Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
14 Mayıs 2011 Cumartesi - 15:21

Hürriyet Treni Doğu yollarında

Hürriyet Gazetesi ile TCDD'nin işbirliğiyle düzenlenen 'Hürriyet Hakkımızdır/ Tren Özgürlüktür' treni dördüncü durağı olan serhat kent Kars'a ulaştı. Vali Vekili Muhammet Lütfi Kotan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ile bürokratlar ve öğrencilerin karşıladığı Hürriyet Treni, çocuklar için neşe kaynağı oldu.

Hürriyet Treni Doğu yollarında

Hürriyet Treni Koordinatörü Emel Armutçu ile birlikte, çeşitli aktivitelerin yapıldığı vagonlarda incelemelerde bulunan Vali Vekili Muhammet Lütfi Kotan ile Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Bozkuş, Hürriyet Gazetesi yazarları Sedat Ergin, Banu Tuna, Melike Karakartal ve Melis Alphan'ın sorularını cevaplandırdı.
Konferans vagonunda kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Vekili Kotan, Kars'ın sahip olduğu kültürel varlıklarla öne çıktığını anlattı. Kış turizmi ve kültürel turizm konusunda çalışmalar yapıldığına değinen Kotan, kentte 500'e yakın kültür varlığı bulunduğunu bildirdi.
İNSANLIK ANITININ KALDIRILMASI
Konferans vagonundaki toplantıda İnsanlık Anıtıyla ilgili soruları cevaplandıran Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, heykelle ilgili çalışmaların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Ocak günü yaptığı mitingdeki konuşmasından önce başlatıldıklarını iddia etti.
Kars Kalesi yakınında 2006 yılında inşaatına başlanan heykelin tüm itirazlara rağmen yapıldığını ifade eden Bozkuş, "2863 sayısı tescilli eserleri koruyan kanun ihlal edilmiş, heykelin yapıldığı arazinin sahibi olan milli emlak müdürlüğünden gerekli izin alınmamış, ayrıca imar mevzuatına aykırı hareket edilmiş. Burası gecekondu bölgesi. MHP o gün gündeme getirmiş, şikayetini yapmış. Buna rağmen inşaat devam etmiş. Her yönüyle kanun ihlal edilmiş. Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan karar çıktıktan sonra hukukçularla toplantı yaptık. Gecekondu bölgesindeki bir heykel için imar mevzuatına göre de ruhsat alınmamış. Biz bu heykelle ilgili çalışmalar başlatmıştık. Konuyla ilgili olarak sayın Başbakan'ın 8 Ocak'taki konuşmasından önce 6 Ocak'ta Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan kaldırılmasına yönelik karar çıktı. Başbakan Kars'a geldiğinde bize sordu. Biz de kendisine gelinen durumu anlattık. Sayın Başbakanın açıklamasıyla konu gündeme düştü. Yıkım kararıyla ilgili yetki bize verildi. Ayrıca Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 1021 ve 1022 nolu eski kararları yıkılsın yönünde. Bize yıkımla ilgili proje geliştirmemizi istediler. Biz de heykel kaldırıldıktan sonra bölgenin tarihi yapısına uygun bir şekilde proje geliştireceğiz" diye konuştu.
Heykelin kaldırılmasıyla ilgili çalışmaların 272 bin liraya mal olacağını vurgulayan Başkan Bozkuş, tarihi yapıya zarar vermeden teknolojiyi kullanarak yapılan kaldırma işleminin Mayıs sonu veya Haziran ayı ortalarına kadar tamamlanacağını belirtti.
ÖNCE ALTYAPI
Hürriyet yazarlarının Kars Film Festivalinin kaldırılmasıyla ilgili sorusuna da cevap veren Başkan Bozkuş, "Göreve geldiğimizde Kars'ın öncelikli sorunlarını belirledik. Elbette sosyal belediyecilik de yapılacak, ama bizim şu anda şehrimizin suyu 24 saat akmazken, kanalizasyon şebekesi çalışmazken, yolların bozuk olduğu ortamda enerjimizi, gelirlerimizi öncelikli sorunlarımıza döndürmek zorundaydık. 100 milyon lira borcu olan belediye olarak artık asli sorunlarımıza, problemlerimize dönmek zorundayız. Festivalden vazgeçmiş değiliz. Ama öncelikle sorunlar ele alınmalı. Kent merkezinde 100 bayanla toplantı yaptık, tek soru su konusunda oldu. Kente 24 saat su veremiyoruz. Günde 2 sefer 10 saat su verebiliyoruz. Gecekondu bölgelerinin sorunları var. Şehirde 850 tane ahır, 10 bin tane hayvan bulunuyor. Bunlar ciddi anlamda çözüm bekleyen sorunlar. Biz enerjimizi var olan ekonomik durumu bu tarafa yönlendirdik" diye konuştu.
ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ
Kars Tren Garı'nda açılan stantlar çocuklar için eğlence kaynağı oldu. Pınar Kido Tiyatrosu'nun sahnelediği Oyunların yanı sıra Zil Zurna Perküsyon Grubu çocuklarla eğlenceli Oyunlar oynadı. Çocuklara doğum tarihlerinde yayınlanan Hürriyet Gazetesi'nin birinci sayfasının hediye edildiği Kars'ta deprem simulasyonuyla deprem anında yapılması gerekenler anlatıldı. Aile içi şiddeti önleme konusunda eğitimlerin de yapıldığı Hürriyet Treni'nde herkes için futbol programı da çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Hürriyet Treni'nde Karslılara 'Türkiye ne istiyor' konulu anket çalışm

 
Çelik, Dönmez’i ödüllendirdi
 
5 basketbolcumuz milli takımda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çelik, Dönmez’i ödüllendirdi
Muğla’da yapılan Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonası’nda birinci olan Yakutiye ...
EDT tiyatroyu ilçelere taşıdı
Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT), ilçelerdeki çocukları tiyatroyla buluşturmaya ...
A.Ü. Hilmi Yavuz'u ağırlayacak
Türkiye’nin tanınmış şair ve yazarlarından olan Hilmi Yavuz, Erzurum’a ...
 
Yakutiye'de memur açılımı
Yakutiye Belediyesi’nde çalışan personel için sosyal denge sözleşmesi ...
DASİDEF'ten işbirliği adımı
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) ve ...
ETB Akdağ'ı ağırladı
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Ticaret Borsası'nı (ETB) ziyaret etti.
 
Vefa'da birleştiler..
Oltu Kültür Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin bu yıl ikincisini ...
Engelliler için kitap okudu
Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, görme engellilere yönelik ...
Sağlıkçılara bakan teminatı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Sağlık hizmeti sunumunda hekim, hemşire ve ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri