Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EKONOMİ
29 Aralık 2010 Çarşamba - 07:47

İşçi hakları torbaya mı girecek..?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündeminde olan ve halen komisyonlarda görüşülmesine devam edilen Torba Kanun’a tepkiler sürüyor.

İşçi hakları torbaya mı girecek..?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündeminde olan ve halen komisyonlarda görüşülmesine devam edilen Torba Kanun’a tepkiler sürüyor. Yapılmak istenen yasal düzenlemeye, Hizmet-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Cevdet Tamgaç’ın ardından Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya da karşı çıktı. Başkan Daşkaya, İl Özel İdareleri’nde çalışan personelleri de yakından ilgilendiren düzenlemeyle ilgili olarak, Başbakan Erdoğan’ın 2005 yılında verdiği teminatı hatırlattı.
Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, kamuda istihdam fazlalığı gerekçe gösterilerek, İl Özel İdareleri ve belediye çalışanlarının başka kurumlara gönderilmek istenmesinin yanlış bir yaklaşım olduğunu söyledi. Daşkaya, Başbakan Erdoğan’ın, ‘Amacımız köye ve köylüye daha hızlı ulaşmak, bu nedenle yerel yönetimleri güçlü kılmak istiyoruz. İl Özel İdarelerine devredilen işçilerin sadece işvereni değişecek. Bunun dışında başka bir sorun yaşamayacaklar, çünkü kefili benim’ şeklindeki açıklamasını hatırlatarak, yapılmak istenen bu düzenlemenin faydadan çok zarar doğuracağını ileri sürdü.
Halen İl Özel İdareleri’nde yeterli işçi olmaması nedeniyle işlerin genellikle ihale yöntemi ile yaptırıldığını ve yeterli iş makinası operatörü bulunmadığı için de, piyasadan taşeronlar aracılığı ile dozerci ve greyderci gibi operatörlerin kiralandığını kaydeden Başkan Kıyas Daşkaya, kamunun milyon dolarlı iş makinalarının, bir sonraki yıl hizmet alımında işe girip girmeyecekleri belli bile olmayan işçilere emanet edilemeyeceğini dile getirdi.
Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, “Türkiye genelinde kurulan, köye ve köylüye hizmet götürme birlikleri aracılığıyla binlerce emekli eski Köy Hizmetleri işçisi ile yeni işçilerin, dozer ve greyder operatörü, şoför ve benzeri pozisyonlarda geçici işçi olarak çalıştırıldıkları hepimizin malumudur. Üstelik fazla oldukları ileri sürülen işçilerin Milli Eğitim Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü’nün taşra teşkilatlarına nakil işlemleri gerçekleşse bile mali haklar aynen devam edecek ve yapılacak bu işlemden merkezi bütçenin bir kazancı olmayacaktır. Bu nedenle, görüşülmekte olan tasarıdan, ‘İl Özel İdareleri’ ifadesinin çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz. Böylesi hem ülkenin, hem de İl Özel İdareleri çalışanlarının hayrına ve yararına olacaktır.” dedi.
//DAŞKAYA: DOZER OPERATÖRLERİ MİLLİ EĞİTİM’DE HANGİ İŞİ YAPACAK?
Konuyla ilgili olarak girişim ve çalışmaların devam edeceğini, Türk-İş ve Yol-İş olarak Ankara’da bu konuyu masaya yatıracaklarını kaydeden Başkan Daşkaya, “Başkanlar Kurulu toplantımızda bu husus ele alınacak ve eylem planı belirlenecek. Bu yanlıştan dönülmesi için ne gerekiyorsa yapılacak. Bu girişimin adı, kamu kesimi kadrolu istihdamını bitirmektir. Unutulmamalıdır ki, kamuda işçi fazlalığının sorumlusu çalışanlar değildir.” şeklinde konuştu.
Söz konusu kurumlarda nitelikli işçiye ihtiyaç duyulurken, kalifiye elemanların Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüğü’nün taşra teşkilatlarında ne iş yapacaklarının bile belli olmadığını vurgulayan Daşkaya, “Bir dozer ya da greyder operatörü, Milli Eğitim’de ne iş yapacak. İl Özel İdareleri, dışarıdan operatör kiralarken, bizim operatörlerimiz Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı taşra teşkilatlarında hangi görevi yürütecek? Böyle bir çelişki olamaz. Sayın Başbakanımızdan ricamız, bu düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesi yönünde talimat vermesidir.” dedi.
 

 
Mesleki eğitime damga vurdular
 
Koçak’tan başarıya destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taşımacılıkta sorunlar bitmiyor
Atatürk Üniversitesi’nde bu yıl erken başlayan yarıyıl tatili dolayısıyla ...
Dumlu'ya köy yatırımı
Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Dumlu Mahallesi’nde, 500 sağma ineklik ...
Açlık sınırı tavan yaptı
Türk-İş, 4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırını ise 2 bin 826 lira ...
 
Bu kaynakları kim kullanacak?
Yapılarda yalıtım malzemesi olarak kullanılan ve dünya üzerinde çok büyük ...
İhracatta büyük hedef
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal ...
Keşke esnafımız da örnek alsa..
Erzurum AVM yılbaşı öncesi müşterilerine yeni yıl sürprizleri hazırlıyor. ...
 
Bu haber, iyi haber..
Erzurum'un Aşkale ilçesinde 70 milyon dolar değerinde krom ve manyezit ...
Kasapları denetleyen yok mu?
EBK’nın kasaplarla anlaşmasına göre 16 ile 18 TL aralığında satılması ...
Lojistik Merkezde yeni tartışma
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Lojistik Merkezi’nin Türkiye’nin Orta ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri