Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>ASAYİŞ
26 Mayıs 2011 Perşembe - 07:31

Huzur için Polis-Basın el ele

Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilci ve muhabirleriyle Polisevi'nde bir araya geldi. Konuşmasına, kentteki basın sektörünün çok güçlü olduğunu ifade ederek başlayan Yıldız, ulusal ve mahalli basının şehrin sorunlarına karşı duyarlı olduğunu söyledi. Basın ve emniyet hizmetlerini bir kamu görevi olarak nitelendiren Yıldız, her iki kurumun her türlü olay ve duyumu bilmek durumunda olduğunu ifade etti.

Huzur için Polis-Basın el ele

Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilci ve muhabirleriyle Polisevi'nde bir araya geldi. Konuşmasına, kentteki basın sektörünün çok güçlü olduğunu ifade ederek başlayan Yıldız, ulusal ve mahalli basının şehrin sorunlarına karşı duyarlı olduğunu söyledi. Basın ve emniyet hizmetlerini bir kamu görevi olarak nitelendiren Yıldız, her iki kurumun her türlü olay ve duyumu bilmek durumunda olduğunu ifade etti.
POLİS VE MEDYA’NIN KAMU GÖREVİ
Yıldız, polis ve basın mensuplarının kamu görevi yaptığını söyledi. Yıldız, polis ve basın mensuplarının görevlerinin gereğini yerine getirirken karşılıklı anlayış içerisinde hareket etmelerinin gerektiğini ifade etti. Toplumun barış ve huzur içerisinde yaşamasında basın mensuplarına ve teşkilat olarak kendilerine büyük görev düştüğünü belirten Yıldız, "Topluma karşı görevlerimizi adam kayırmacı anlayıştan uzakta karşılıklı anlayışla yerine getirmeliyiz. Kanun ve kurallar bizlerin kırmızı çizgisi bu çizgilere aşmadan birlikte topluma karşı görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. " dedi.
CMUK ÖRNEKLEMESİ
Basınla bilgi paylaşımı konusunu, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nu örnek vererek açıklayan Yıldız, şunları kaydetti: "5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre adli soruşturmayı savcılık yürütür. Suç soruşturması malumunuz gizlidir. Kimlikler, isimler, detaylar, bilgiler ve deliller belli ölçüde ifade edilir. Örneğin Pasinler'deki öğretmene yönelik darp olayı. Pasinler olayında o dönemde üzerimizde ciddi bir psikoz vardı. Yani üzerimize kabus gibi çökmüştü bu olay. Bu arada yanlış yapmamak durumu vardı. Çünkü daha önce Musa Kang hadisesinde yanlış bir insan gözaltına alınmıştı. Biz de öğretmene yönelik darp olayında, 'panik yapmayalım' dedik. Pasinler olayında umarım bilgi konusunda birbirimizi incitmiş olmamışızdır. "
OKUL GÜVENLİĞİ
Yıldız, özel hayatın gizliliğini ihlal edecek, kişisel bilgi nitelendiği olan ve gizli bilgilerin ifşa edilmesinde hukuki ve cezai sorumlulukların bulunduğunu da anımsattı.
Okul güvenliği konusunda İl Emniyet Müdürlüğü ve Erzurum Valiliği'nce oluşturulan projenin çok güzel bir kurgu olduğunu dile getiren Yıldız, bu konuda sosyal bir proje üretmeyi amaçladıklarını vurguladı. Toplantıda, gazeteciler de basın sektörü ve emniyet teşkilatı arasındaki bilgi paylaşımının daha etkin, ayrıntılı ve hızlı olması yönünde tavsiyede bulundu. Yıldız sosyal sorumluluk ve kültürel duyarlığıyla dikkatleri üzerine çekti. Polisevi'nde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında davetlilere Dünya Süt Günü nedeniyle sıcak süt ikram edildi. Toplantı süresince Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri canlı müzik eşliğinde mini konser verdi. Toplantıya Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ve Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kadir Sabuncuoğlu katıldı.
Emniyet Müdürü Yıldız, daha sonra basın mensuplarının polisle olan iletişim sorunlarını ve şehrin asayişiyle ilgili problemleri dinleyip çözümü konusunda notlar aldı.
 

 
Aziziye'den sosyal yatırım
 
Akdağ gençlerin duasını alıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
10 kilo toz esrar ele geçirildi
Erzurum polisince çevre yolunda gerçekleştirilen operasyonda 10 kilogram ...
Kars - Erzurum Karayolunda göçük
Kağızman - Erzurum karayolu'nda yağışlar sonrası yaşanan göçük nedeniyle ...
Taksiciler yolcu için kavga etti: 1 yaralı
Erzurum’da taksiciler arasında meydana gelen silahlı kavgada 1 kişi yaralanırken ...
 
Su tartışması kavgaya dönüştü
Erzurum'un Aziziye ilçesinde kıraathanede köylerin sulamasıyla ilgili ...
Metruk camide yangın
Erzurum merkezde eski Semt Garajı içerisinde bulunan ve uzun süredir kullanılmayan ...
Harşit’te arama çalışmaları devam ediyor
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde gece yarısı Harşit Çayı’na uçan aracın yeri ...
 
Oltu yolunda feci kaza
Erzurum'un Oltu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında polis memuru ...
Erzincan yolunda operasyon
Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ...
Kaçak madeni yağ ele geçirildi
Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri