyoruz' şeklinde konuştu. Erendor, 2011 Kış Oyunları'nın her yönüyle olumlu olduğunu ancak Oyunların Şubat ayına denk gelmesinin iç piyasada misafir kaybına neden olacağını ileri sürdü.
GENİŞ ÇAPLI YATIRIM
AÜ Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi'nde öğrenim gören Nuh Tufan Polat da ülke genelinde bütün kayak merkezlerini gezdiğini ancak Erzurum'daki kadar geniş kapsamlı bir yatırım göremediğini söyledi.
Palandöken Kayak Merkezi'nin ülkemizde bir numara olduğunu savunan Polat, 'Erzurum halkı olarak bu yatırımları değerlendirebilirsek, gelecek 50 yılın yatırımını yapmış oluruz. Yani ikinci bir Davos burası neden olmasın... Öğrencilere yönelik daha fazla yatırım olursa AÜ'de okumak bir ayrıcalık olacak' dedi.
AÜ'de eğitimini sürdüren Abdullah Küçükdağlı ise organizasyonun başarılı olması için her türlü detayın düşünüldüğünü ifade ederek, 'Oyunlar döneminde inşallah ülkemiz en güzel şekilde temsil edilir. Erzurum için çok güzel bir reklam olacak. Mahcup olmayacağımıza, organizasyonu en iyi şekilde yapacağımıza inanıyorum' diye konuştu.
AÜ'DE OKUMAK AYRICALIK OLACAK-
Türkiye'nin en güzel tesislerinin Palandöken ve Sarıkamış'ta bulunduğunu savunan Küçükdağlı, şunları ifade etti: 'Hava şartlarında biraz sıkıntı olmazsa yani istenilen düzeyde kar yağarsa organizasyon da sıkıntı olmayacaktır. Oyunlar sayesinde, üniversitemizdeki yollardan binalara kadar hepsi yenilendi. Ek spor salonları, yurtlar, binalar, yeni hastane yapıldı. AÜ'de okumak zaten ayrıcalıktı, bundan sonra tam ayrıcalık olacak. Üniversitemizin reklamı yapıldıktan sonra daha fazla öğrenci potansiyeline sahip olunacak. Erzurum küçük bir yer gibi görünür ama UNIVERSIADE'den sonra böyle olmadığını herkes görecek. Bu, öğrencilerin tercihlerine de yansıyacak.'
ÖĞRENCİLERİN TESPİTLERİ
Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Okul Öncesi bölümü öğrencisi Elif Taş da Oyunlar sayesinde üniversitenin adının duyulacağını ve bunun hem Erzurum'a hem de üniversiteye büyük katkısının olacağına inandığını söyledi.
AÜ'de okumaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Taş, 'Okuldan duyduğumuz kadarıyla, hatta gördüğüm kadarıyla müthiş değişikler var. Her yere yatırım yapılıyor. Tesisler çok güzel oldu. 2011'den sonra da her şey daha güzel ocaktır' dedi.
 
 
 
 

 
25'inci il, 25'inci oyun ve 25 madalya...
 
Erzincan yolunda kaçakçılara darbe
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
25'inci il, 25'inci oyun ve 25 madalya...
27 Ocak- 6 Şubat tarihlerinde Erzurum’da yapılacak olan 25. Dünya Üniversiteler ...
Prova tamam, sıra aslında..
Erzurum 2011 Genel Koordinatörlüğü Açılış-Kapanış ve Madalya Törenleri ...
Soğuğa duacı olduk...
Erzurum'da düzenlenecek 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (UNİVERSİAD) ...
 
Vali'den 2011 teminatı
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 25'inci Dünya Kış Oyunları'nı izlemek ...
Universiade heyecanı tavan yaptı
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen curling salonu, ...
Universiade araçları test edildi
Erzurum'da 27 Ocak- 06 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak olan 25. ...
 
universiade'de uluslararası açılım
Hollanda Lahey Kültür ve Tanıtma Ataşesi Ahmet Temurci, “Her yıl yaklaşık ...
Konaklı'da görsel ayıp...
2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları (Universiade)'nın bir bölümü ...
Erzurumlu curlingi sevdi
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen curling salonu, ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri